Teraz jest czwartek, 18 lipca 2019, 02:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Jak w Pinnacle 11 usunąć blokadę obcych przejść ?? 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post Jak w Pinnacle 11 usunąć blokadę obcych przejść ??
Witam,

mam taki problem. Posiadam przejśćia Alpha Magic, które w Pinnacle 9 działały bezproblemowo. Problem zaczyna się w Pinnacle 11 poprostu nie ma tych przejśc w efaktach Alpha Magic :( Dowiedział się że trzeba usunąć blokadę obcych przejść, ale niestety nie wiem jak to zrobić. Jesli ktos byłby tak łaskawy i napisał mi jak to zrobić byłbym bardzo wdzięczny.

Z góry dziękuje za wszytkie odpowiedzi :)


wtorek, 30 października 2007, 21:46
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 26 czerwca 2007, 14:16
Posty: 120
Post 
Cześć
poczytaj trochę tutaj:
http://forum.dystrybucja.ksk.com.pl/vie ... php?t=2530


piątek, 2 listopada 2007, 09:34
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 10 czerwca 2007, 14:04
Posty: 28
Post 
pr@del, pr@del, udało ci się usunąć blokade??? ja odpalam podany link ale nie wyświetla strony.Jeżeli tak prosze o podpowiedz


czwartek, 8 listopada 2007, 18:22
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post 
wyświetla się bez problemu i ładnie jest tam opisane nawet podane są linki gdzie pobrać i co z tym zrobić 8O . w jedny z postów pisze , że piszesz do kolegi Mici i dostajesz :lol: i tylko klikniesz na to i już po problemie . działa 100% :P

p.s. zarejestruj się na to forum i już będzie się wyświetlać :roll: to forum dystrybutora więc nie piszemy tam o keygenach :P , ale tamten temat można było by dokończyć na tym forum nie trzeba być piratem , aby super wypasać/tuningować swoje pinnacle .

:mrgreen: uwaga wszyskie dodatki i pluginy tylko dla amatorów :mrgreen:
na dobry początek 2317 przejść alpha magic do pinnacle 11-cie od Pana AMT
http://www.amt717.com/STU11/AMTalphaSt11.zip
:mrgreen: do pinnacle 10-ć
:mrgreen: http://www.amt717.com/STU10/AMTalpha2317_10.zip
:roll: no i do pinnacle 9-ć
http://www.amt717.com/STU9/AMTalpha2317_9.zip
A jak zdjąć blokadę obych przejść to jak pisze na liku wklejonym przez kol. Micie


czwartek, 8 listopada 2007, 19:05
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 26 czerwca 2007, 14:16
Posty: 120
Post 
Cześć- Witam wszystkich zwolenników HFX.

Podaje poniżej zmiany jakie trzeba zrobić w pliku
repare-HFX-S11-XP.bat
aby po uruchomieniu go (po instalacji jakich kolwiek HFX nie koniecznie z Declic-Video) w polskiej wersji językowej WIN XP wszystko działało sprawnie i bez kłopotów.

echo on
c:
cd\documents and Settings\all users\dokumenty\pinnacle\program files\pinnacle\studio 11\programs\plugins\RTFx
del editorcache.*
del effectcache.*
cd\program files\pinnacle\Studio 11\plugins\rtfx\hfxxml
del *.*
exit

lub jeżeli ktoś nie umie sobie poradzić proszę podać e-mail to prześlę przerobiony plik – sprawdziłem – działa.

ps. Ważne aby zmienić rozszerzenie pliku z txt na bat po przeróbce np. w notatniku (repare-HFX-S11-XP-PL-MICIA.bat)
Dodam do tego co wcześniej napisałem, że miejsce odpalenia tego pliku w kompie nie ma znaczenia, można go uruchomić skad się chce i z czego się chce. Można to też zrobić z "ręki" usuwająć wszystko co jest podane powyżej.

Pozdrawiam wszystkich szczególnie jurekwejh – Micia.


piątek, 9 listopada 2007, 08:59
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post 
UWAGA WAŻNE
w prosbie do kol. Mici po instalkę usunięcia blokady obcych przejść podajemy ;
wer. pinnacle czyli 9-ć , 10-ć czy 11-cie oraz system operacyjny na jakim jest pinnacle Windows XP czy Vista .oraz w jakim języku > polecam Polski .

1 powiedzmy mam pinnacle 11-cie na system XP jęz. polski . :P
2 :mrgreen: amerykańskie :mrgreen: wersjie pinnacle nie obsługuje :mrgreen:

miłego dnia dla wszyskich a szczególnie dla kol. Mici :P

powiniśmy założyć post z własnymi przejściami HFX i się nimi podzielić :idea: a za razem pokazać , że to łatwe i proste no i orginalne .

p.s. blokada obcych przejść to nie keygen na kłódki , ale po to aby przejścia się pokazały w pinnacle i można je było używać .

_________________
Obrazek


piątek, 9 listopada 2007, 10:29
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 26 czerwca 2007, 14:16
Posty: 120
Post 
Witam
Oczywiście Jacku, w pełni się z Tobą zgadzam, ale Ja nie jestem taki dobry w te klocki jak Ty. Jestem jak w większości ludzi, którzy bawią się komputerem trochę wścipski i lubię grzebać w różnych programach a szczególnie w PS – przypadł Mi do gustu, ponieważ jest b. prosty i w języku polskim. „Polak potrafi” – jest dużo udogodnień w tym programie, które można zastosować przy jego instalacji czy w czasie jego użytkowania, ale trzeba poświęcić trochę czasu na ich „odkrycie” i wcale nie muszą to być jakieś keygeny czy patche. Trochę się rozgadałem, ale do rzeczy:

Jurekwejh napisał:
w prosbie do kol. Mici po instalkę usunięcia blokady obcych przejść podajemy ;
wer. pinnacle czyli 9-ć , 10-ć czy 11-cie oraz system operacyjny na jakim jest pinnacle Windows XP czy Vista .oraz w jakim języku > polecam Polski

- Ja się cieszę jak coś Mi się uda samemu zrobić, czegoś się nauczę, dojdę do czegoś sam, sprawia Mi to satysfakcję i tak wszystkie te jak się to potocznie na forum pisze programiki „blokada obcych przejść” to nic innego jak plik, w którym podaje się „ścieżki dostępu” i pliki, jakie powinny być usunięte. W różnych systemach XP-Vista pliki są zlokalizowane w różnych miejscach jak również dla różnych wersji oprogramowania PS-9,10,11. Podane poprawki są do pliku „repare-HFX-S11-XP.bat”, gdzie wyraźnie widać w nazwie jakiego systemu dotyczy i jakiego Pinnacle Studio. Do czego zmierzam, jeżeli otworzymy dany plik w notatniku to wygląda on jak powyżej i teraz czytamy, co się nie zgadza z naszym zainstalowanym systemem czy z naszym Pinnaclem (chodzi Mi tu o same nazewnictwo podanych w „programiku” ścieżek, plików itd. – przeważnie są to pliki do wersji angielskiej windowsa takiego czy innego) no i zmieniamy nazwę katalogu z angielskiej wersji na taka jak występuje w systemie win polskim „dokumenty” i to całe czary związane z odblokowaniem przejść w PS.

ps. Dodam na koniec że można sobie skopiować cały katalog Hollywood Fx For Studio, choć potrzebne są tylko 3 katalogi w nim zawarte, ale nie warto wybierać całość jest niewiele większa i przy następnej instalacji PS-11 zamieniamy te 3 katalogi odpalamy „repare-HFX-S11-XP.bat” i już zaoszczędzamy cenny czas (w zależności od ilości wgrywanych ulubionych przejść HFX) bez ponownego klikania i instalowania HFX.

Oczywiście jak będę mógł to każdemu, kto nie będzie umiał sobie z tym poradzić w miarę swoich „umiejętności” – postaram się pomóc.

Pozdrawiam i życzę zadowolenia z PS oraz samych bezproblemowych projektów. Sorry za pisanie po chłopsku, ale jestem amatorem a nie zawodowcem.

Pozdrawiam Micia.


piątek, 9 listopada 2007, 14:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 10 czerwca 2007, 14:04
Posty: 28
Post do micia
witaj micia

dostałeś pw odemnie?????

pozdrawiam

tomek


piątek, 9 listopada 2007, 15:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL