Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 20:58




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Jak odblokować proDAD ADORAGE w Pinnacle Studio 10.7 ???? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 20 października 2007, 00:58
Posty: 9
Post Jak odblokować proDAD ADORAGE w Pinnacle Studio 10.7 ????
Witam!
Pytanie jak w temacie. Kupilem ostatnio 5 zestawow adorage effectpackage, wydalem kolo 1000 zł a po zainstalowaniu mam problem. Efekty sa widoczne w pinnacle studio, moge z nich korzystac, tyle ze ciagle mam na srodku wielkie logo pinnacle. Jak odblokowac te efekty, ktos wie moze?? Dostalem jakies klucze odblokowania do adorage, tyle ze nawet nie ma gdzie ich wppisac. W wersji stand-alone nie znalazlem nawet pola do wpisania tego klucza. W pinnacle mozna wpisywac jakies klucze ale pola na klucze w pinnacle nie sa tej samej dlugosci co klucze do adorage. Co zrobic? Bede wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam


poniedziałek, 5 listopada 2007, 11:52
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 17 stycznia 2007, 13:31
Posty: 82
Lokalizacja: podlaskie
Post 
Spróbuj w zakładce pomoc , jest tam opcja wprowadź klucze aktywacji


poniedziałek, 5 listopada 2007, 15:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
a klucze aktrywacji kupuje się tu: http://www.soft.ware.pl/eshop/eshop.php ... XgodERi1RQ

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


poniedziałek, 5 listopada 2007, 20:15
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 20 października 2007, 00:58
Posty: 9
Post 
No wlasnie z tej firmy (soft.ware.pl) kupilem to oprogramowanie adorage. W zalkadce pomoc jest co prawda opcja "wprowadz klucze aktywacji", ale te klucze maja chyba jakis inny format, bo na klucz jest z tego co pamietam 5 pol np. aaaa-bbbb-cccc-dddd-eeee a klucze ktore dostalem do adorage maja format aaaa-bbbb-cccc o ile dobrze pamietam. Probowalem je na sile wpisac w pinnacle ale to nie dalo efektu: "podany klucz jest nieprawidlowy" albo cos w tym stylu... Pomożcie....


poniedziałek, 5 listopada 2007, 21:38
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post 
jeśli kupiłeś adorage to dostałeś licencję ( plik ) który trzeba wskazać w otwartym programie adorage lub edycji adorage w pinnacle ( coś tu kręcisz :mrgreen: ) a tak na marginesie to coś na prawdę kręcisz bo by ci dokładnie wskazali gdzie wpisać ten klucz mogę tylko napisać , że naciskamy na Start/Programy itd. a nie jak ty chcesz w pinnacle w pinnacle , w pomocy to możemy keygena wpisać :mrgreen: .lub zakupiony klucz ze strony pinnacle .

p.s. obojętnie czy w pinnacle czy w adorage wskażesz licencję i tu i tu będzie odblokowane .


poniedziałek, 5 listopada 2007, 22:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 20 października 2007, 00:58
Posty: 9
Post 
Nic nie krece, dostalem od tej firmy WYPALONĄ plyte DVD na ktorej nagrali 5 zestawow efektow adorage. Na plycie widnieje nadruk, ze plyta to jedynie kopie zaposowe oprogramowania a dowodem legalnosci jest jedynie oryginalna faktura zakupu. Na tej plycie sa pliki tekstowe do kazdego zestawu, a zawieraja one jakies pierdoly: cos o instalacji, sa tez wygenerowane klucze oczywiscie. I teraz ku^&wa badz madry i pisz wiersze. Albo ja glupi jestem albo co, ale za cholere nie znalazlem przy uruchomieniu samego adorage (nie przez pinnacle) miejsca zeby gdziekolwiek wpisac ten klucz lub wskazac plik licencji. Wiec jesli wiesz jak to zrobic to prosze o indtrukcje gdzie trzeba kliknac, bo za nic w swiecie ja tam tego znalezc nie moge. Nie mam tez pojecia jak mozna to zrobic przez pinnacle'a. I
Nie zarzucajcie mi ze cos krece, bo oprogramowania jest full legalne i zakupione na firme. A tak nawiasem mowiac to sie zastanawiam czy nie szybciej byloby sciagnac jakies shackowane wersje i nie j%^&bac sie z tym wszystkim tyle czasu. Pozdrawiam wszystkich ktorzy maja dosc...


poniedziałek, 5 listopada 2007, 22:47
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 17 stycznia 2007, 13:31
Posty: 82
Lokalizacja: podlaskie
Post 
maestro napisał(a):
Nie zarzucajcie mi ze cos krece, bo oprogramowania jest full legalne i zakupione na firme.

W tym wypadku, to łap za telefon i dzwoń do firmy n iech Ci wyjasnią oc chodzi.
Spróbuj uruchomić Prodad i o ile pamiętam przy starcie programu pojawi się okienko na którym jest przycisk do rejestracji programu,oczywiście mogę się mylić,bo dawno nieużywałem tego oprogramowania ale spróbować nie zaszkodzi.
Zajrzeyj jeszcze tutaj http://www.prodad.de/faq/01/gb/faq-0000 ... 00006.html


wtorek, 6 listopada 2007, 09:41
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post 
jeśli odpalisz adorage > jest help a tam import licencje i tam wskazujemy plik o nazwie licence.mtkey który masz na płycie dodatkowo > nawet pisze o tym na stronie gdzie kupiłeś , można też w pinnacle > odpal pinnacle wejdz w pro dap ale uwaga odpal heroglip i tam jest ta funkcja w zakładce pomoc . ( warto sróbować najczęściej oprócz adorage odblokuje nam też heroglip :mrgreen: ale starszą wersjię niż 2,5 )
sposób 2 jeśli zakupiłeś wersję adorage do pinnacle i masz dziwne klucze to wpisujemy je :lol:
Start/Programy/Pinnacle Hoolywod FX6 for studio11/wprowadz numer seryjny pakietu Hoolywod FX
i powinno być ok.

_________________
Obrazek


wtorek, 6 listopada 2007, 11:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 20 października 2007, 00:58
Posty: 9
Post 
Dzieki za wszystkie podpowiedzi ale nic z tego nie dziala...


piątek, 9 listopada 2007, 21:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 14 lutego 2006, 13:12
Posty: 47
Lokalizacja: Lublin
Post 
Witam!!!
Nie jestem ekspertem w oprogramowaniu Pinnacle, ale z tego co pamiętam to w tym programie każdy plugin aktywuje się poprzez wprowadzenie klucza licencyjnego zakupionego dodatkowo.
Dotyczy to też plugina ProDad znajdującego się na pokładzie tego oprogramowania. Napewno nie będzie pasował klucz ten co jest dostarczony z Adorage, bowiem ten dodatek nie tylko podchodzi do Pinnacla.
Moge się mylic, ale tak było w wersji, którą kidyś miałem 9.4.3.

Pozdrawiam!!! :)

_________________
Konfiguracja komputera: Athlon3400 AsusK8V SE* 1.5GBRAM* 7800GS* 3x160GB*
WIN XP Prof. SP2*


sobota, 10 listopada 2007, 12:04
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 26 czerwca 2007, 14:16
Posty: 120
Post 
Cześć.
Jak dobrze pamiętam choć nie jestem do końca pewny, to na forum KSK przeczytałem – ktoś miał podobny problem zakupił Adorage i chciał je zastosować w PS... otrzymał odpowiedź, aby pozbyć się znaku wodnego musi wykupić klucz aktywacyjny z Pinnacle do zastosowania w PS.... Zakupione dodatki Adorage, po wpisaniu kluczy (przy instalacji) jakie dostałeś powinny instalować się i chodzić bez problemów po zainstalowaniu w Twoim kompie ale tylko po otwarciu ich w samym programie Adorage, zastosować je w Pinnaclu można po „zaimportowaniu” pliku (zapisanego wcześniej w programie Adorage). W Pinnacle Studio-11 przy instalacji standartowej (Bonus DVD) lub powiększonej o dodatek ULTIMATE wgrywa się b. mała cząstka efektów z rodziny Adorage, ale na zastosowanie ich w programie trzeba zapłacić kasiorę.
To tak samo jak z Vitascene jeżeli chcesz zastosować ten plugin musisz zakupić klucz aktywacyjny, ale odblokuje się tylko część dodatku Vitascene bo takowa tylko została z oprogramowanie PS zainstalowana, jak dokupisz więcej to będzie widoczna większa ilość ale pod warunkiem że zakupiłeś wcześniej klucz aktywacyjny do tego pluginu(w wersji ULTIMATE jest automatycznie odblokowany po aktywacji przez internet w Pinnacle) . Klucze zakupione w PS... odblokowują nam efekty czy tam inne bajery instalowane w oprogramowaniu PS... jeżeli dokupimy coś dodatkowo w Twoim przypadku Adorage też będą widoczne w całości bez znaku wodnego. Producent PS... spisał umowę czy coś w tym stylu z danym wytwórcą plugina na taką a nie inną część dodatku zastosowaną w swoim produkcie i przekazanie praw autorskich na ich wykorzystanie.

ps. Myślę, że za dużo nie namieszałem – pozdrawiam – Takie haki i wiele innych rzeczy czeka na nas w różnych oprogramowaniach nie koniecznie firmy Pinnacle.
Jeszcze taka dygresja na koniec, jak byś chciał od Pinnacla aby udostępnił Ci Adorage bo masz legalnie zakupione odpiszą Ci, że masz ale nie tą część która jest zainstalowana w PS-11 (jest w PS... trochę z różnych części Adorage) chyba też tak zrobiono z tego powodu-chroniąc się przed wymuszeniem na nich zgody czy akceptacji na uzyskanie klucza aktywacyjnego.

Są w programie luki pozwalające na uzyskanie kluczy – aktywacji dodatków w legalny sposób (opisywał to wcześniej "Jurekwejh")a Ja całkiem przypadkiem odkryłem np. jeżeli ktoś zakupił PS-10 na 20 lecie to jest sposób i to całkiem legalny na odblokowanie dodatkowej dużej części efektów............. w PS-11.

pozdrawiam Micia.


sobota, 10 listopada 2007, 14:43
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 20 października 2007, 00:58
Posty: 9
Post 
Boże, jak ja zaluje ze sie wpieprzyłem i wydałem juz kase na tego Pinnacle'a i na dodatki do niego. To oprogramowanie jest gówniane od początku do końca: niestabilne, żre zasoby systemowe jak smok, renderuje poprawnie 1 na 10, nie chce obsługiwać poprawnie pluginów... Normalnie tylko usiaść i płakać... Wszelkie moje próby spełzły na niczym. Po kolei:
1. Nie dostałem na płycie pliku license.mtkey - dostalem do kazdego zestawu tylko plik *.txt gdzie jest wygenerowany i zapisany numer seryjny w formacie aaaa-bbbb-cccc. Wiec odpalenie heroglypha i wrzucenie tam pliku mtkey nie wchodzi w gre.
2. Próba wpisania tego numeru w hollywood fx oczywiście nie przyniosła żadnej korzysci.
3. Sciagnalem ze strony pinnacle patcha (okolo 60 MB !!!) nazywajacego sie adoragetransitions.exe. Po zainstalowaniu zgadnijcie co? Tak, macie racje - nic sie ku%^a nie zmienilo. Na stronie jest jeszcze patch o nazwie adoragemagic.exe (130 MB !!!) ale chyba nawet nie chce mi sie juz kolejnych godzin poswiecac na sciaganie go bo cos czuje ze nic sie nie zmieni.
4. Ktos jeszcze po drodze napisal o wpisywaniu numeru seryjnego podczas instalacji...U mnie nic z tego, przy instalacji nie prosi o zaden numer.
5. Kolejna sprawa - do czego jest ten numer ktory dostalem? Gdzie go wpisac? Po uruchomieniu aplikacji Adorage w wersji stand-alone (czyli nie przez pinnacle) jest tam chyba tylko jedno menu i nie widze tam opcji zeby gdziekolwiek podac numer seryjny. Jesli sie myle to niech mnie ktos naprostuje i najlepiej podesle screen'a gdzie to zrobic, bo ja tam niczego nie widze. A jesli faktycznie nie ma tam gdzie wpisac numeru to po jakiego wała dostałem ten dziwny serial?


sobota, 10 listopada 2007, 15:34
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 14 lutego 2006, 13:12
Posty: 47
Lokalizacja: Lublin
Post 
W programie Heroglyph importuje się plik licencyjny o nazwie "licence.mtkey", natomiast w Adorage nie ma żadnego pola na wpisanie czy do importu licencji ani podczas instalacji a także po zainstalowaniu.
Pozdrawiam!!!

_________________
Konfiguracja komputera: Athlon3400 AsusK8V SE* 1.5GBRAM* 7800GS* 3x160GB*
WIN XP Prof. SP2*


niedziela, 11 listopada 2007, 09:07
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 26 czerwca 2007, 14:16
Posty: 120
Post 
Witam

„Boże, jak ja zaluje ze sie wpieprzyłem i wydałem juz kase na tego Pinnacle'a i na dodatki do niego”.

Polak mądry po szkodzie jak się to mówi – niestety PS-10 to jak już wcześniej pisano na forum to wieki niewypał, którego rozbroić idzie wgrywając patch 10.8 (poprawki pod Vistę i nie tylko – jak wgrałem tą poprawkę to po załadowaniu PS ze żarło Mi tylko około 300MB RAM to chyba nie tak dużo?) – chyba najlepsze wyjście dla tej wersji (dobrze też chodził przy samym 10.6).

1. „renderuje poprawnie 1 na 10” – u Mnie 10 na 10.
2. „nie chce obsługiwać poprawnie pluginów” – u Mnie mam problemy z „StageTools MovingPicture”

ad1. wszelkie roszczenia powinieneś skierować do firmy, w której zakupiłeś dodatek lub do siebie że nie zapytałeś czy będzie to chodzić bez kłopotu w PS...
ad2. bez komentarza
ad3. bez komentarza
ad4. bez komentarza
ad5. patrz ad.1

podaję link gdzie napisałem ile trzeba i za co zapłacić aby odblokować potrzebny nam efekt.

http://forum.dystrybucja.ksk.com.pl/vie ... php?t=2788

3rd Party Plug-Ins

- wybrane pozycje z cennika Pinnacle:

Adorage & Heroglyph Set - € 89.99
Heroglyph is the solution for all titling needs where quality and impressive looking results are a must. Video in titles, perspective rolling titles incl. videos or photos, subtitles with amazing effect motions, line-by-line, word-by-word, character-by-character animated.

Adorage Transitions for Studio - € 29.95
Create unique transistions from one video to the next with hundreds of special effects.

Adorage Video Fx Edition1 for Studio - € 59.99
Includes over 1300 new video effects. A wide range of Picture-in-Picture and Split screen Effects, decorative frames and high quality animated composites are included to be activated by a mouse click.

ps. Przyznam się bez bicia, że po zakupie PS-10 na 20 lecie, Moje odczucia co do tego oprogramowania nie różniły się zbytnio od Twoich, ale po b. dobrych recenzjach PS-9 i testowaniu tego programu dokonałem zakupu w ciemno (chyba tak jak Ty). Nauczka na przyszłość jednak poczytałem „forum KSK”, jest tam naprawdę b. dużo informacji dotyczących PS..., podano tam gotowe rozwiązania na większość problemów pojawiających się w PS... Po zastosowaniu się do zaleceń kol. z forum zabawa z tym oprogramowaniem stała się dość przyjemna. Test PS-11 Andrzeja-, przyczynił się do zakupu prze zemnie PS-11 ULTIMATE i nie żałuję wydanych pieniędzy – każdy program trzeba dobrze poznać, aby „pracować” na nim bez tabletek na uspokojenie (dodam na koniec, że mam dość dużo badziewi na kompie (od dzieci) razem z PS-11 i działa OK.


poniedziałek, 12 listopada 2007, 09:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 19 grudnia 2007, 20:32
Posty: 1
Post 
ja tez mam problem z menu i niektorymi przejsciami ... caly czas jest napis PINNACLE czyli ze musze dokupic inne pliki zeby mi to znikło ??


środa, 19 grudnia 2007, 21:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL