Teraz jest poniedziałek, 14 października 2019, 20:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 "Trwa zapisywanie ostatniego pliku".... 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 20 października 2007, 00:58
Posty: 9
Post "Trwa zapisywanie ostatniego pliku"....
Witam ponownie. Czy ktos moze wie z czego wynika problem w pinnacle studio 10,7 ktory spotyka mnie dosc czesto a mianowicie: podczas renderowania projektu i zapisywania struktury plyty DVD pod sam koniec tego procesu jest komunikat "Trwa zapisywanie ostatniego pliku...." Normalnie trwa to chwile, po czym dostajemy komunikat "tworzenie plyty zakonczone pomyslnie" lub cos w tym stylu, natomiast czesto zdarza sie tak, ze na tym zapisywaniu ostatniego pliku pinnacle "stoi i stoi", nic sie nie dzieje przez bardzo dlugo i w koncu musze ponownie uruchamiac pinnacla i jeszcze raz renderowac projekt (2 godz.) i tez nie jest powiedziane ze sie powiedzie. Prosze o pomoc. Pozdrawiam


czwartek, 8 listopada 2007, 12:02
Zobacz profil
Online
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post 
pamiętaj sam chciałeś odpowiedzi :wink: pinnacle w wersji 10,7 to wybryk natury a nie cud natury . są dwa patchy 10,7 wybierz jaki ty masz instalować do swojej wersji pinnacle 10,xx . polecam jak już to wersję 10,6 choć ponoć 10,8 też jakoś :P chodzi . swoje pinnacle powienieneś prawidłowo zainstalować i do niego odpowiednie patchy nakładać jest ich spora ilość zależy jaką wersję masz początkową i co używasz .( do pinnacle 10,7 jest patch odzielny właśnie do menu )
a więc pinnacle 10,01 instalujemy :mrgreen: poprawkę do płyty bonus rew 1 >patche 10,50 > patche 10,52 > patche 10,6 potem jeśli używasz adorage/heroglip to instalujesz adoragetransision a teraz uwaga wchodzisz w folder rtfx usuwasz plik o nazwie adorage i ściągasz ze strony producenta lub pinnacle ten sam plik co usunąłeś i wklejasz > teraz adorage będzie działać poprawnie i na zdjęciach też > jeśli używasz przejścia hfx to oczywiście patche do hfx ( taka mała pierdoła ) ale pozwala prawidłow odblokować i poprawia działanie efektów z vol1 i2. i teraz pytanie co dalej 10,7 jak wiadomo to masakra czyli albo zostajemy na takim 10,6 , albo przeskakujemy teraz na 10,8 i to tak wygląda :roll:
w wersji 10,7 wiele funkcji zle działa powiedzmy jak już sam widzisz menu , oraz najbardziej potrzebne kluczowanie luma czyli inaczej twoje adorage jest walnięte przez pacht 10,7 ( po przerenderowaniu i wypaleniu na płyt masz przebarwione efekty itd. :roll:


czwartek, 8 listopada 2007, 12:27
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 26 lipca 2007, 16:51
Posty: 4
Post 
Znam sprawe zaczeła dziac sie juz w P9,3 potem 10 a teraz 11 - renderuje w sezonie naprawde dużo projektów i mam czasami ten sam problem! Co robie - zmieniam w projekcje jakas pierdołe zapisuje go pod inno nazwą w innym miejscu i już. Pozdrawiam


piątek, 9 listopada 2007, 15:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 20 października 2007, 00:58
Posty: 9
Post 
A skad mam wziasc ten plik adorage? I o jaki dokladnie plik chodzi? Czy to jest adorage-filter.xml i adorage-transition.xml? Bo te mam w katalogu C:\Program Files\Pinnacle\Studio 10\Plugins\RTFx. Skad mam wziasc te pliki i czy to o to chodzi? Wszystkie sposoby inne juz chyba wyprobowalem... Trzeci weekend nad tym siedze i szlag mnie trafia.


piątek, 9 listopada 2007, 21:18
Zobacz profil
Online
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post 
maestro napisał ;
Cytuj:
Trzeci weekend nad tym siedze i szlag mnie trafia

masz wiadomość na skrzynce :P

_________________
Obrazek


piątek, 9 listopada 2007, 22:12
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 26 czerwca 2007, 14:16
Posty: 120
Post 
Cześć.

Wiesz Ja bym się przypatrzył Menu w projekcie lub temu, co jest przed nim na lini czasu, mogę się oczywiście mylić, ale takie chocki-klocki robią się też jak coś jest namieszane w samym menu lub przed nim. Spróbuj wykasować całe menu z projektu i to, co jest przed menu (jeżeli coś jest przed nim) i zrenderuj cała resztę do DVD jeżeli będzie OK to znaczy, ze problem tkwi w menu lub jego tworzeniu. Jeżeli mam problem to tak szukam przyczyny – w czasie renderowania tworzy się katalog z plikami pomocniczymi a w nim powstają poszczególne fazy tworzenia płyty DVD, można tam w plikach (wideo) poszukać miejsce, w którym program nam się „wywala” pisząc brzydko i tym samym szukamy tego samego w projekcie i poprawiamy czy też usuwamy nasz problem z projektu. Jeżeli natomiast jest to na samym końcu to Ja bym się przypatrzył Menu.

ps. W PS-9 tak „wybijało projekt” w PS-10 jak coś było z menu nie tak to program robił to jako zwykły film tzn. jak puszczałeś DVD była plansza z menu ale nie działały przyciski itp. Ale wszystko szło do końca dobrze – piszę to bo natrafiłem na takie czary kiedyś na początku zabawy z PS....

pozdrawiam Micia.


sobota, 10 listopada 2007, 09:02
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 23 września 2008, 22:49
Posty: 4
Post Re: "Trwa zapisywanie ostatniego pliku"....
Wielkie dzięki Panowie za opisy. Trafiła mi się sytuacja "Trwa zapisywanie ostatniego pliku" na Pinnacle 11.1 8O
Nie mogłem zrenderować filmu.
Pomogło
1) instalacja path
2) zmiana nazwy projektu

restart kompa i render uffffffffffffffffff


piątek, 14 października 2011, 04:55
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 20 października 2011, 11:06
Posty: 2
Post Re: "Trwa zapisywanie ostatniego pliku"....
Ja mam podobny, ale jednak nie taki sam problem. Do tej pory Pinnacle 15 jaki mam działał w miarę OK. Od czasu do czasu trzeba było go przeinstalować, ale poza tym bez zarzutów. Robię teraz film z komunii siostrzeńca. Moje nagrania poprzeplatałam nagraniami z kamery "fachowca" (przekonwertowałam jego film do mpeg), pododawałam napisy, przejścia i... nie mogę filmu zapisać. Trwa tylko 45 minut. Nie mogę nawet utworzyć obrazu (tzn. jakoś udało mi się za pierwszym razem, ale obraz i dźwięk się nie pokrywały, a teraz już w ogóle nie mogę). Nie pomagają ani drobne zmiany, ani zmiana nazwy. Po prostu zawsze dochodzi do jednego momentu (przy końcu nagrywania - do klatki z napisem "koniec") i dalej ani rusz. Całą noc miałam włączony komputer i płyta się nie nagrała, sam obraz iso itp. też nie chce się utworzyć. Proszę o pomoc.


czwartek, 20 października 2011, 11:14
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 20 października 2011, 11:06
Posty: 2
Post Re: "Trwa zapisywanie ostatniego pliku"....
usunęłam kawałek filmu i znów to samo. zapisywanie zatrzymuje się na jakieś 40 klatek przed końcem przy czym na podglądzie to jest tak jakby ostatnia scena z filmu. I tak godzinami może się "zapisywać" i nie zapisac.


czwartek, 20 października 2011, 12:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL