Teraz jest wtorek, 23 lipca 2019, 20:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Pinnacle 9 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 4 grudnia 2007, 17:06
Posty: 2
Lokalizacja: Inowrocław
Post Pinnacle 9
Mam problem z odsłuchem podkładu muzycznego,który jest zawarty w programie.
Utwory dają się "spuścic" do ścieżki dźwiękowej,ale jest cisza podczas odtwarzania.Przy podsłuchu taż brakuje dźwięku.
POOOOMOCYYYY!!!!


wtorek, 4 grudnia 2007, 17:21
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post 
jeśli chodzi ci o smart sound to są tylko dwie możliwości >
1 zle zainstalował się programik Quicktracks Installer
link po programik ;
http://www.smartsound.com/support/Quick ... er3060.exe
2 w internecie znalazłeś dodatkową płytę , ale są one często nie pełne , lub jako zestaw plików do przekopiowania ( bez problemu to działało w 8 i 9 pinnacle ) w 10-ce i 11-ce musimy mieć dekoder płyty taki mały pliczek ( robimy na podstawie tych plików obraz płyty i instalujemy przez pinnacle ) na forum w starych postach jest opisany sposób , lub prosimy miłą osobę o mały plik dekodera danej płyty ( dekoder tworzy się sam w czasie instalacji płyty )

p.s. coś mi się przypomniało :lol: piszesz pinnacle 9-ć :lol:
przeładuj bibliotekę utworów w > zakładka smart sound i będzie OK.


czwartek, 6 grudnia 2007, 09:19
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 9 grudnia 2007, 20:03
Posty: 3
Post 
Witam,
mam podobny problem. Nie chodzi o smart sound.
Otwierając projekt w pinnaclu mam szare pliki dźwiękowe (tak jak przy zablokowaniu), nie odgrywa ich. We właściwościach nie ma graficznego zapisu utworu w ogóle. Kiedy wstawiam do tego projektu nowe pliki dźwiękowe również są szare i ich nie odtwarza. Mam oryginalnego pinnacla 9.4.3 PLUS.
Tworząc nowy projekt nie mam problemu z dźwiękami. Proszę o pomoc. Mam do wydania pełen metraż który z kolegami chcemy wydac już od 3 lat i zawsze jakieś problemy :(

Gdzie tkwi problem? Mam przekopiowane wszystkie auxiliary files z czasów kiedy montowałem ten film, ale mimo podmiany nie działa. Kompletnie się na tym nie znam i nie umiem sobie z tym poradzić.


niedziela, 9 grudnia 2007, 20:09
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post 
masz zablokowane linie audio przez zmiane ;
1 nazwy folderu skąd wskazałeś audio
2 foler audio znajduje się gdzieś indziej niż piewotnie
3 piszesz że to stary projekt może pinnacle już ma wskazany folder o tej samej nazwie itd.

rozwiązanie usunąć wszystkie audio z liń > zapisać projekt pod nową nazwą i od nowa wklejać wszystkie utwory , ale z nowej lokalizacji .

_________________
Obrazek


środa, 12 grudnia 2007, 17:06
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 9 grudnia 2007, 20:03
Posty: 3
Post 
Po otwarciu projektu wyskakuje komunikat, że nie znaleziono pliku w podanej lokalizacji i czy chce przeszukac komputer w poszukiwaniu tych plików. Wskazuje poprawną (nową) ścieżkę, mimo to nie odtwarza. Próbowałem również nadać taką litere dyskowi, żebym nie musiał szukać plików (foldery były bez zmian). Niestety i to nie pomagało.
Pozostaje mi zrobic jak radzisz... miałem nadzieje, że da się to jeszcze uratować, bo muzyki i różnych dźwięków jest zatrzesienie a film ma coś koło 2 h.


środa, 12 grudnia 2007, 17:15
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post 
po wskazaniu nawet utworu danego audio > pinnacle poszukuje drugiej części czyli pliku przerenderowania do kodowania audio które pinnacle sobie samo koduje i renderuje w projekcie . przerenderowany utwór odsłuchasz w folderze , ale jak tylko zmienisz jego położenie powiedzmy na pulpit w tym momencie plik jest uszkodzony i bezużteczny .
czyli polecam jeśli to gotowy projekt to usuń audio podkłady > przerenderuj film do pliku dv/awi otwórz nowy projek wklej filmik i teraz uzupełnij audio > będzie szybciej i przyjemniej

_________________
Obrazek


środa, 12 grudnia 2007, 17:36
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 9 grudnia 2007, 20:03
Posty: 3
Post 
Ok, wielkie dzięki za pomoc :) Zabieram się do roboy bo troche jej w takim razie przede mna ;)


środa, 12 grudnia 2007, 17:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 20 grudnia 2007, 18:55
Posty: 2
Post prosze o kontakt
jurekwejh napisał(a):
jeśli chodzi ci o smart sound to są tylko dwie możliwości >
1 zle zainstalował się programik Quicktracks Installer
link po programik ;
http://www.smartsound.com/support/Quick ... er3060.exe
2 w internecie znalazłeś dodatkową płytę , ale są one często nie pełne , lub jako zestaw plików do przekopiowania ( bez problemu to działało w 8 i 9 pinnacle ) w 10-ce i 11-ce musimy mieć dekoder płyty taki mały pliczek ( robimy na podstawie tych plików obraz płyty i instalujemy przez pinnacle ) na forum w starych postach jest opisany sposób , lub prosimy miłą osobę o mały plik dekodera danej płyty ( dekoder tworzy się sam w czasie instalacji płyty )

p.s. coś mi się przypomniało :lol: piszesz pinnacle 9-ć :lol:
przeładuj bibliotekę utworów w > zakładka smart sound i będzie OK.


piątek, 21 grudnia 2007, 00:05
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post 
januszbed napisał ;
Cytuj:
prosze o kontakt

odpowiedz > jestem :lol:
zawsze też możesz nacisnąć na pw

_________________
Obrazek


piątek, 21 grudnia 2007, 11:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL