Teraz jest piątek, 18 października 2019, 03:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Pinnacle 9 końcowy rezultat z błędami 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 7 grudnia 2007, 17:19
Posty: 1
Post Pinnacle 9 końcowy rezultat z błędami
witam,
może jest tu jakiś fachura. nie mam pojęcia co jest grane a wygląda to tak:

złożony projekt po renderowaniu w pliku vob odtwarzany na komputezrze, albo nagrany na płyte i w odtwarzaczu dvd w niektórych miejscach (nie cały film ale fragmenty!) ma wyrazne błędy wyglądające jakby film zwalniał i się zacinał.
trudno mi to opisać, ale wygląda to jakby puscic film na taśmie i taśma się zacinała. Są wyraźne "przeciągniecia" albo skoki z klatki na klatkę. Czasami w odtwarzaczu wygląda to tak, że czas pokazywany na wyświetlaczu również się "ciągnie"...

O co chodzi??? to nie jest błąd odtwarzacza, bo odwarzany plik na komuterze pokazuję ten sam efekt.

Prośba o pomoc jeśli ktoś wie o co chodzi
z góry dzięki
sz


piątek, 7 grudnia 2007, 17:36
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 10 stycznia 2008, 16:46
Posty: 1
Post 
Witam. Ja również podpisuję się pod prośbą kolegi. Mi również w końcowym materiale wypalonym na płytce DVD pojawiają się krótkie fragmenty w których film przycina się na kilka sekund a potem wraca do normalnej prędkości odtwarzania. Może ktoś z Szanownymch Kolegów pomoże, robię w Pinnaclu 9 dopiero swój drugi film i nie bardzo wiem jak wybrnąc z tego problemu. Kilkakrotne pomownie redondowanie filmu nic nie pomogło.....

Z góry dziękuje i pozdrawiam


czwartek, 10 stycznia 2008, 16:55
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post 
wiele odpowiedzi na to pytanie , ale nie chce mi się pisąć > bałagan w kompie > mało miejsca na dysku ( to nie żart aby było OK. to około 40G wolnego miejsca musi być )> zainstalowany inny program do obróbki wideo > w czasie renderowania latamy po necie lub gramy w jakąś gre itd. itd. szybki sposób na ten problem to przerenderuj projekt do formatu dv/avi plik wideo > otwieramy nowy projekt wstawiamy ten plik wideo > dodajemy teraz menu i w 100% nie ma problemu .

_________________
Obrazek


czwartek, 10 stycznia 2008, 19:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL