Teraz jest sobota, 20 lipca 2019, 18:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 PS 11 - PROBLEM Z WYPALENIEM PŁYTY 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 9 grudnia 2007, 14:03
Posty: 4
Post PS 11 - PROBLEM Z WYPALENIEM PŁYTY
Jak już przechwycam wideo, wszystko obrabiam w ogóle nie mogę wypalić na płytę filmu!!! W ustawieniach nie czyta moich napędów, mogę utworzyć obraz, a po kliknięciu na tą ikonkę, nic się nie tworzy. Nie mam żadnej możliwości zgrania wideo na płytę DVD.

KTO POMOŻE???


Ostatnio edytowano niedziela, 23 grudnia 2007, 12:22 przez tomasios, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 9 grudnia 2007, 14:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 22 stycznia 2006, 20:57
Posty: 37
Post 
Napisz swoją konfigóracje komputera jaki system jaka karta grafiki itp

_________________
AMD 64/3000+,1x80GB+1x200GB, 2x512:+256 RAM , GF 5500 FX , WIN XP SP2, STUDIO+ 10.5full,10.5.2


poniedziałek, 10 grudnia 2007, 00:13
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 9 grudnia 2007, 14:03
Posty: 4
Post 
AMD Athlon 1700+
RAM 1GB
GeForce3 Ti200
WIN XP

z góry dzieki


poniedziałek, 10 grudnia 2007, 22:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 22 stycznia 2006, 20:57
Posty: 37
Post 
Komputer
• Procesor Intel Pentium lub AMD Athlon taktowany
zegarem 1,4 GHz bądź szybszy (zalecany taktowany
zegarem 2,4 GHz lub szybszy) W przypadku
systemu Windows Vista wymagany jest procesor
Intel Pentium HT lub AMD Athlon 2,4 GHz (lub
1,6 GHz Dual core).
• 512 MB pamięci RAM (zalecana wielkość to 1 GB).
W przypadku korzystania z technologii HD i/lub
systemu Vista wymagana wielkość pamięci to 1 GB
(zalecana wielkość to 2 GB). W przypadku korzystania
z technologii AVCHD zalecana wielkość pamięci to
1,5 GB (2 GB w przypadku systemu Vista).
• Windows XP z pakietem SP2 lub Windows Vista.
• Karta graficzna zgodna ze standardem DirectX 9 lub
nowszym. Wymagana wielkość pamięci to 64 MB
(zalecana wielkość: 128 MB). W przypadku
korzystania z filtrów Vitascene wymagana wielkość
to 128 MB. W systemie Vista wymagana wielkość to
128 MB (zalecane karty to ATI Radeon 9600+ lub
NVIDIA GeForce 6 z 256 MB pamięci).
i tu może byc przyczyna braku podglądu

_________________
AMD 64/3000+,1x80GB+1x200GB, 2x512:+256 RAM , GF 5500 FX , WIN XP SP2, STUDIO+ 10.5full,10.5.2


wtorek, 11 grudnia 2007, 14:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 9 grudnia 2007, 14:03
Posty: 4
Post 
Dzieki! miałeś rację, problemem były zbyt niskie umiejętności mojego kompa.

Sęk w tym, że wymienienie części nie rozwiązało wszystkich problemów.

Jak już przechwycam wideo, wszystko obrabiam w ogóle nie mogę wypalić na płytę filmu!!! W ustawieniach nie czyta moich napędów, mogę utworzyć obraz, a po kliknięciu na tą ikonkę, nic się nie tworzy. Nie mam żadnej możliwości zgrania wideo na płytę DVD.

KTO POMOŻE???

[ Dodano: Nie Gru 23, 2007 12:29 pm ]
Pokazuje też, że nie znaleziono nagrywarki ;/


niedziela, 23 grudnia 2007, 12:20
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2005, 16:26
Posty: 110
Lokalizacja: Śląsk
Post 
Cytuj:
Nigdy nie wypalaj płyty w Studio. Moduł nagrywania w tym programie woła o pomstę... Lepiej utworzyć materiał DVD przyciskiem "utwórz zawartość ale jej nie nagrywaj", a potem wypalić taki materiał np. w Nero. Oczywiście kopiujemy tylko zawartość katalogu Video_ts do kompilacji DVD-Video w Nero.

A poza tym PS 11 nie rozpoznaje poprawnie wszystkich nagrywarek. Musisz zainstalować specjalną poprawkę (znajdziesz na stronie Pinnacla).
Pozdro :)


niedziela, 23 grudnia 2007, 15:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 9 grudnia 2007, 14:03
Posty: 4
Post 
Wiem, wiem, starałem się ominąć to bezpośrednie wypalanie na płyte i utworzyć obraz. Problem jednak w tym, że kiedy klikam na ikonę 'utwórz obraz' nic a nic się nie dzieje, stoi w miejscu, nawet nic się nie ładuje.
Co radzicie?


niedziela, 23 grudnia 2007, 23:01
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
- Może być tak, że plik obrazu nie jest skojarzony z programem do zapisu płytek.
- Zobacz w menager urządzeń czy napęd widnieje na liście, jeśli tak zobacz w mój komputer czy tam też jest ikona nagrywarki, jeżeli jej nie będzie proponował bym sprawdzić w samej jednostce centralnej komputera, czy jest na wspólnej taśmie z twardym dyskiem (lepiej gdyby była samodzielnie) jeśli już jest w duecie z innym urządzeniem być może jumper (zworka z tyłu) jest w obu jako master, lub slave i stąd konflikt.
Proponował bym jednak kliknąć na plik obrazu prawym i wybrać "Otwórz za pomocą" i skojarzenie go z programem nagrywającym oczywiście takim który jest w stanie zapisywać z pliku obrazu (Nero, Alcohol itp).
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


niedziela, 23 grudnia 2007, 23:58
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post 
przeczytaj resztę co napisał kol. Janoo
Cytuj:
A poza tym PS 11 nie rozpoznaje poprawnie wszystkich nagrywarek. Musisz zainstalować specjalną poprawkę (znajdziesz na stronie Pinnacla).
Pozdro
i to jest odpowiedz :P
poprawka ta nazywa się R lub zainstaluj cały patche 11,1 i po problemie :P

_________________
Obrazek


poniedziałek, 24 grudnia 2007, 00:48
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Dodam, że nagrywanie płytek programami którymi się montuje video, czy nie wiem audio nawet jest bardzo powiedziałbym lamerskie, amatorskie. Niech każdy proces naszej pracy z video począwszy od przechwytywania, skończywszy na zapisaniu krążka robi program który tylko jest do tego przeznaczony, a efekt będzie zauważalny.
P.S. Jeśli coś jest do wszystkiego - to jest do niczego.
P.G.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 24 grudnia 2007, 10:08
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post 
pinnacle jest programem lamerskim , amatorskim w 100% :lol:
osobiście nie wiem jak sobie poradzić , aby wszystkie odtwarzacze widziały płytę wypaloną w pinnacle . kierowałem się podpowiedziami z forum i wypalam w nero , ale tu też mam wątpliwości .
jeśli moża prosić to podpowiedz jakąś pewniejszą metodę , jakiś programik ?????? tylko nie za drogi :oops:
bardzo proszę o rozwinięcie tego wątku

_________________
Obrazek


poniedziałek, 24 grudnia 2007, 12:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL