Teraz jest piątek, 18 października 2019, 03:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 PINACLE 9 PROBLEM Z TWORZENIEM FILMU. PROSZĘ O POMOC 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 9 grudnia 2007, 14:30
Posty: 3
Post PINACLE 9 PROBLEM Z TWORZENIEM FILMU. PROSZĘ O POMOC
PODCZAS FINALNEGO TWORZENIA PLIKU(ZGODNIE Z DVD)PROGRAM PINACLE 9,3 PRZEROBI OKOŁO 50% FILMU I WYBIJA SYSTEM KOMPUTER RESETUJE SIĘ.

PARAMETRY KOMPUTERA
WIDOWS XP PROFESIONAT +SP2
PROCESOR PENTIUM4 2,8
PAMIĘĆ 768MB
GRAFIKA GEFORCE FX-5200/128MB
HDD 2 DYSKI PO 80G
DZWIĘK SB LIVE 5,1


niedziela, 9 grudnia 2007, 15:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 22 stycznia 2006, 20:57
Posty: 37
Post 
musisz coś mieć nagrzebane w systemie moja propozycja, postaw system na nowo nie instaluj żadnych kodeków i sprawdzi potem czy wszystko działo ok powinno być super przy wersji 9.3

_________________
AMD 64/3000+,1x80GB+1x200GB, 2x512:+256 RAM , GF 5500 FX , WIN XP SP2, STUDIO+ 10.5full,10.5.2


poniedziałek, 10 grudnia 2007, 00:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 9 grudnia 2007, 14:30
Posty: 3
Post 
system przeinstalowywałem, kilka razy nic niedało.
wgrywałem pinakle 9 i 9,3 robi dokładnie tosamo.
ras udało się przerobić ale chciałem poprawić projekt,zapuściłem to samo po chwili i wybiło po pięciu minutach, robiłem to dziesiątki razy i nic.


poniedziałek, 10 grudnia 2007, 07:07
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 26 czerwca 2007, 14:16
Posty: 120
Post 
Witam.

Poczytaj trochę tu:
http://www.forumwideo.pl/viewtopic.php? ... ht=#104373

„..... robiłem to dziesiątki razy i nic......”

Mam pytanie czy robią Ci się takie cuda przy każdym nowym projekcie, czy tylko przy jednym i tym samym.
Na mój chłopski rozum to chyba masz gdzieś "dziurę" w projekcie lub jakiś inny chochlik.

Ja bym szukał przyczyny w taki sposób:

- podzieliłbym na kilka części projekt zapisując je pod nazwami np.1,2,3,4 itd (niestety nie mam pojęcia jak dalece jesteś zapoznany z PS-więc będę opisywał w miarę dokładnie).
- potem każdy z nich zrenderuj do DVD ( jeśli masz menu to je wyrzuć i zobacz jak się będzie zachowywać PS)

Niestety myślę, że to najlepsze wyjście w Twojej sytuacji, tym sposobem dowiesz się gdzie leży błąd przy tworzeniu projektu.

ps. Jeżeli w każdym nowym projekcie masz takie same problemy to niestety coś „źle” robisz. Pinnacle Studio w wersji 9.3.5 jest chyba najlepszym wyjściem dla osób które pracują na PS-9...


poniedziałek, 10 grudnia 2007, 09:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 28 listopada 2005, 10:48
Posty: 31
Post 
Miałem podobne problemy.Pomogło wyłaczenie programów w autostarcie, odłaczenie sieci i zlikwidowanie wyswietlania dymków w tray-u (wyłaczyc w centrum zabezpieczeń)


poniedziałek, 10 grudnia 2007, 14:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 9 grudnia 2007, 14:30
Posty: 3
Post 
próbowałem wszystkiego dzieliłem projekt na kilka części i nic wybija po dwuch minutach zapuszczę to samo po chwili przerobi 15 minut a następnym razem 10 minut wycinałem te sceny na których wyrzyca system i nic tosamo.
prubowałem także wyłanczać programy w autostarcie i nic.

pomocy :(


poniedziałek, 10 grudnia 2007, 18:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 28 grudnia 2007, 17:55
Posty: 8
Post Re: PINACLE 9 PROBLEM Z TWORZENIEM FILMU. PROSZĘ O POMOC
Miałem dokładnie taki sam problem teraz jest ok
Przyczyna ?
Zły podział plików ( czyli w górnym oknie podziel na klatki i dawałem na minimalne po kilka sekund ) program nie dawał rady to przerobić nie mam zainstalowanego w tej chwili programu więc nie mogę podpatrzeć ale o ile pamiętam jest tam możliwość wycinania scen przy pomocy zakładki z suwakiem


wtorek, 19 lutego 2008, 21:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 22 stycznia 2007, 17:49
Posty: 9
Post Re: PINACLE 9 PROBLEM Z TWORZENIEM FILMU. PROSZĘ O POMOC
A ja stawiam na błąd sprzętowy, tzn. coś nie tak jest z RAMem. Podczas tworzenia finalnego pliku pamieć jest wykorzystywana na tzw. maksa i wówczas gdy coś z nią jest nie tak następuje reset komputera. Miałem tak, że reset następował co 15- 20 minut jak robiłem jakiegoś xvida z dwoma przebiegami z płyty DVD (tez maks. obciążenie pamięci). Po wymianie kości RAMu na inne problem ustąpił.
Ale nie twierdzę, że napewno.


poniedziałek, 25 lutego 2008, 23:55
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL