Teraz jest czwartek, 17 października 2019, 10:07




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
 pytanie...do ludzi w pelni korzystajacych z PS 11 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:42
Posty: 99
Post pytanie...do ludzi w pelni korzystajacych z PS 11
Witam

Jestem ciekaw czy jestescie zadowoleni z pracy PS 11 jesli chodzi o pelny proces. Od zrzucenia poporzez montaz az do authoringu. Sa tacy wogole ktorzy od poczatku do konca robia to w PS ?

Jakie wrazenia ? jaki waszym zdaniem jest najlepszy format na wyjsciu, jakie ustawienia daja najbardziej satysfakcjonujaca jakosc ?! Bo ja powiem szczerze troche sie zwiodlem...zapowiadano rewolucje w porownaniu do 10, pelny authoring, pelne wspomaganie hdtv.....a nie wyglada to chyba do konca tak jak zapowiadali.


środa, 12 grudnia 2007, 10:38
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post 
z wilkiej ciekawości
1 jak importujesz pliki wideo w wysokiej rozdzielczości
2 jakie masz ustawienia projektu
3 i oczywiście jakie ustawienia wyjściowe
4 no i na co ty to nagrywasz i gdzie odtwarzasz .

_________________
Obrazek


środa, 12 grudnia 2007, 17:50
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:42
Posty: 99
Post 
Jurek...jesli interesuje cie faktycznie KONKRETNIE to co ja robie to mozemy o tym podyskutowac prywatnie a tutaj mysle ze lepiej bedzie jak kazdy podzieli sie swoimi opiniami.


czwartek, 13 grudnia 2007, 12:25
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post 
bez urazy ja sobie nie poradziłem i to mnie wkurza , dla tego są pytania może robię coś zle ?????
na koniec podliczyłem ile trzeba kasy wydać , aby zobaczyć to i dałem sobie spokuj

_________________
Obrazek


czwartek, 13 grudnia 2007, 13:26
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:42
Posty: 99
Post 
ja powiem tak....albo ja to zle robie albo mam beznadziejny sprzet. Gdy w pinnacle 9 jeszcze zrzucalem z sony hc 17 to obraz byl kiepski...tlumaczylem to sobie niska jakascia sprzetu itp ale gdy robie to w 1 i material jest obojetnie czy ze starej kamery czy z fx1 to wciaz jest to kiepskie. To jest moj odwieczny problem. Obojetnie jakimi kodekami to pozniej zakduje to na wyjsciu uzyskuje marny efekt. Pytalem w wielu miejscach i ludzie twierdza ze...."na telewizorze bedzie widac ok" ale w takim badz razie jak robia tu ludzie ktorzy filmuja identyczna kamera (jak na weselu kolegi ostatnio) a plytt ktore pozniej dali nawet na kompie sa idealne. Tu musi byc gdzies byc pies pogrzebany


czwartek, 13 grudnia 2007, 15:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 22:39
Posty: 48
Post 
Bo kompresują nie w Pinnacle tylko np. Procoderem i dlatego mają zdecydowanie lepszy obraz.


piątek, 14 grudnia 2007, 04:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:42
Posty: 99
Post 
a dokladniej ? bede wdzieczny za rozwiniecie tematu :)


piątek, 14 grudnia 2007, 09:02
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2005, 16:26
Posty: 110
Lokalizacja: Śląsk
Post 
O tym, że Pinnacle Studio ma problemy z nagrywaniem DVD było już tu:
http://www.forumwideo.pl/viewtopic.php?t=21516
A co do jakości materiału końcowego to faktycznie jakość jest najlepsza jeśli w PS utworzymy tylko plik wynikowy AVI DV, a następnie kompresujemy go do DVD mpg2 ProCoderem.

Pozdrawiam :)


piątek, 14 grudnia 2007, 14:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Niedawno zakończyłem swoją przygodę z tym programem i moja rada jest taka - ten program jest za ciężki i zbyt problemowy jak dla zwykłego użytkownika, problemy stwarzał mi, a co dopiero innym używającym komputera tylko do montażu! Rozwiązanie - przesiądź się na coś bardziej "profesjonalnego". Tak wiem, jest tani ale w podstawowej wersji nie oferuje nic konkretnego. Pozdrawiam!


piątek, 14 grudnia 2007, 14:34
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:42
Posty: 99
Post 
Ja mam inne zdanie...ma olbrzymie mozliwosci tylko trzeba go dobrze poznac. Ja montuje na nim od kilku lat w roznych wersjach i mozna zrobic na nim baaardzo duzo....oprocz pracy na maskach oczywiscie. Ja nie mam z nim zadnych problemow poza wlasnie jakoscia wyjsciowa obrazu.

Ok procoderem po zmontowaniu ale musze najpierw zapisac zmontowany material w pinnacle jako czysty plik avi, tak ?? toz to godzinny film zajmie 90 GB !! samo to bedzie trwalo dosc dlugo a co dopiero pozniej 90 GB procoderem przepuscic ??!!


piątek, 14 grudnia 2007, 15:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Hmmm jeśli mówimy o high definition to mozliwe że 1h=90GB ale standard pal 1h=12~13GB. Jedyne wyjście sprawdzic czy pod PS 11 da się podpiąć owego PRO_CODERA


piątek, 14 grudnia 2007, 20:16
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:42
Posty: 99
Post 
mowie o 1h czystego avi


piątek, 14 grudnia 2007, 20:40
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 22:39
Posty: 48
Post 
capone napisał(a):
Ja mam inne zdanie...ma olbrzymie mozliwosci tylko trzeba go dobrze poznac. Ja montuje na nim od kilku lat w roznych wersjach i mozna zrobic na nim baaardzo duzo....oprocz pracy na maskach oczywiscie. Ja nie mam z nim zadnych problemow poza wlasnie jakoscia wyjsciowa obrazu.

Ok procoderem po zmontowaniu ale musze najpierw zapisac zmontowany material w pinnacle jako czysty plik avi, tak ?? toz to godzinny film zajmie 90 GB !! samo to bedzie trwalo dosc dlugo a co dopiero pozniej 90 GB procoderem przepuscic ??!!


Dla mnie maski są bardzo ważne.

Ja montuje APelements (jest w podobnej cenie) mam maski i nie mósze wyprowadzać pliku AVI , bo jest coś takiego jak frameserwer i można kompresować prosto z timeline.


sobota, 15 grudnia 2007, 04:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 31 października 2007, 21:10
Posty: 14
Post 
capone napisał(a):
mowie o 1h czystego avi

"Czysty" DV AVI to właśnie 13 Gb/godź nagraniaw PAL.
W HD jest podobnie, bo tam kamera nagrywa w formacie MPEG2.


sobota, 15 grudnia 2007, 08:12
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:42
Posty: 99
Post 
mozna gdzies sciagnac sam procoder czy jest on platny ? jesli tak to moze jakis podobny program jest darmowy ? albo trial procodera to bym sobie sprawdzil czy to faktycznie dziala tak jak mysle ?


środa, 9 stycznia 2008, 14:54
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL