Teraz jest niedziela, 29 listopada 2020, 01:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 pytanie...do ludzi w pelni korzystajacych z PS 11 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
Mówicie o dwóch różnych sprawach.
Capone o nieskompresowanym avi czyli rzeczywiście 1h=60Gb a Dandre o DV, który jest lekko skompresowany 1h=13Gb. Kamery używają DV dlatego należy się trzymać tego standardu przy eksporcie.

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


środa, 9 stycznia 2008, 15:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post 
Panowie kiedyś zrobiłem parę płyt w pinnacle 9 potem też próbowałem 11 i powiem że wszystko było okey. Niewiem ale może macie coś pokićkane w ustawieniach, może ustawialiście mały bitrate, może chcieliście na jedną płytkę utknąć za dużo materiału co odbiło się obniżeniem na jakości.
Naprawdę dziwi mnie to wszystko, oczym tu piszecie.
A co do procodera to jest jak najbardzie płatnym programem, można go kupić w beiksie.Kosztuje jakieś 2000 zł
Ale proponuję jeszcze raz sprawdzić krok po kroku waszą edycję na PS. A może macie kiepskiej jakości materiał surowy.
Nie wystarczy mieć FX1 trzeba jeszcze umieć ją w pełni wykorzystać

cenzi napisał(a):
Niedawno zakończyłem swoją przygodę z tym programem i moja rada jest taka - ten program jest za ciężki i zbyt problemowy jak dla zwykłego użytkownika, problemy stwarzał mi, a co dopiero innym używającym komputera tylko do montażu! Rozwiązanie - przesiądź się na coś bardziej "profesjonalnego". Tak wiem, jest tani ale w podstawowej wersji nie oferuje nic konkretnego


Naprawdę nie widziałem prostszego programu od ps o takich samych możliwościach i cenie

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


środa, 9 stycznia 2008, 17:14
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:42
Posty: 99
Post 
powiem tak

ja faktycznie mowilem o czystym nieskompresowanym avi

pinnacle jest ciezki, trudny i....hmm ja tez nie wiedzialem prostszego programu. Jest intuicyjny i prosty, mozna w nim zrobic bardzo duzo rzeczy...jedyne czegego nie ma wporownaniu do AP czy Vegasa to pracy na maskach a tak to nie niewiele ustepuje

zle ustawienia w kamerze...nie wydaje mi sie. Chyba ze pinnacle zle zrzuca material na kompa bo juz ten zrzucony jest nieciekawy. Tu ten sam material zrzucony przy pomocy AP jest nieco lepszy...a skoro jest lepszy znaczy ze to nie wina kamery.


i na koniec wracam do pytania...cos innego niz procoder, podobnie dzialajacego ale darmowego ?

a moze ktos mi powie zatem jakie ustawienia na wyjsciu powinny byc aby byla najlepsz ajakosc przy kompresji do mpg2 np w pinnacle


środa, 9 stycznia 2008, 18:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post 
capone napisał(a):
jedyne czegego nie ma wporownaniu do AP czy Vegasa to pracy na maskach a tak to nie niewiele ustepuje

PRZEPRASZAM BARDZO ALE JA NIE PORÓWNUJĘ PINNACLE DO PREMIERE CZY VEGASA BO TO ZUPEŁNIE INNA PÓŁKA. MÓWIŁEM ŻE NIE MA PROSTSZYCH W TEJ SAMEJ CENIE I Z TEJ SAMEJ PÓŁKI.
capone napisał(a):
a moze ktos mi powie zatem jakie ustawienia na wyjsciu powinny byc aby byla najlepsz ajakosc przy kompresji do mpg2 np w pinnacle

PINNACLE WYSTARCZY ZAIMPORTOWAĆ PLIK AVI WRZUCIĆ GO NA TIMELINE PRZEJŚĆ DO ZAKŁADKI TWORZENIE FILMU WEJŚĆ W USTAWIENIA I USTAWIĆ WYSOKA JAKOŚĆ (CZYLI NA PŁYCIE DVD MIEŚCIMY JAKIEŚ 71MIN BITRATE USTAWI SIĘ NA 8000)OCZYWIŚCIE ZAZNACZYĆ FORMAT WYJŚCIOWY DVD I KLIKNĄĆ UTWÓRZ DYSK.
PROGRAM SAM PRZEROBI MATERIAŁ NA MPG I WYPALI PŁYTĘ, UWIERZCIE ŻE NAPRAWDĘ W BARDZO WYSOKIEJ JAKOŚCI.
OT CAŁA TAJEMNICA CO DO SOFTU PINNACLE :!: :lol:
NIE TWÓŻCIE W PINNACLE JUŻ PLIKÓW AVI CZY MPG TYLKO ODRAZU Z POZIOMU TEGO SOFTU WYPALCIE PŁYTĘ

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


środa, 9 stycznia 2008, 19:34
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 24 lutego 2005, 14:58
Posty: 19
Post 
Witam mam nadzieje ze temat sie rozwinie po mam ten sam proble co "capone"
oprabiam filmy w PS11 i powiem szczerze że jestem bardzo niezadowolony z efektu koncowego a mianowicie z jakosci filmu na monitorze czt telewizorze lcd ma jakos za duzo pikseli. Na zwykłym tv jest bardzo ładny ale na czymś co ma wiekszą rozdzielczosc nisz zwykły telewizor to poraszka nie mam pojecia co z tym zrobic siedze i szukm odpowiedzi i trafiłem tutaj wiec mam nadzieje ze ktos pomoze po zaczynam rozwazać zmiane programu na inny. choc szkoda po dobrze mi sie pracuje w PS11. Pozdrawiam!

[ Dodano: Sro Sty 09, 2008 7:50 pm ]
"PINNACLE WYSTARCZY ZAIMPORTOWAĆ PLIK AVI WRZUCIĆ GO NA TIMELINE PRZEJŚĆ DO ZAKŁADKI TWORZENIE FILMU WEJŚĆ W USTAWIENIA I USTAWIĆ WYSOKA JAKOŚĆ (CZYLI NA PŁYCIE DVD MIEŚCIMY JAKIEŚ 71MIN BITRATE USTAWI SIĘ NA 8000)OCZYWIŚCIE ZAZNACZYĆ FORMAT WYJŚCIOWY DVD I KLIKNĄĆ UTWÓRZ DYSK.
PROGRAM SAM PRZEROBI MATERIAŁ NA MPG I WYPALI PŁYTĘ, UWIERZCIE ŻE NAPRAWDĘ W BARDZO WYSOKIEJ JAKOŚCI.
OT CAŁA TAJEMNICA CO DO SOFTU PINNACLE :!: :lol:
NIE TWÓŻCIE W PINNACLE JUŻ PLIKÓW AVI CZY MPG TYLKO ODRAZU Z POZIOMU TEGO SOFTU WYPALCIE PŁYTĘ[/quote]"


Kazikmały, robie dokładnie jak piszesz ale własni jakosc filmu na monitorze cz na tv lcd jest beznadziejna w porównaniu do tego co widze na inych płytach np z wesela z innego typu ipreski i pytanie jak to poprawic?


środa, 9 stycznia 2008, 19:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post 
CHCESZ NAGRYWAĆ W HD CZ SD?

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


środa, 9 stycznia 2008, 19:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 24 lutego 2005, 14:58
Posty: 19
Post 
chce normalny format nie hd. ale " kazikmały" czy ty twierdzisz ze filmy ztworzone w 100% w pinnacle 11 i puszczone na ekranie monitora na całej powierzchni są dobrej jakości? i nie wdac przesadnie pikseli?


środa, 9 stycznia 2008, 20:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post 
No jasne że jakość jest bardzo dobra.Ale jak ty odtwarzasz te filmy. Toznaczy czym odtwarzasz na kompie?

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


środa, 9 stycznia 2008, 21:40
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 24 lutego 2005, 14:58
Posty: 19
Post 
Ciągle nat tym mysle. napisze to tak porównywałem jakość dwóch filmow jeden film z wesela od kolegi a drugi film był mój
oba na telewizorze samsung lcd 32" od kolegi bardzo ładny nie widac pikseli ani nic takiego. N moim filmie widac piksele ludzie są z kwadracików.
na zwygłym telewizorze obraz b.dobry nie mam zastrzeżeń. na monitorze tak samo jak na telewizorze lcd.programy all player, media player itp. taki sam nie ładny obraz "capone" tez sie skarzy na tą samą dolegliwość prosze zeby ktoś jeszcze wypowiedział sie na ten temat.Pozdrawiam!


środa, 9 stycznia 2008, 23:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post 
A spróbuj włożyć ten twój plik avi na timeline studia i w okienku podglądu naciśnij taką małą strzałkę w prawym dolnym rogu okna podglądu wtedy będzie obraz na całym monitorze i powiedz jak to wygląda z poziomu softu

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


środa, 9 stycznia 2008, 23:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 24 lutego 2005, 14:58
Posty: 19
Post 
Jest słabej jakości. NIEMA PIKSELI ALE OBRAZ JEST LETKO NIE WYRAZNY nijakitaki :D


czwartek, 10 stycznia 2008, 00:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:42
Posty: 99
Post 
sluchajcie mi sie tez na pinnaclu fajnie robi i przez lata wiele sie nauczylem na kolejnych wersjach wiec nie chcial bym go zmieniac ale od lat probuje na wyjsciu roznych formatow i zawsze to samo. Obojetnie czy sa to ustawienia standardowe czy recznie cos poustawiam efekt jest marny. Teraz chce sprobowac gotowy material zapisac jak avi dv i przepuscic przez procodera i to sprawdzic tylko nie musze gdzies w sieci triala jakiegos znalezc.

Probowalem swego czasu Ap 6,5 teraz APcs3 , jakis czas na Vegasie robilem i avidzie ale tak jakos nie moge sie przywyczaic...moze dlatego ze na pinnacle potrafie zrobic wszystko co chce a tam mam problem z podstawowymi rzeczami a nie ma czasu na nauke. Zdaje sobie sprawe AP czy Vegas to wyzsza polka ale mi pinnacle wystarczy.


czwartek, 10 stycznia 2008, 15:29
Zobacz profil
Online
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1528
Post 
obraz kodowany do mpg2/dvd 6000kb/s czyli zgodny z formatem dvd w pinnacle jest idealny > nie spotkałem jeszcze żadnej płyty z filmem od wideofilmowca aby jego płyta miała czystszczy obraz od mojej :mrgreen: podpowiedz jak to robię nie udzielam za ciężko nad tym pracowałem :mrgreen: jedno jest pewne , że w pinnacle :lol:
p.s. a co do wypowiedzi ; capone i alaw to macie jeden z 29 problemów pirackiego pinnacle :mrgreen:
miłego dnia

_________________
Obrazek


czwartek, 10 stycznia 2008, 20:35
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:42
Posty: 99
Post 
a to ciekawostka bo mam oryginalnego :) a jesli tak juz sie przechwalasz to podziel sie prosze swoimi pomyslami co do ustawien.


piątek, 11 stycznia 2008, 08:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 24 lutego 2005, 14:58
Posty: 19
Post 
do "jurekwejh " uwielbiam odpowiedzi które nic nie wnoszą do tematu."jurekwejh " chcesz sie czuc lepszy bo ty umiesz a my nie, to ci gratuluje. Ale napisac mozna wszystko. MIMO TO ZA TAK NIEZBEDNĄ ODPOWIEDZ BARDZO DZIEKUJE.oby wiecej dakich.


piątek, 11 stycznia 2008, 17:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL