Teraz jest niedziela, 29 listopada 2020, 01:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 pytanie...do ludzi w pelni korzystajacych z PS 11 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:42
Posty: 99
Post 
Alav daj spokuj niektorzy widocznie maja manie wyzszosci. Sami nic nie potrafia, nigdy nic nie osiagnalei wiec mysla ze piszac takie rzeczy pokazuja innym swoja wilkosc. Niestety tacy ludzie sa niereformowalni i zawsze wszystko wiedza najlepiej.

Skoro on jeden twierdzi ze obraz jest idealny i najlepszy a cala masa ludzi twierdzi inaczej to napewno on ma racje przecierz.


poniedziałek, 14 stycznia 2008, 09:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
I pewnie znowu wszyscy maja racje. Film skompresowany w Pinnacle bedzie wygladal idealnie na...standardowym telewizorze CRT. Ten sam material odtworzony na TV lub monitorze LCD bedzie wygladal tragicznie. Nagle pojawia sie niewidoczne dotad piksele. Wlasnie na LCD widac razaca roznice materialu skompresowanego Pinnaclem a Procoderem choc na CRT jest ona ledwie zauwazalna.

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


poniedziałek, 14 stycznia 2008, 11:40
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1528
Post 
opisałem tu już jak to robię , ale po kilku godzinach usunąłem wypowiedz . za dużo straciłem czasu i płytek dochodząc do tego . moje wydobycie 100% jakości obrazu , a twój problem to dwie inne rzeczy .jakość mpg2 w pinnacle 11-cie jest na 80% czyli dopuszczalna > jakość w pinnacle 10-ć jest 60% czyli mnie się nie podobała i zostaje pinnacle 9-ć :mrgreen: jeśli masz pinnacle 9,3 plus wersja Media Suite instalujesz trzecia płytę program ten podporządkuje sobie pinnacle 11-cie i teraz pinnacle 11-cie będzie jedną z funkcji , zamieni sobie malutki programik odpowiedzialny za to ( w pinnacle 11-cie jest on walnięty > patch 11,1 to naprawia , ale nie do końca ) i teraz nie ma problemów z obsługą nagrywarek i bezproblemowo działają wszystkie funkcje nero itd. itd.
swoje rozważania o jakości obrazu na monitorze czy tv LCD zacznij od ceny zakupu swojego sprzętu > jeśli kupiłeś tanio i w promcji to i masz promocyjną jakość :mrgreen:

co do twojego problemu > tam gdzie są linki po pinnacle i lewe klucze jest zakładka o rozwiązywaniu problemów jakie będziesz mieć u siebie , ale ten temat na tym forum chyba nie interesuje już Ciebie . piszesz , że masz orginalne pinnacle i klucze więc tego problemu nie powinieneś mieć ( klucz Pal ) tu szukaj odpowiedzi dla siebie > to że masz aktywny to nie znaczy , że dobry . czyli jak wpadamy na forum to nie szukamy tylko keygeny , keygeny , keygeny , ale też co one zrobią złego i jak to naprawić 29 problemów naliczyłem

miłego dnia


poniedziałek, 14 stycznia 2008, 11:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
jurekwejh napisał(a):
swoje rozważania o jakości obrazu na monitorze czy tv LCD zacznij od ceny zakupu swojego sprzętu > jeśli kupiłeś tanio i w promcji to i masz promocyjną jakość Mr. Green



Widac z tego, ze Procoder bardziej kocha promocyjne produkty niz Pinnacle. :lol: Ale ciesze sie, ze Twoj Pinnacle robi swietnie konwersje. Przynajmniej jedna osoba, ktora nie narzeka na program. :wink:

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


poniedziałek, 14 stycznia 2008, 14:19
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1528
Post 
DiscoLED napisał ;
Cytuj:
Widac z tego, ze Procoder bardziej kocha promocyjne produkty niz Pinnacle. Ale ciesze sie, ze Twoj Pinnacle robi swietnie konwersje. Przynajmniej jedna osoba, ktora nie narzeka na program.

możesz rozwinąć swoją wypowiedz ?????
czy piszemy tu o ;
1 monitorach
capone napisał ;
Cytuj:
Skoro on jeden twierdzi ze obraz jest idealny i najlepszy a cala masa ludzi twierdzi inaczej to napewno on ma racje przecierz.

2 o rosyjskim kluczu
3 czy o Procoderze pinnacle , a może pytający mają jeszcze kartę graf gforte ??????która jest nie kompatybilna z DirectX 9 .
jeśli połączymy te 4 punkty to dopiero mamy :mrgreen:
w swojej poprzedniej wypowiedzi wskazałem dobre kierunki w dwuch tematach
1 - nie będę opisywać co do literki co ma zrobić posiadacz takiego pinnacle lub kluczy
2 - a co do jakości za dużo straciłem czasu i płytek dochodząc do tego . lecz właściwy kierunek też podałem
rozwiązanie jest stare jak stare jest pinnacle 9,3 Studio MediaSuite
z mojej strony temat zamknięty :mrgreen: choć jakość w pinnacle 11-cie jest na 80% :lol:

_________________
Obrazek


poniedziałek, 14 stycznia 2008, 16:26
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:42
Posty: 99
Post 
Chlopie pierdoly piszesz jakich malo. Akurat oryginalny klucz a piracki nie zabardzo ma tu cokolwiek wspolnego z PALem. Jesli uaktywnisz PAL w PS11 to uaktywnisz calosciowo a nie czesciowo czy z gorszym obrazem. Co do Pinnacle 9 to na 3 plycie jak dobrze pamietam sa same przejscia, efekty, dzwieki itp. Garta grafiki GeForce akurat nie jest niekompatybilna z Pinnacle a zwlaszcza GeForce GT od wersji 7600 wspiera pinnacle i HDV. Pierdoly opowiadasz aby cos napisac ze straciles mnostwo plytek aby dojsc do czegos i teraz powiesz nikomu....twoja sprawa jak nie myslisz aby na dysku sobie zapisac obraz tylko wypalasz plyte odrazu.


Mam prosbe zatem....gdybys nie zauwazyl to ja zalozylem ten temat wiec prosze cie nie pisz tutaj nic wiecej.


wtorek, 15 stycznia 2008, 09:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 24 lutego 2005, 14:58
Posty: 19
Post 
Mysłałem ze temat umar ale jak widze nie i cieszy mnie to bo siedze od paru dni i kombinuje na ruzne sposoby moze dojdziemy do tego wspólnymi siłami. jak nie problem, do nie kazdy napisze co i jak robi i jak mu wychodzi. ja zaczne. po utworzeniu pliku mpeg-2 jakos obrazu poprawia sie i to mocno przerobieniu go na dvd programem (darmowym) z neta ściągniętym jakosc jest w miare zadawalajoca. Ale jest wada nie ma menu stardowego kazdy chyba wie o co chodzi wiec trzeba kombinowac w inną strone prubuje jeszcze w nero cos po robic. a jak wychodzi Procoder film???


wtorek, 15 stycznia 2008, 12:26
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:42
Posty: 99
Post 
Nie wiem...nie znalazlem procodera samego w ajkiejs wersji trialowej. Nie wiem czy wogole jest sam procoder czy trzeba calego canopusa instalowac. Niby ten obraz zrobiony PS 11 jest dobry ale jak go na rzutnik i powiekszyc to niestety ziarnistosc jest duza.


wtorek, 15 stycznia 2008, 15:57
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5171
Lokalizacja: Tczew
Post 
capone napisał(a):
Sami nic nie potrafia, nigdy nic nie osiagnalei...

Szkoda że nie przeczytałem wcześniej tego wątku, to byś się tak nie wkopał :mrgreen: , bo jurekwejh tylko trochę przesadza, a wie o Pinnacle bardzo dużo.
PS Oczywiście że przy małym bitrate widać różnicę w stosunku do Procoder Express, czy do Let'sEDIT, ale przy bitrate powyżej 7000 nawet ja potrafię zrobić Pinnaclem obraz DVD porównywalny do nich...

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 15 stycznia 2008, 16:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 24 lutego 2005, 14:58
Posty: 19
Post 
kotin a co komu po tym ze wie o Pinnacle bardzo dużo. jak ma problemy zeby komus pomóc. pierwszy raz spotykam się z forum na którym pisze sie ja potrafię ja umie ale wam nie powiem. "kotin" potrawisz w PINNACLU zrobic płyte w dobrej jakosci to napisz jak!!!.


wtorek, 15 stycznia 2008, 19:03
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1528
Post 
witam szanownego kol. kotina :lol: > pisałem , że już nic tu nie napiszę , ale jak ty tu zawitałeś to postaram się coś jeszcze dopisać grzecznie :P
a więc szanowny kol. capone piszesz a nie masz i tu jest różnica .
to że masz pal aktywny i nawet pisze , że 720x576 6000 Kb/s 25kl/s to tylko pisze a tak na prawdę masz rozdzielczość 640x480 25/kl/s . dla tego masz taki obraz a nie inny ( wystarczy tylko zamienić jeden plik lub w twoim pliku zmienić wartości z 640x480 na 720x576 ) .( masz poplątane pal z ntsc ) a jak jeszcze widnieje u ciebie 29/kl/s bo i takie odczyty dostawałem jak używalem formatu mov w projekcie . )
jesli masz orginnalne pinnacle i orginalne klucze to przerenderuj sobie minuę do dvd/mpg2 i porównaj różnicę .
a co do trzeciej płyty pinnacle 9-ć u mnie ona tak wygląda > to co piszesz jest na drugiej . wielokrotnie piszę , że w pinnacle 11-cie jest walnięty instantcopy i jeśli nie używamy to nie instalować > super rozwiązanie zainstalować od 9-ki i nie ma żadnych problemów z obsługą sprzętową i programową ( system xp )
Obrazek
Obrazektak na prawdę problem ze złą jakością wystąpi też jeśli zainstalujemy 11-kę na dysk gdzie była już zainstalowana 10-ka lub 9-ka ( jedyne rozwiązanie to format dysku lub programik czyszczący ) jeśli jednak chcemy mieć na dysku sprawdzoną 9-kię :P to instalujemy ją dopiero po pełnej instalacji 11-ki > nie na odwrót i jest OK. szanowny kol. capone a co napiszesz o jakości mpg2/dvd uzyskane na pinnacle 9-ć > może warto pomyśleć :P ( płyta nr3 )

p.s. w jednym ze swoich postów pisałeś , że jesteś zawodowym wideofilmowcem > amatorowi na pryw wytłumaczył bym krok po kroku co i gdzie :P my amatorzy musimy być lepsi od was > moja teściowa surowo ocenia moje filmiki :roll: chyba ma już jakieś zboczenie do wytykania :mrgreen: tak na marginesie jakość obrazu jest w 100% zależna od jakości materiału z kamery no i od niektórych pluginów w pinnacle 11-cie > powiedzmy wstaw korektę kolorów w pinnacle 11-cie to ten materiał już nie jest możliwy do oglądania na tv po przerenderowaniu do dvd/mpg2 .
smutna wiadomość dla posiadaczy pinnacle 11-cie > lepiej utworzyć zawartość , ale wypalić w nero zysk 10% jakości i nie ma przyśpiszeń lub zacięć no i oczywiście wszystkie dvd widzą już te płyty . a co do poszukiwań to ja nie siedzę na forum i płaczę lecz szukam rozwiązania i wypalam płyki sprawdzam na 3 tv od zwykłego po plazme 42 cale . i tak samo z dvd > a tu numer stulecia najlepiej spisuje się thomson z promocji to coś wszystko widzi i odtwarza :P drogi firmowy sprzęt przy niej siada :mrgreen: .


wtorek, 15 stycznia 2008, 21:10
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5171
Lokalizacja: Tczew
Post 
Ukłony jurekwejh :wink:

alaw napisał(a):
"kotin" potrawisz w PINNACLU zrobic płyte w dobrej jakosci to napisz jak!!!.


Kolega już napisał, chociaż aż mnie korci podać prostszy przepis - legalne Studio PAL 8,12,7 lub 9,3 / 9,35 a nie "amerykanskie", przechwyt i montaż w DV, duże bitrate i odpowiednio nakręcony materiał. Używałem potem Let'sEDIT, czyli ścisłą czołówkę jakości obrazu mpeg2 - wśród amatorskich programów, więc wiem że są delikatne różnice, ale w dużym bitrate, z prawidłowego obrazu z kamery - w praktyce trudne do wychwycenia. Do 11-tki nie doszedłem, ale przepis jak wyżej widać - też jest 8) .

PS I co alaw banał nie? Tyle że prawda. A jeszcze jedno. Od kiedy musi odpowiedzieć? Masz jakieś zaświadczenie że się należy? :evil:
(oprócz używania Pinnacle - bo to tradycja że sobie ludzie w tym programie pomagają, ale tylko tradycja - nie przymus).

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 15 stycznia 2008, 21:58
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1528
Post 
małe wyjaśnieie o jakich pierdołach piszę .
szanowny kol. capone wypal 1 płytkę > projekt 90 minut > ustawienia zgodne z dvd lub ręczne 720x576 6000 Kb/s 25kl/s ( to te same ) powinno zająć 4,5 G czyli płyta dvd i tak pokazuje na liczniku > wszystko się zgadza i jest super do chwili sprawdzenia już płyty > mamy to zapisane w 3,8 G na płycie czyli sporo miejsca zostało wolnego ( co się stało z 0,7 G ) , ale jeśli jesteś aż tak oszczędny to się ucieszysz , że masz sporo jeszcze wolnego miejsca > tylko pytanie co straciłeś przez tą oszczędność może jakość obrazu ????.

napisałeś ;
Cytuj:
Garta grafiki GeForce akurat nie jest niekompatybilna z Pinnacle a zwlaszcza GeForce GT od wersji 7600 wspiera pinnacle i HDV

a ja się zapytam > jeśli masz wersję ultime to jaki komunikat wyświetlił się tobie i nie pozwolił zainstalować vitasceny a może i adorage i heroglip ?????. w czasie instalacji tych programików instaluje się inny mały programik ( można go ściągnąć oddzielnie i zainstalować przed instalacją pinnacle i wtedy vitascena się zainstaluje ) jeśli nie mamy tego małego programiku to pinnacle 11-cie > masz rację ma problemy z maskami i animacjami różnego rodzaju . masz na dysku AP więc rozwiązałeś to nie wiedząc , ale połowicznie > w pinnacle to i tak tylko jest a nie działa w 100% >zobaczymy napisy zły format itd. lub migotanie obrazu albo pinnacle się wysypie lub zablokuje i na koniec napis czy wysłać komunikat do producenta . o działaniu vitasceny już nie piszę

program do montażu video to najgorsze co może spotkać komputer > chyba że mamy komputer pod program > opis na opakowaniu to tylko reklama a nie prawda
GeForce GT od wersji 7600 >> na tej karcie to sobie w mini gierki pograj
a na 8xxx to nawet pinnacle nie odpalisz prawidłowo
to tak o pierdołach > miłego dnia


środa, 16 stycznia 2008, 10:32
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:42
Posty: 99
Post 
Jurek powiedz mi co z toba jest nie tak ? skad ty bierzesz takie informacje ? akurat na GF 7600 GT mozesz spokojnie montowac a kilka gierek za to moze ci nie wystartowac. Zamieniles ten temat w jeden wielki syf....ja nie zaczalem negowac twoich umiejestnosci tylko fakt jest taki ze jesli chcesz komus pomoc to pisz jesli tylko sie pochwalic ze ty co umiesz a innym nie powiesz to daj sobie spokoj bo szkoda czasu innych na czytanie tego. Co do pirackiego oprogramowania czy twoich wywodow na temat miesznia NTSC z PALem to wogole nie ebde z toba dyskutowal skoro wychodzisz z zalozenia ze inni nawqet nie wiedza co, jak i gdzie montuja ani jak ustawiaja. Poprostu skonczmy ten temat bo widze ze do niczego to nie prowadzi.

Zasmiecilismy tyle stron tylko po to abys udowodnil wszystkim ze maja pirackie oprogramowanie i na niczym sie nie znaja zamiast POMOC !!

koniec dyskusji, jesli ktos chce podac pomysl, podpowiedz, rozwiazanie to prosze bardzo a jesli pokrytykowac to prponuje komus na pw zwrocic uwage a nie tutaj. Kazda krytyka jest pouczajaca ale krytyka konstruktywna.


środa, 16 stycznia 2008, 14:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 24 lutego 2005, 14:58
Posty: 19
Post 
"kotin" ja nigdzie nie napisałem że musi czytaj uważnie."jurekwejh" napisałes "wystarczy tylko zamienić jeden plik lub w twoim pliku zmienić wartości z 640x480 na 720x576 " jezeli nie problem mogł bys opisac jak to zmienić?.

"wielokrotnie piszę , że w pinnacle 11-cie jest walnięty instantcopy i jeśli nie używamy to nie instalować > super rozwiązanie zainstalować od 9-ki i nie ma żadnych problemów z obsługą sprzętową i programową ( system xp )"
czy instantcopy jak dobrze zrozumiałem to jest na 3 płycie PS9? jezeli tak to skot to idzie pobrac bo nie posiadam 3iego cd? pozyczyłem pinnacla 9 ale na jednym cd i tam tego niema wie skont to idzie wziosc?

"jeśli jednak chcemy mieć na dysku sprawdzoną 9-kię to instalujemy ją dopiero po pełnej instalacji 11-ki " jek dobrze rozumie jezeli na tą 11 nagram 9 to jakosc obrazu sie pobraw czy tak? z góry dziękuję za odpowiedzi


czwartek, 17 stycznia 2008, 10:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL