Teraz jest poniedziałek, 18 listopada 2019, 10:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 znak reklamowy , identyfikator 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 5 maja 2007, 22:50
Posty: 2
Post znak reklamowy , identyfikator
Witam wszystkich . Proszę o informację jak w najprostszy sposób dodać znaczek ( reklamę , identyfikator nadawcy ) w górnym rogu filmu .


sobota, 5 maja 2007, 23:09
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 sierpnia 2005, 16:37
Posty: 102
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Post 
Drakulec jak Ty nie wiesz jak taki znak dodać to się lepiej nie reklamuj. Ale znak wykonujesz w Photoshopie obrazek 576x720 oczywiście w rogu na przeźroczystym tle jako warstwę i importujesz do programu do montażu i wstawiasz na najwyższą ścieżkę


niedziela, 6 maja 2007, 09:42
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1475
Post 
oj ewistafo chyba jesteś jedynym któremu pinnacle przyjmuje pliki PNG :lol: ( choć osobiście znam metodę wstawienia pliku PNG do pinnacle )

a w odpowiedzi wstaw zdjęcie lub klip wideo na drugiej lini uzyj efektu obraz w obrazie i pomniejsz do odpowiedniej wielkości i w jakim miejscu ma się znajdować . jeśli jest to zdjęcie i jest na jakimś tle najlepiej na zielonym lub niebieskim to wykluczuj ten kolor . a jeśli na jakimś innym tle to użyj efektu one kolor i usuń ( zrób tło przezroczystym ) jeśli czarny kolor to wyluminuj . aby logo nie pokazało się za gwałtownie to na początek i na koniec nałóż efekt HFX - powiedzmy przenikanie .jest jeszcze wiele sposobów , ale ten jest najłatwiejszy . jeśli nasze logo ma być bardziej bajranckie i ruchome z efektami to trzeba pinnacle trochę więcej pomęczyć z innymi pluginami :lol:

p.s. do pytania dopisuj wersję pinnacle łatwiej będzie wskazać nazwę pluginu no i oczywiście czy jest to możliwe wykonać - powiedzmy na pinnacle w wersji 10,7 nie wykonasz tego , a raczej wykonasz , ale na płycie DVD czyli po przerenderowaniu do mpg2/dvd w tym miejscu będzie zamiast loga kolorowa plama lub nic :cry:

p.s. 2 do zabawy w takie rzeczy najlepsza jest wersja Plus


niedziela, 6 maja 2007, 11:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 5 maja 2007, 22:50
Posty: 2
Post 
Podziękowania dla -jurekwejh- , bardzo pomocna i konkretna wskazówka.


niedziela, 6 maja 2007, 14:09
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 sierpnia 2005, 16:37
Posty: 102
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Post 
Przepraszam nie zauważyłem że jestem na Pinacle Studio-odpowiedź dotyczyła Adobe Premiere


środa, 9 maja 2007, 08:36
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 17 maja 2006, 12:56
Posty: 20
Post 
jurekwejh napisał(a):
a w odpowiedzi wstaw zdjęcie lub klip wideo na drugiej lini uzyj efektu obraz w obrazie i pomniejsz do odpowiedniej wielkości i w jakim miejscu ma się znajdować . jeśli jest to zdjęcie i jest na jakimś tle najlepiej na zielonym lub niebieskim to wykluczuj ten kolor . a jeśli na jakimś innym tle to użyj efektu one kolor i usuń ( zrób tło przezroczystym ) jeśli czarny kolor to wyluminuj . aby logo nie pokazało się za gwałtownie to na początek i na koniec nałóż efekt HFX - powiedzmy przenikanie .jest jeszcze wiele sposobów , ale ten jest najłatwiejszy . jeśli nasze logo ma być bardziej bajranckie i ruchome z efektami to trzeba pinnacle trochę więcej pomęczyć z innymi pluginami :lol:

p.s. do pytania dopisuj wersję pinnacle łatwiej będzie wskazać nazwę pluginu no i oczywiście czy jest to możliwe wykonać - powiedzmy na pinnacle w wersji 10,7 nie wykonasz tego , a raczej wykonasz , ale na płycie DVD czyli po przerenderowaniu do mpg2/dvd w tym miejscu będzie zamiast loga kolorowa plama lub nic :cry:

p.s. 2 do zabawy w takie rzeczy najlepsza jest wersja Plus


zrobilem sobie jakis probny napis w Photoshopie na bialy tle...umiescilem go w rogu na filmie ale jak zrobic "użyj efektu one kolor i usuń ( zrób tło przezroczystym ) jeśli czarny kolor to wyluminuj"

moglbys to rozwinac??

Pozdrawiam


czwartek, 10 stycznia 2008, 00:19
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1475
Post 
mogę rozwinąć :D ale napisałem ;
Cytuj:
p.s. do pytania dopisuj wersję pinnacle łatwiej będzie wskazać nazwę pluginu
czyli pinnacle 9,xx , 10,xx czy 11-cie
w modzie teraz pinnacle 11-cie to bez ceregeli zapisz w formacie PNG lub TIFF przezroczyste ( chyba fachowcy nazywają to kanałem alpha channel ) i wstaw tylko na linię czasu a pinnacle samo wyluminuje format TIFF a PNG wyluminuje ( plugin kluczowanie KEY ) :lol: > jeśli masz inną wersję niż 11-cie to podaj numerek .


czwartek, 10 stycznia 2008, 01:25
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 17 maja 2006, 12:56
Posty: 20
Post 
jurekwejh napisał(a):
mogę rozwinąć :D ale napisałem ;
Cytuj:
p.s. do pytania dopisuj wersję pinnacle łatwiej będzie wskazać nazwę pluginu
czyli pinnacle 9,xx , 10,xx czy 11-cie
w modzie teraz pinnacle 11-cie to bez ceregeli zapisz w formacie PNG lub TIFF przezroczyste ( chyba fachowcy nazywają to kanałem alpha channel ) i wstaw tylko na linię czasu a pinnacle samo wyluminuje format TIFF a PNG wyluminuje ( plugin kluczowanie KEY ) :lol: > jeśli masz inną wersję niż 11-cie to podaj numerek .


sorki ze nie napisalem...mam 11
kombinuje ale cosik mi nie idzie...zapisalem w PNG i TIFF (jak zapisac "TIFF przezroczyste"??

Pozdrawiam


czwartek, 10 stycznia 2008, 18:10
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1475
Post 
zaznacz z zapisz piramidę obrazków na zapisz przezroczystość
Obrazek

_________________
Obrazek


czwartek, 10 stycznia 2008, 19:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 17 maja 2006, 12:56
Posty: 20
Post 
hmmm...jest maly problem....nie moge zaznaczyc opcji "zapisz przezroczystosc"...probowalem na zwyklym napisze (wybralem jakas czcionke, kolor itd), moze to jest przyczyna


czwartek, 10 stycznia 2008, 20:00
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1475
Post 
a czy widzisz u mnie tło pod postacią czy kratki inaczej alpha channel

_________________
Obrazek


czwartek, 10 stycznia 2008, 20:10
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 17 maja 2006, 12:56
Posty: 20
Post 
oki...poszlo jakos :)

wielkie dzieki za cierpliwosc...pozdrawiam


czwartek, 10 stycznia 2008, 20:33
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1475
Post 
jak już piszemy o tiff to najlepiej też wszystkiego rodzaju ramki tak zrobić .
często wideofilmowcy robią takie ramki w celu pokazania klipu > składanie życzeń przed kościołem lub pierwszy taniec w takiej ramce > nawet dość przyjemny to pomysł .
a tu podobny wzór
Obrazek
format taki zdjęcia TIFF ma jeszcze inne ciekawe zastosowanie > kiedy chcemy w pinnacle poruszać się między warstwami ( nie ma skutków ubocznych jak z formatem PNG ) ale to już inny temat ( przechodzenie przez warstwy i zmiana ruchu kamery w obrazie )

_________________
Obrazek


piątek, 11 stycznia 2008, 07:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post 
jurekwejh napisał(a):
często wideofilmowcy robią takie ramki w celu pokazania klipu > składanie życzeń przed kościołem lub pierwszy taniec w takiej ramce > nawet dość przyjemny to pomysł .



Wg mnie takie rameczki w czasie filmu (życzenia, 1 taniec itp)to niezły kicz :lol:

Pozdrawiam


piątek, 11 stycznia 2008, 09:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 24 listopada 2006, 09:36
Posty: 211
Lokalizacja: Piła
Post 
Kicz? Skąd- Wioletta Willas to jest kicz :twisted:

Ło rety... co za kicz... myślałem, że toto już tylko we Włocławku..... gdzie wloka swój ból.

_________________
W chwili obecnej choruję na gardło. To źle się odbija na wenie twórczej.


piątek, 11 stycznia 2008, 09:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL