Teraz jest piątek, 18 października 2019, 04:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Menu-bezradność po wielu próbach 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 14 stycznia 2008, 11:59
Posty: 48
Post Menu-bezradność po wielu próbach
Witam


wiem ze na pewno źle coś robię tylko nie wiem co;p potrzebuje zrobić menu do prezentacji na język niemiecki...klipy których chce użyć mam sporo...tylko ja zrobie jakieś menu to robi się jako AVI...nic nie ma opcji do wyboru tylko leci po kolei jak na tasmie jest...nie wiem jak zrobić żeby można było wybierać wybrane klipy...przeczytałem chyba 2 poradniki na ten temat ale tam nie ma nic o moim problemie...chyba że go źle przeczytałem



jeszcze mam drugie pytanie...gdy jak to wszystko zrobie to będzie działało takie menu z opcjami na dysku? czy tylko to działa w przypadku odtwarzaczy stacjonarnych?

z góry dziękuję za pomoc i przepraszam w przypadku gdy temat został powtórzony...ale użyłem wyszukiwarki i nic podobnego nie znalazłem


poniedziałek, 14 stycznia 2008, 12:07
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post 
pytania do uzupełnienia
1 jaka wersja pinnacle 9 , 10 czy 11-cie
odpowiedz wszystko będzie ok.
nie wiem jakie poradniki przeczytałeś , ale jak wejdziesz w pomoc to jest ładnie opisane import klipu wideo do własnego menu > jest nawet przydzielony do tego przycisk . czyli jaka wersjia pinnacle i w którym momencie stanąłeś , bo jak rozumię to robisz nie menu lecz nakładkę menu na klip wideo tak się robiło w pinnacle 9-ć a w 10-ć i 11-cie importujemy klip wideo w menu w zakładce Tła ( drugi o góry ikonnka kaktus ) zaraz pod wyborem czcionki .
odpowiedz 2 będzie działać i tu i tu :P

_________________
Obrazek


poniedziałek, 14 stycznia 2008, 13:30
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 14 stycznia 2008, 11:59
Posty: 48
Post 
korzystam z numerka 11


poniedziałek, 14 stycznia 2008, 13:38
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post 
u góry po prawej stronie jest zakładka pomoc > ładnie po polsku opisane i dodano zdjęcia znajdziesz tam wszystkie podpowiedzi .
a tak na szybkiego > wstaw gotowe menu > podobne jakie chcesz uzyskać > klip wideo wstaw w zakładce Tła ( drugi od góry ikonka kaktus ) zaraz pod wyborem czcionki . pozmieniaj napisy > tytuły wybierz czaptery itd. , ale uważaj aby były przyciskami aktywnymi i teraz OK. i czekaj cierpliwie , aż się przerenderuje > klip wideo 1 min będzie się renderował ( wrażenie , że pinnacle się zacieło ) około 3 minut jak już skończy to teraz dodaj C1 , C2 itd. ustaw powrót i już gotowe > teraz zamknij i czekaj znowu cierpliwie jak się będzie renderowało na lini czasu ( zielony pasek ) i na koniec > pod monitorkiem masz przycisk o nazwie dvd i tu sprawdz działanie menu przed wypaleniem płyty .

_________________
Obrazek


poniedziałek, 14 stycznia 2008, 16:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 14 stycznia 2008, 11:59
Posty: 48
Post 
a jak nie będę chciał żeby to znalazło się na płycie tylko od razu renderowanie na dysk mnie interesuje? też będzie działać te menu i poszczególne jego opcje?


poniedziałek, 14 stycznia 2008, 18:40
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post 
chyba nie masz zakładki Pomoc , albo masz w języku obcym .
polecam jaki kolwiek inny programik nawet nero > szybko miło i przyjemnie .

_________________
Obrazek


poniedziałek, 14 stycznia 2008, 22:48
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 14 stycznia 2008, 11:59
Posty: 48
Post 
juz sobie poradziłem z tym menu...tylko jest jedno małe ale...działa wszystko gdy włożę to do odtwarzacza stacjonarnego...nie mogę otworzyć menu kiedy to wszystko skopiuje na dysk...są tylko pliki video i audio a pliku do menu nie ma

dla pewności wziąłem sobie film kiler...skopiowałem sobie na dysk film i menu i cała reszta dobrze się uruchamia...jest wybór scen itp...a to co ja utworze to tylko są jakieś pliki odtwarzane przez quickplayera

a bardzo mi zależy na kopii zapisanej na dysku i na pendrivie i żeby wszystko to czytało


wtorek, 15 stycznia 2008, 12:57
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post 
pierwszy plik o nazwie VIDEO_TS Plik IFO odpalam w Programiku Power DVD (programik dołączony do nagrywarek dvd ) lub Pinnacle Instant Cinema i w nich oglądam na komputerze jak na stacjonarnym dvd > czyli menu itd.

_________________
Obrazek


środa, 16 stycznia 2008, 00:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 14 stycznia 2008, 11:59
Posty: 48
Post 
Dziękuję za pomoc;p

[ Dodano: Sro Sty 16, 2008 2:33 pm ]
już mam wszystko żeby odtworzyc materiał i zeby go zrobić...no ale żeby nie było tak różowo pojawił się kolejny problem

jakość filmu projektu jest strasznie słaba...żadnych napisów nie da się przeczytać bo są zamazane...nie wiem czemu to tak się dzieje...do projektu użyłem filmów NTSC jak i PAL DV...to i to jest w opłakanym stanie...nie zależnie gdy tworze VCD , DVD HD czy SVCD czy DVD...wszystko jest strasznie zamazane...gdzieś na forum doczytałem że jakieś łatki są na ten program...ale do wersji 11 nie ma co doisntalować jak się zorientowałem

na kompie jak również na TV wypada słabo


środa, 16 stycznia 2008, 12:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL