Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 12:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Pinnacle 11 + Procoder ? renderuje ktoś tak ? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 5 kwietnia 2006, 07:52
Posty: 65
Post Pinnacle 11 + Procoder ? renderuje ktoś tak ?
Witam ! Mam pytanko do fachowców tematu; czy ktoś montuje filmy na pinnacle 11 i renderuje na procoderze ? Jeśli tak, to czy warto, czy jest poprawa jakość obrazu itp ? Jeśli warto, tak to jak się za to zabrać ? Czy trzeba jeszcze nero do tworzenia menu i wypalania ?
Jeśli ktoś tak robi i uważa że jakość obrazu nie jest przymglona i jest lepsza jak po renderingu z 11 to bardzo proszę o kilka punktów krok po kroku jak taki porządny rendering przeprowadzić, by w efekcie otrzymać super jakości materiał na DVD oczywiście z działającym menu.
Mam legalną 11tke a Procodera każdy może ściągnąć w wersji trial.


czwartek, 7 lutego 2008, 09:41
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Pinnacle 11 + Procoder ? renderuje ktoś tak ?
ralfox napisał(a):
Witam ! Mam pytanko do fachowców tematu; czy ktoś montuje filmy na pinnacle 11 i renderuje na procoderze ? Jeśli tak, to czy warto, czy jest poprawa jakość obrazu itp ?

Nie robiłem tak, ale próbowałem jak używałem Let'sEDIT, otwierać film wyeksportowany z Pinnacle'a jako DV i nie wychodziło. O ile pamiętam to był obraz a nie było dźwięku, więc można się pobawić z przekładanie ścieżki dźwiękowej. Niestety nie robiłem importu DV z Pinnacle do Procodera. Teraz pytanie czy warto: Odpowiedź zależy od bitrate. Jeżeli na płytce zapisujemy godzinę filmu to (przepraszam ludzi o wysublimowanym poczuciu estetyki), nie ma dużej różnicy, bo obraz z Pinnacle przy dużym bitrate jest bardzo dobry. Warto natomiast w zakresie 1,5 do 2,0 godziny na płytkę. Różnice jakości obrazu wtedy widać wyraźnie. Uwagi te odnoszą się zarówno do Let'sEDIT jak Procoder Express bo z nimi miałem do czynienia.
Drobna uwaga: Nasz kolega Montażysta Darek twierdzi że Jakość obrazu z Procoder Express jest gorsza niż z "prawdziwego" Procodera, ale to jedyna kwestia w której dopóki nie zobaczę to nie uwierzę naszemu koledze na słowo :wink: .

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 7 lutego 2008, 11:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL