Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 20:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Problem z dźwiękiem po zrenderowaniu Pinnacle 11. 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post Problem z dźwiękiem po zrenderowaniu Pinnacle 11.
Witam,

mam problem, a mianowicie:

Tworze film w programie Pinnacle Studio 11. Wszytsko jest ok. Podkładam muzyke i wszystko gra. Gdy przegląda się film w projekcie jest rewelacja. Schody zaczynają się gdy płyta zostanie wypalona :( Jest taki problem, przy każdym przejściu np. przenikanie(efekt standardowy) gdy stworzony jest teledysk, muzyka cofa się do tyłu o ok.1s i potem przeskakuje co jest nie do przyjęcia. Wszytsko robie tak jak zawsze, a wcześnije nie miałem takiego problemu :? Co mogło się stać ?

P.S.

Jeśli możecie to napiszcie jeszcze dlaczego niektóre przejścia przycinają obraz.

Z góry dziękuje za odpowiedzi pr@del


piątek, 8 lutego 2008, 17:21
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 5 kwietnia 2006, 07:52
Posty: 65
Post Re: Problem z dźwiękiem po zrenderowaniu Pinnacle 11.
zainstaluj service pack'a 11.1. lub 11.1.1 i po problemie


czwartek, 14 lutego 2008, 14:57
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 26 maja 2007, 08:55
Posty: 29
Post Re: Problem z dźwiękiem po zrenderowaniu Pinnacle 11.
Witam
Mam dokładnie taki sam problem, Po zrenderowaniu skacze dźwięk, Sprawa jest pilna . Skąd ma ściągnąć Serwis Packa? I o jakiego servispacka chodzi? Wybaczcie jeżeli pytanie jest banalne ale jestem kompletynym amatorem. Liczę na pomoc. Pozdrawiam


wtorek, 29 kwietnia 2008, 15:10
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4859
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z dźwiękiem po zrenderowaniu Pinnacle 11.
donpedro9 napisał(a):
Skąd ma ściągnąć Serwis Packa?

LINK

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 29 kwietnia 2008, 15:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 26 maja 2007, 08:55
Posty: 29
Post Re: Problem z dźwiękiem po zrenderowaniu Pinnacle 11.
Witam
Zainstalowałem i dalej jest tak samo, dzwięk jest zły.
Moze macie jakiś pomysł?


wtorek, 29 kwietnia 2008, 21:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 11 sierpnia 2005, 21:55
Posty: 48
Lokalizacja: Olsztyn
Post Re: Problem z dźwiękiem po zrenderowaniu Pinnacle 11.
Można renderować film 2 razy, blokujemy ścieżkę audio z muzyką, wywalamy całe video i wrzucamy ponownie wcześniej zrenderowany film z przeskokami audio. I po problemie.

_________________
Dobra kamera: Im mniejsza tym bardziej nowoczesna a jej obsługa jest prosta jak dymanie (Wesele)


sobota, 17 maja 2008, 11:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 1 listopada 2007, 02:57
Posty: 26
Lokalizacja: lubuskie
Post Re: Problem z dźwiękiem po zrenderowaniu Pinnacle 11.
Jakoś ucichło o w/w dzwięku, a problem chyba został dalęj. Nie wiadomo czy to wina programu, konfiguracji kompa czy sprzętu. Prostym sposobem jest zamiana Tylko utworzonej ścieżki filmu z przejściami bez dodanego dzwięku na plik filmowy. Następnie zamiana starego odcinka filmu na utworzony nowy plik. Dźwięk pozostawiamy ten sam - ważne przy teledyskach. Przejście pierwsze i ostatnie tego odcinka dodajemy przed renderowaniem. Metoda bardziej pracochłonna, ale moim zdaniem skuteczna. Może ktoś rozgryzie co jest powodem tego problemu. :?:


czwartek, 11 września 2008, 23:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post Re: Problem z dźwiękiem po zrenderowaniu Pinnacle 11.
podejrzewam że w preferencjach audio i wideo projektu zaznaczyliście opcje-włącz oddzielne odtwarzanie dźwięku przestrzennego 5.1-gdy jeszcze uzywałem 9 to ta zaznaczona opcja powodowała u mnie duże problemy z dźwiękiem. może i w 11 jest tak samo. nigdy nie zaznaczam tej opcji, nigdy też nie mam problemu z dźwiękiem czy to na karcie sound blastera czy ac 97 z płyty głównej.

_________________
system windows 7
procesor dual core 8400 2x3giga.
ram 2x2giga ddr 2
płyta gigabyte GA-EP43-DS3L.
karta grafiki ati 4670 512 ram
trzy twardziele sata
kamera sony HDR-FX1000 i panasonic HDC-HS100


piątek, 12 września 2008, 15:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 1 listopada 2007, 02:57
Posty: 26
Lokalizacja: lubuskie
Post Re: Problem z dźwiękiem po zrenderowaniu Pinnacle 11.
Opcja nie jest zaznaczona, a problem występuje dalej.


niedziela, 14 września 2008, 22:55
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 28 listopada 2008, 00:37
Posty: 4
Post Re: Problem z dźwiękiem po zrenderowaniu Pinnacle 11.
Witam.
Też walczyłem z tym samym problemem. Rozwiązanie okazało się dosyć proste. Nie wolno renderować filmu przy użyciu dysku systemowego. Wszystkie pliki z filmami, katalogi tymczasowe powinny być na innym dysku. Pinnacle po prostu tak ma.


piątek, 28 listopada 2008, 00:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: Problem z dźwiękiem po zrenderowaniu Pinnacle 11.
Evilmoon napisał(a):
Nie wolno[/b] renderować filmu przy użyciu dysku systemowego. Wszystkie pliki z filmami, katalogi tymczasowe powinny być na innym dysku. Pinnacle po prostu tak ma.



ABSOLUTNA NIEPRAWDA !!! PS działa lepiej na kilku dyskach fizycznych - jednak na jednym dysku logicznym razem z OS też działa. Problemy, które opisujecie są najprawdopodobniej związane z wadliwymi instalacjami (kiepski pirat lub śmieci po deinstalacjach poprzednich/innych PS).

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


piątek, 28 listopada 2008, 11:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 1 listopada 2007, 02:57
Posty: 26
Lokalizacja: lubuskie
Post Re: Problem z dźwiękiem po zrenderowaniu Pinnacle 11.
Bez przesady pg, nie mówimy tu o piratach ew. o śmieciach z poprzednich PS. Mam nowy, mocny, czysty system, pierwsza instalacja PS 11 Ult. i wymienione niedomaganie wystepuje. :?: :?: Inne funkcje działają poprawnie.


piątek, 5 grudnia 2008, 09:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 28 listopada 2008, 00:37
Posty: 4
Post Re: Problem z dźwiękiem po zrenderowaniu Pinnacle 11.
Cytuj:
ABSOLUTNA NIEPRAWDA !!! PS działa lepiej na kilku dyskach fizycznych - jednak na jednym dysku logicznym razem z OS też działa. Problemy, które opisujecie są najprawdopodobniej związane z wadliwymi instalacjami (kiepski pirat lub śmieci po deinstalacjach poprzednich/innych PS).

pg


Witam,

Słowo klucz w Twojej wypowiedzi to "najpradwopodobniej". Otóz mylisz się, a Twoje domniemania są wręcz uwłaczające. Na Pinnaclu pracuję od kilku lat i nie jest to bynajmniej pirat (swoją drogą pisząc kiepski pirat można by pomysleć, że "dobre" piraty są dla Ciebie OK). Sprzęt mam nienajgorszy (Intel Quad, 8Gb RAM, Vista x64) a problem tutaj opisywany występował u mnie na różnych konfiguracjach sprzętowych, systemowych oraz wersjach PS. Nigdy natomiast nie pojawił się gdy film renderowany był na inny dysk niż C.

Pozdrawiam


poniedziałek, 2 marca 2009, 15:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: Problem z dźwiękiem po zrenderowaniu Pinnacle 11.
Do evilmoon

słuchaj - zainstaluj PS11 na czystym systemie, bez innych komponentów multimedialnych (kodeków, odtwarzaczy, innego oprogramowania), wgraj patcha, ustaw jeden dysk do wszystkiego - a potem napisz "przepraszam" - jeżeli Cię na to stać; Twoje rozwiązanie to przypadkowy zbieg okoliczności a nie systemowe rozwiązanie; PS da sobie radę na jednym HDD - nie ma wymogu tego dzielić; podział jest optymalny, ale niekonieczny...

są lepsze i gorsze piraty; sam kiedyś dojdziesz do tego jak wykażesz trochę pokory; problemem jest najczęściej keygen, który ma szereg funkcji "dodatkowych" - zależy na co trafisz

PS11 nie jest rewelacją, wytrzymałem na nim 3 m-ce; te 300 zł za PS12 to nikła cena za nerwy, które straciłem przy PS10 i PS11 - już miałem wracać do 9-tki kiedy wyszła 12-tka

lubię ten program; mimo wielu głosów antypinnaclowców będę go jeszcze pewnie długo męczył - naprawdę ma wiele możliwości a wada ograniczonej liczby linii video dla kogoś z materiałem z jednej kamery jest "do przeżycia"

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


poniedziałek, 2 marca 2009, 20:45
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Problem z dźwiękiem po zrenderowaniu Pinnacle 11.
Przyznam rację kol. pgrzyb2 chyba czas głośno mówić o pirackich kopiach i nie odpowiadać na te problemy . To nie problem w sieci ściągnąć pirat , ale czy to pinnacle jest na polską wersję windowsa ????? Ktoś dokona zmiany jakiegoś instalatora w tym pinnacle na nowszy ale kierunek instalcji wskaże na swoją wersję windowasa > przykład u nas Dokumenty Udostępnione a u nich Dokumenty mała różnica , ale nasze pinnacle już tego nie widzi . Widziałem w sieci już nawet patche 11,9 pirackie wydanie a orginał to tylko 11,2 . Tak samo jak kol. pgrzyb2 pisze o kluczach i tu też Swięta racja > od wersji 11-cie pinnacle się zabezpieczyło > klucz przypisany do naszego paszportu ( tak więc metoda wklejania kogoś kluczy już wywołuje problemy ) ale urzytkownik taki się cieszy bo ma odblokowane , ale czy działa poprawnie ?????? . Długa lista problemów i objawy wywołane tym poczynaniem > na kilometr widać po zadanym pytaniu kto ma orginał a kto pirata . Różne wersje pinnacle miały różne problemy , ale 12-kie już dość dobrze poskładali i tylko ci użytkownicy którzy mają burdel w komputerze przykład >> ( mam pinnacle 11 i 12 oraz conopusa , unleada i jeszcze AP CS 4 ) albo pirata mają problemy . A co do mp3 to w patche 12,1 wprowadzono rozszerzenie kodeków i prawidłowe odczytywanie tych utworów . W necie jest wiele mp3 , ale kto jak to zrobił zostawia wiele do życzenia > dlatego przeciętna rada zamiana na inny format który pinnacle widzi prawidłowo , lub zamiana na poprawny kodek mp3 .
Długo by o tym pisać i ręce opadają jak jakiś młodzieniec powiedzmy pisze > robię filmiki ze scenek gierek mam kilka programów pirackich do obróbki , ale dlaczego to guwniane pinnacle ciągle ma jakieś problemy ????

I tu jest pytanie > czy on ma problemy z pinnacle czy pinnacle ma problemy z nim ????

p.s. Wypowiedź ta nie jest skierowana do któregoś z forumowiczów , lecz do przemyślenia .

_________________
Obrazek


wtorek, 3 marca 2009, 10:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL