Teraz jest czwartek, 21 listopada 2019, 05:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Aktywacja Pinnacle 11 Ultimate 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 10 października 2003, 14:37
Posty: 24
Post Aktywacja Pinnacle 11 Ultimate
Witam, prawdopodobnie w weekend kupię Pinnacle 11 Ultimate. Mam do Was pytanie, jakie są zapisy w licencji tego oprogramowania? Mam zamiar go zainstalować w domu i aktywować. Czy program da się także zainstalować na drugim (moim) komputerze? Czasami jestem u rodziców i pomagam im montować coś amatorskiego, stąd pytanie czy soft jest przywiązany do konfiguracji PC lub należy go odinstalować z jednego PC i zainstalować i aktywować na drugim?

Jeszcze pytanie dot. konfiguracji. Nie mam wątpliwości, że będzie działać na 6850@3.7Ghz, 2GB 1000Mhz i RAID0. Ale jak będzie działać na AMD 3800@4600 (2,4Ghz), 1,5GB i 1HDD?

Z góry dziękuje za pomoc.


czwartek, 21 lutego 2008, 11:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Aktywacja Pinnacle 11 Ultimate
Jeśli licencja nie stanowi inaczej softu można używać tylko na jednym komputerze. Najlepiej spytaj sprzedawcy na ile stanowisk posiada licencję :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


piątek, 22 lutego 2008, 00:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 11 września 2005, 01:29
Posty: 45
Post Re: Aktywacja Pinnacle 11 Ultimate
no tak, ale jeśli odinstaluje od siebie i na weekend pojedzie do rodziców to może sobie tam go używać, później znów u siebie zainstaluje i tyle


piątek, 22 lutego 2008, 03:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Aktywacja Pinnacle 11 Ultimate
No w takim przypadku to tak

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


piątek, 22 lutego 2008, 10:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 10 października 2003, 14:37
Posty: 24
Post Re: Aktywacja Pinnacle 11 Ultimate
nie wiem czy tak odpowiadacie, żeby odpowiadać czy znacie to z praktyki. Bo z tego co czytałem gdzie indziej, to odblokowanie PAL wymaga użycia klucza. W tym samym czasie program zainstalowany na drugim komputerze, będzie przy próbie odblokowania edycji w PAL wymagał aktywacji i sprawdzi, że klucz jest w użyciu. Stąd pytanie - czy odinstalowanie pinnacla "zwolni klucz" ???

zadzwoniłem do dystrybutora, program można aktywować chyba max 3 razy.


piątek, 22 lutego 2008, 13:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Aktywacja Pinnacle 11 Ultimate
Panowie system pal nie wymaga żadnej aktywacji . Chyba, że coś się zmieniło. A gdy masz pełną wersję box softu możesz go instalować na wielu kopach pod warunkiem, że w tym samym czasie nie są zainstalowane na dwóch kompach. Pełna wersja nie ma żadnych ograniczeń, chyba ze licencja stanowi inaczej, lub jest to wersja OEM. Sam miałem pinnacle 10 i w czasie gdy się nim bawiłem kilka razy formatowałem kompa i potem instalowałem soft. A propos aktywacji podczas pierwszej pinnacle daje Ci paszport z kluczem i hasłem dzięki któremu możesz go aktywować ile razy chcesz wpisując dane uzyskane od producenta.
Owszem są pewne funkje które musisz aktywować za każdą instalacją ale od tego masz paszport pinnacle, i chyba jest to logiczne że jak instalujesz soft na świeżym kompie a dana funkcja wymaga aktywacji to łączysz się z producentem w celu odblokowania lub wpisujesz klucz uzyskany przy pierwszym aktywowaniu danej funkcji
8) A i jeszcze napisałeś że dzwoniłeś do dystrybutora i CHYBA można aktywować max 3 razy jakie CHYBA ,to CHYBA kiepski z niego dystrybutor a może CHYBA dzwoniłeś :roll:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


piątek, 22 lutego 2008, 14:12
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 26 czerwca 2007, 14:16
Posty: 120
Post Re: Aktywacja Pinnacle 11 Ultimate
Witam :D .

Koledzy, a ja trochę namieszam 8O .
Cytuj:
A propos aktywacji podczas pierwszej pinnacle daje Ci paszport z kluczem i hasłem dzięki któremu możesz go aktywować ile razy chcesz wpisując dane uzyskane od producenta.
Owszem są pewne funkje które musisz aktywować za każdą instalacją ale od tego masz paszport pinnacle, i chyba jest to logiczne że jak instalujesz soft na świeżym kompie a dana funkcja wymaga aktywacji to łączysz się z producentem w celu odblokowania lub wpisujesz klucz uzyskany przy pierwszym aktywowaniu danej funkcji

Informacja tylko i wyłącznie dla osób, które zarejestrowały swój produkt u producenta.

...... poczytać gdzie indziej.....
http://forum.dystrybucja.ksk.com.pl/vie ... =29&t=2865

a dla leniwych trochę konkretów:

Do tego wszystkiego, co zostało już napisane to ja ?dopowiem? coś jeszcze, warto zrobić sobie kopie katalogu pixie po całkowitym zainstalowaniu PS... (i całej otoczce, jaka jest przy ?pierwszej? instalacji: rejestracja, dodatki, przysłane klucze itp.) i dopiero wtedy skopiować sobie całość w inne bezpieczne miejsce. Po formacie Wina czy innym zdarzeniu przed ponowna instalacją PS... wklej w te same miejsce ?pixie? (wcześniej skopiowany katalog) i na pewno nie trzeba będzie wpisywać przy inst. numerków czy dokonywać rejestracji (prosić o przesłanie kluczy aktywacyjnych, które już wcześniej dostaliśmy) i z palem też nie będzie kłopotów ( i wszystko bez użycia internetu- ha ha ha :P ) ale czary co nie :wink: .

C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Pinnacle\Pixie

pozdrawiam serdecznie Micia :wink:

_________________
pozdrawiam Micia.
"Krótki okres życia jest dostatecznie długi na to, aby żyć dobrze i uczciwie".
"Nauczyliśmy się fruwać jak ptaki, pływać jak ryby, ale nie nauczyliśmy się żyć jak bracia"


piątek, 22 lutego 2008, 15:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL