Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 19:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Studio 11 Plus - przechwytywanie analogowe 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 20 lutego 2008, 22:56
Posty: 2
Post Studio 11 Plus - przechwytywanie analogowe
Przy przechwytywaniu analogowym, za pośrednictwem Boxa (PCI), w podglądzie edytowanego materiału (a wiec przypuszczam, ze również po jego dalszym zgraniu) u góry klatki mam wąski pasek na polowe ekranu - zależnie od źródła czarny, szary lub cos (najczęściej) a?la kod kreskowy (tak jakby przy przechwytywaniu w ten sposób, za dużo łapał u góry klatki - mam tez wrażenie ze generalnie obraz jest tez ciut przesunięty w prawo, ale to przynajmniej tak nie razi, bo ewentualny wąski pasek z lewej strony jest zawsze czarny i na cala wysokość klatki). Czy jest jakiś sposób na wyeliminowanie tego (path do wersji 11.1.1 nie pomógł)? Wcześniej miałem S 9 i taki problem (na tym samym sprzęcie) zupełnie nie występował (przy przechwytywaniu cyfrowym przez zlacze DV tez wszystko jest OK)... Będę wdzięczny za wszelka pomoc lub choćby sygnał, że ktoś się też z tym boryka i szuka rozwiązania...


środa, 20 lutego 2008, 23:31
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Studio 11 Plus - przechwytywanie analogowe
Jeżeli nie masz bezpośredniego podglądu na telewizor, to nagraj króciutki fragment filmu na DVD i wyświetl przez stacjonarny odtwarzacz. Większość z tego rodzaju zakłóceń nie jest docelowo widoczna na ekranie telewizora i jest rzeczą normalną. Przy okazji pamiętaj o mniejszym obszarze wyświetlania na ekranie TV gdy nakładasz na przykład napisy :wink: .

_________________
最诚挚的问候


środa, 20 lutego 2008, 23:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Studio 11 Plus - przechwytywanie analogowe
Ten czarny pasek a'la kod kreskowy to po prostu sygnal teletekstu. Widoczny w podglądzie, ponieważ on pokazuje pełny widok klatki. Spokojnie, jak wczesniej powiedzial kotin, nie będzie on widoczny na TV, ponieważ ta cześć jest "poza ekranem". Tv nigdy nie pokazuje całości obrazu - około 3% jest ukryta ze względu na "pływanie" geometrii wraz ze zmianą dynamiki obrazu. Np. przejscie z kontrastowego jasnego obrazu do scen ciemnych powoduje powiększenie obrazu. Taka przypadłość kineskopowych telewizorków (z wyjatkiem profesjonalnych monitorów, gdzie układy zasilania są odpowiednio "sztywne").

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


piątek, 22 lutego 2008, 11:31
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 20 lutego 2008, 22:56
Posty: 2
Post Re: Studio 11 Plus - przechwytywanie analogowe
No tak, tylko ze przy 9 tego nie bylo... Nie ma tego tez przy 11 o ile material przechwytuje w przez zlacze DV w formie cyfrowej...

W kazdym razie, ze strony pomocy Pinnaclowej otrzymalem w odpowiedzi taki oto link do najnowszych - jak twierdza - driverow/hardware... Osobiscie jednak nie zdazylem sprawdzic czy ich aktualizacja pomogla bo w miedzy czasie postanowilem wrocic do wczensiejszej wersji Studia (ktora jednak na moim kompie szybciej smiga od 11)... No ale sie moze komu jeszcze przyda:
http://cdn.pinnaclesys.com/SupportFiles/Hardware_Installer/readmeHW10.htm


poniedziałek, 25 lutego 2008, 10:40
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Studio 11 Plus - przechwytywanie analogowe
Przy przechwytywaniu analogowym, za pośrednictwem Boxa (PCI), w pinnacle 10 i 11 jest takie małe okienko które trzeba zaznaczyć przy przechwytywani ( VCR ) i jak wszyscy tu piszą to co widzisz w podglądzie ( pasy > boczne i dolne ) na tv tego nie będzie w 100% .

p.s. ile pinnacle wycina z obrazu ?????? dodaj napis i edytuj > te linie pokazują ile będzie poza ekranem niewidoczne .

_________________
Obrazek


poniedziałek, 25 lutego 2008, 11:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL