Teraz jest czwartek, 18 lipca 2019, 07:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Pinnalce 700-pci kilka problemów... 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 lutego 2008, 22:21
Posty: 7
Post Pinnalce 700-pci kilka problemów...
Witam jestem nowy na tym forum, czytam je regularnie szukając pomocy i wiele razy mi pomogliście...
Teraz borykam sie z kilkoma problemami...
Jakiś czas temu kupiłem karte Pinnalce studio 700-pci z oprogramowaniem movie studio 10 jakoś nie narzekam na to bo mi wystarcza... (poza delikatnym kurw...em na listwy czasowe) długi czas pracowałem z Adobe premiere 6.0 6.5 7.0 teraz chciałem kupić do firmy jeden z tych programów narazie pobrałem triala Avid Liquid 7... fajny nawet, połączył sie z karta pinnalce i można oglądać efekty przejśc w TV ale troche mnie wnerwia brak rozdzielania listw czasowych na obraz i dźwiek tak jak to robił Adobe...
Mam w związku z tym pytanie czy da sie jakoś połączyć adoba z tą kartą co mam i przenieśc efekty pinnacla do tego prgramu... czytałem co nie co o tym ale trial Adoba nie wykrywa karty mojej i nie wiem co wykombinować, fakt ze mam trial AP 6.0 a cały czas czytam ze 6.5 działa.... może mnie ktoś lekko nakierować?
Moze znacie jakiś program który dział by z moją kartą? czy Pinnalce studio 11 ulitimate jest coś warte?
Pozdrawiam serdecznie
PS. Jeszcze jedno mam pytanie przy tworzeniu płyty DVD w pinnalce i otwarzaniu jej w DVD obraz jest dobry przy scenach wolnych i mało "ruchliwych" jesli zaczyna sie dynamika obrazu jakośc spada i obraz sie częste... mam ustawione stałą jakoś kompresji czy ma to związek z trybem kodowania progresywnego?


wtorek, 26 lutego 2008, 22:40
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4749
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Pinnalce 700-pci kilka problemów...
Tak na prawdę potrafię odpowiedzieć tylko na koncowe przypuszczenie co do progressive. Według mnie to klasyczny objaw trybu progresywnego. Co do Pinnacle Studio to jeżeli radzisz sobie z dziesiątką, to jedenastka powinna być nawet lepsza. (Skąd to "movie"?). Są sposoby żeby przepisać przejścia i efekty z dziesiątki na jedenastkę. Tylko nic nie piszesz o komputerze - do Studia rzadko który jest za mocny :wink: , a Premiere 6,0 / 6,5 nie zawsze pójdzie na najnowszym sprzęcie (ale to wiem tylko z lektury, powinien to ktos potwierdzić, lub zaprzeczyć). Poza tym Premiere tych wersji to w praktyce konieczność dokupienia dobrego kodeka do mpeg2 jak sądzę.
Teraz najbardziej kontrowersyjna propozycja i nie upieram się czy najlepsza wcale: Let'sEDIT Canopusa + Ulead DVD Movie Factory lub dowolny inny program do authoringu. Już tłumaczę: Do samego SD dla jakości filtrów, dla przejść FX, dla naprawdę dobrej jakości mpeg2 warto wydać 500 zł. + sto parę na FX. W dodatku otwiera to drogę do zakupu Ediusa Neo za następne 500 zł, a nie za 999 :mrgreen: . Jednak polecam tą drogę z czystym sumieniem jedynie do etapu Let'sEDIT. Da się tym zrobić szybko i pieknie wesele czy cokolwiek innego, ale w wojnę Edius / Premiere nie dam się wciągnąć :wink: .

_________________
最诚挚的问候


środa, 27 lutego 2008, 12:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 lutego 2008, 22:21
Posty: 7
Post Re: Pinnalce 700-pci kilka problemów...
Movie chyba sobie dopowiedziałem ;)
chce przejśc na ulitmate 11 bo powiem ze nie narzekam na ten program choć denerwuje mnie brak rozdzielności listw obraz i dźwięku no i dokadania kolejnych listw...
Avid Liquid 7 juz to robi ale... dziwak jest układu nie można definowac na swój sposób...
co do efektów to bardziej mnie ciekawiło przenoszeni z Pinka do adoba i liquida do adoba... tylko ze adobe nie działa z moja karta i szukam własnie pomocy tez w tej sprawie a Edius Neo pociągnie karte pinnacla i dodatki z pinnacla?

a jeszcze pytanie znajomy pożyczył mi płyte Vitascene jakieś efekty do pinnacla 10 ale jakoś mi sie zainstalował i nie mam nic w programie :(


środa, 27 lutego 2008, 14:10
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: Pinnalce 700-pci kilka problemów...
stasio napisał ;
Cytuj:
denerwuje mnie brak rozdzielności listw obraz i dźwięku no i dokadania kolejnych listw...


Załączniki:
01.JPG
01.JPG [ 101.04 | Przeglądane 98 razy ]

_________________
Obrazek
środa, 27 lutego 2008, 14:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 lutego 2008, 22:21
Posty: 7
Post Re: Pinnalce 700-pci kilka problemów...
o tych rzeczach wiem tylko w adobe jest tak ze można np przesunąć łatwo ścieżkę dźwięku z klipu... no jest to do przejścia w pinnacle ale dodanie kolejnej listwy czasowej (klip lub dźwięk)to juz chyba nie możliwe...


środa, 27 lutego 2008, 15:02
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: Pinnalce 700-pci kilka problemów...
pinnacle to pinnacle >> mamy tylko tyle ile widać :cry: a co do przesuwania/wycinania > dzwięku to >> zamykamy kłódkie na wideo a z audio robimy co chcemy . ( pinnacle to biedny program dla amatorów więc nie jest to rakieta )

vitascena a pinnacle 10-ć > jeśli zainstalowałeś a nie masz w pinnacle to ;
http://rapidshare.com/files/21797648/vi ... x.rar.html
pobieramy z linku rara , wypakowywujemy go , te cztery pliki wklejamy do C:\Program Files\Pinnacle\Studio 10\Plugins\RTFx i już idziemy się bawić w pinnacle vitasceną ( wklejanie plików może się odbyć po lub przed instalacją vitasceny )

_________________
Obrazek


środa, 27 lutego 2008, 15:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 lutego 2008, 22:21
Posty: 7
Post Re: Pinnalce 700-pci kilka problemów...
:) dzieki za plik... vita pokazała sie w pinaclu ale pisze zeby aktywować... niby mam klucz ale nie jest aktywne...
Jak to sie odbywa bo np mam efekty wideo na plikach (nie przejścia) i che coś dodać przenosi mnie na jakiś program i tam mogę coś zmienić i potem dupa jak to przenieść do pinnacla?
pojawiło sie jeszcze ADO


środa, 27 lutego 2008, 16:54
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: Pinnalce 700-pci kilka problemów...
Cytuj:
pisze zeby aktywować... niby mam klucz ale nie jest aktywne...
filmik co zrobić z kluczem
http://www.prodad.de/gb/vitascene_std_workshop_f13.html

Cytuj:
Jak to sie odbywa bo np mam efekty wideo na plikach (nie przejścia) i che coś dodać przenosi mnie na jakiś program i tam mogę coś zmienić i potem dupa jak to przenieść do pinnacla?

szybki filmik obsługi vitasceny w pinnacle na pliku wideo
http://www.prodad.de/gb/vitascene_std_workshop_f12.html
filmik jak vitascena działa na przejściu hfx vita
http://www.prodad.de/gb/vitascene_std_workshop_f11.html
Cytuj:
pojawiło sie jeszcze ADO
co za ADO ???? brak licencji na vitascene jest to , że obraz po przerenderowaniu na lini czasu jest fioletowy a nie rzeczywisty .
p.s. może twóje problemy to zła instalka nie do pinnacle >>> choćby i to że się nie instaluje w pinnacle ????
link po proDAD Vitascene v1.0.30 Demo
http://www.prodad.de/support/vitascene/ ... 0-demo.exe
piszesz , że masz klucz >>>> XXXX XXXX XXXX XXXXX XXXX <<< taki ???? czy plik o nazwie license.mtkey jeśli to drugie to po otwarciu pinnacle i vitasceny wchodzimy w zakładkie help i jest tam import licencji .
po wpisaniu klucza lub wskazaniu licencji obowiązkowy restart komputera

_________________
Obrazek


środa, 27 lutego 2008, 20:08
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 lutego 2008, 22:21
Posty: 7
Post Re: Pinnalce 700-pci kilka problemów...
Dzieki za linki, rozjaśniły mi wiele w głowie...

Co do klucza to mam go w postaci pliku... ale wgrywam licencje i restartuje kompa i dalej to samo read-only :| nie wiem co z tym począć...
to drugie ADO to coś do napisów na zasadzie vitascene


środa, 27 lutego 2008, 22:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 lutego 2008, 22:21
Posty: 7
Post Re: Pinnalce 700-pci kilka problemów...
udało mi sie uruchomic vita i chodzi fajnie ale w pinnaclu mam logo w filmie :(


środa, 27 lutego 2008, 23:55
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 lutego 2008, 22:21
Posty: 7
Post Re: Pinnalce 700-pci kilka problemów...
dobra mniejsze z tym... oddałem znajomemu płyty zostaje przy samej pinacle 10 nie mam siły sie z tym meczyć... :evil:


czwartek, 28 lutego 2008, 01:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL