Teraz jest niedziela, 21 lipca 2019, 23:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 odzyskanie projektu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 1 marca 2008, 16:45
Posty: 7
Post odzyskanie projektu
Zrobiłem projekt (zdjęcia filmy + troszkę muzy) i zakończyłem zapisując projekt.

Problem tkwi w tym ze następnego dnia nie mogę otworzyć projektu pisze że "program został nie prawidło zamknięty/zapisany' i do wyboru mam kontynuacje, otworzyć istniejący projekt lub nowy - co bym nie wybrał pinnacl (10.7 po upgrade z 10.5) sie uruchamia i wywala do windowsa z informacja o problemie i wysłaniu wiadomości do .... gdzieś tam.

Zrobiłem instalacje - naprawę ale to nic nie dało. co mam robić?
Co jest najbardziej istotne i gdzie to jest, np folder render czy jest ważny ?
Jak to mam odzyskać po odinstalowaniu programu i instalowaniu na nowo ?


sobota, 1 marca 2008, 17:28
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4750
Lokalizacja: Tczew
Post Re: odzyskanie projektu
Po wieloletnim Pinnaclowaniu na 8,12,7 przesiadłem się na dziesiątkę. Skończyło się to tragicznie dla mojej "młodzieńczej miłości". Poznałem Let'sEDIT Canopusa :mrgreen: . To najbardziej nieudana seria Pinnacle. Przejdź na wersję 11, albo zdecyduj się na wersję 10,6, lub 10,8. Nie widzę innego wyjścia :( . ...a projekt? Dobrze że był tylko jeden.

_________________
最诚挚的问候


sobota, 1 marca 2008, 22:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 1 marca 2008, 16:45
Posty: 7
Post Re: odzyskanie projektu
Prosze nie mów że się tego nie da odzyskać :cry: :cry: :cry: :cry:

Przecież musi projekt jako projekt gdzieś się zapisać ? Moze w folderze Moje dokumenty\Pinnacle Studio\My Projects - czy tylko to jest sama nazwa a projekt co jak gdzie i o której godzinie z jaka muzyką jest gdzieś indziej ? Bo sam folder render to raczej pliki pomocnicze.

Więc :? :? :?


sobota, 1 marca 2008, 22:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: odzyskanie projektu
Nie wiem jak to wygląda w Pinnacle ale spróbuj poszukać gdzieś w kompie czy niema jakichś autosave. Miałem podobną sytuację w premiere i to one uratowały mi życie. Ale teraz zawsze robię kopie zapasowe to kosztuje parę sekund, a potem.....
Na przyszłość radzę zapisywać projekt dwa razy raz jako kopię zapasową. . I zamiast zastanawiać się co dalej weź się za robotę od nowa zaoszczędzisz czas .Powodzenia :!: :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


sobota, 1 marca 2008, 22:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 1 marca 2008, 16:45
Posty: 7
Post Re: odzyskanie projektu
"weź się za robotę od nowa zaoszczędzisz czas .Powodzenia"

Dzięki :wink: :wink: :wink:


sobota, 1 marca 2008, 23:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 1 marca 2008, 16:45
Posty: 7
Post Re: odzyskanie projektu
Pobawiłem sie trochę, wcześniej gotowałem mózg i po eksperymencie doszedłem do wniosku że najprawdopodobniej projektem w pinnacle czyli pamięcią tego co do tej pory robiliśmy, układaliśmy jet plik w folderze "My Projects". Dlaczego ? Dlatego że zrobiłem mały projekcik i usunąłem go (skopiowałem w inne miejsce) a tam umieściłem plik o takiej samej nazwie. Po uruchomieniu pinacla i wczytaniu podmienionego pliku niestety nie było nic a wczytując plik właściwy przekopiowany na pulpit projekt sie pięknie wczytał.
Szkoda że zaskoczyłem po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu bo być może udało by się coś odzyskać. Jak ktoś będzie miał taki problem jak ja to być może jest to rozwiązanie i do czegoś sie to komuś przyda, oby jak najmniej.

PS fajne forum i mam zamiar zadawać więcej kłopotliwych pytań oraz udzielać porad co chyba wyżej uczyniłem.

Pozdrawiam :D :D :D


niedziela, 2 marca 2008, 14:10
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 26 czerwca 2007, 14:16
Posty: 120
Post Re: odzyskanie projektu
Cześć. :wink:

?Dlatego że zrobiłem mały projekcik i usunąłem go (skopiowałem w inne miejsce) a tam umieściłem plik o takiej samej nazwie. Po uruchomieniu pinacla i wczytaniu podmienionego pliku niestety nie było nic a wczytując plik właściwy przekopiowany na pulpit projekt sie pięknie wczytał?.

-niestety tego ja nie rozumiem? ? może dla tego, że tak naprawdę to mam małe pojęcie :D .

Pozwolicie, że trochę dopiszę do tego, co koledzy już napisali.
Wcześniej już kiedyś napisałem o zapisywaniu projektów w PS-10 i 11 (nie zaszkodzi jeszcze coś dopisać), bo akurat w tych wersjach jest podobnie tzn.

- tworzymy nowy projekt, jeżeli nie zapiszemy go pod inną nazwą ( np. wakacje 1) to program zapisze go nam standardowo ?Mój film?.
- zapisując projekt (w wybranym miejscu na dysku) pod nazwą ?wakacje_1? pojawią się (w tym samym miejscu):

plik o nazwie ?wakacje_1.stx? (oznacza-jest to tylko i wyłącznie sama nazwa naszego projektu).

katalog o nazwie ?wakacje_1? (znajdują się w nim, wszystkie informacje dotyczące zapisanego projektu : skąd program ma pobrać (dane do) zdjęcia użyte w projekcie , muzykę itd. do prawidłowego jego otwarcia).

Jeżeli zmienimy lokalizację np. zdjęcia (dotyczy to także innych rzeczy) dołączonego do projektu to program przy otwieraniu projektu w czasie pobierania danych z katalogu ?wakacje_1? spyta nas o nową lokalizację gdzie zostało owo zdjęcie przeniesione, po korekcji ponownie zacznie pobierać resztę danych z w/w katalogu. Jest dobrą rzeczą mieć-zapisywać wszystko (zdjęcia, muzykę, nazwę projektu itd.) związane z danym projektem w jednym katalogu.

Jak chcemy zrobić kopie zapisanego projektu to należy skopiować w inne miejsce w/w plik z nazwą projektu i katalog o takiej samej nazwie i dopiero wtedy otworzymy poprawnie dany projekt z innego miejsca w kompie (przy zachowaniu w/w zależności).

ps. Na koniec koleżeńska rada dla nowych użytkowników zaczynających zabawę z PS, zawsze kończ projekt w wersji PS w której został tworzony lub zapisz go do pliku aviDV i dopiero potem zacznij ? kończ w nowszej ? w innej wersji PS. :D

_________________
pozdrawiam Micia.
"Krótki okres życia jest dostatecznie długi na to, aby żyć dobrze i uczciwie".
"Nauczyliśmy się fruwać jak ptaki, pływać jak ryby, ale nie nauczyliśmy się żyć jak bracia"


poniedziałek, 3 marca 2008, 00:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 1 marca 2008, 16:45
Posty: 7
Post Re: odzyskanie projektu
Jak pisałem chodzi mi o plik w którym jest zapisane: jakie zdjęcie jest w której kolejności czyli to co widzimy po otwarciu programu i wczytaniu jego.
Podmieniając plik udowodniłem sobie to co wyżej napisałem. Ja wiem że jak zmianie lokalizację zdjęcia lub innego pliku do tworzenia projektu to wyświetli mi sie wykrzyknik informujący że nie może go odnaleźć.
Tylko że to już jest dżem po śniadaniu. Musiałem odinstalować program i zainstalować na nowo a w ferworze walki folder moje projekty (gdzie miałem zapisywane) wyczyściłem.

Widzę że muszę jeszcze dużo poczytać forum jak robić by było w najlepszej jakości.


wtorek, 4 marca 2008, 13:41
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4750
Lokalizacja: Tczew
Post Re: odzyskanie projektu
Romiooo napisał(a):
Tylko że to już jest dżem po śniadaniu. Musiałem odinstalować program i zainstalować na nowo a w ferworze walki folder moje projekty (gdzie miałem zapisywane) wyczyściłem.

No to przepraszam :oops: , aż tak nie chciałem :D .
Myślałem że w obłoki pójdzie tylko jeden projekt, wybacz. Kierowałem się tym że czas zrobienia jednego projektu jest krótszy zazwyczaj od przywrócenia starego - czesto z błędami i dalsza praca na niestabilnym programie. Pinnacle warto stawiać na czysty system, we włąściwej wersji, z jak najmniejszym bagażem innych programów, a kodeków zewnętrznych to już w szczególności. No cóż przeszedłeś przeze mnie przez przyśpieszony kurs poznawania swojego programu :mrgreen: .

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 4 marca 2008, 15:31
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 1 marca 2008, 16:45
Posty: 7
Post Re: odzyskanie projektu
Ja pitole jak już wyżej pisałem odinstalowałem zainstalowałem i wziąłem sie na nowo do roboty i co ................ i ja mam chyba pecha jakiegoś 3/4 zrobione i pod czas uruchamiania programu taki myk i niechce sie dalej uruchomić

Obrazek



i nie wiem co mam robić. Odinstalowałem i zainstalowałem na nowo i to samo


czwartek, 6 marca 2008, 21:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 1 marca 2008, 16:45
Posty: 7
Post Re: odzyskanie projektu
No dobra to ja wam powiem.
Jak byście mieli klikać na OK no to by zeszło chyba ze dwa dni ale jak naciśniecie enter i będziecie go trzymać tak długo aż sie nie pojawi to powinno sie udac mi zeszło tak minute :) ale jest i WIN :D :D :D



Mam wrażenie że du...e Wam zawracam takimi pierdołami :oops:


piątek, 7 marca 2008, 17:17
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 1 marca 2009, 17:08
Posty: 93
Post Re: odzyskanie projektu
mam pinnacle zainstalowane na dysk E tylko wyświetla się informacja że ten dysk jest zapełniony i nawet nie mogę go otworzyć jak go przenieść (cały projekt) na inny dysk żeby go można było otworzyć?


wtorek, 30 czerwca 2009, 12:21
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3276
Post Re: odzyskanie projektu
nie możesz po prostu zwolnić miejsce na tym dysku? :roll:






_________________
Obrazek


wtorek, 30 czerwca 2009, 12:30
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 1 marca 2009, 17:08
Posty: 93
Post Re: odzyskanie projektu
mam na nim tylko system i pinnacle i pokazuje że nie ma miejsca


wtorek, 30 czerwca 2009, 13:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL