Teraz jest wtorek, 23 lipca 2019, 18:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Lekarstwo na nie działające Alpha Magic 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Lekarstwo na nie działające Alpha Magic
Witam
Nie działają u mnie przejścia Alpha Magic dołączone do Studio 11 Ultimate.
Na stronie Pinnacla znalazłem rozwiązanie problemu: ROZWIĄZANIE

Jeszcze nie wiem czy pomoże, ponieważ nie mam jak obecnie sprawdzić. Gdy tylko przetestuję rozwiązanie, dam znać jaki jest rezultat.

Pozdrawiam.


niedziela, 16 marca 2008, 23:49
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Lekarstwo na nie działające Alpha Magic
Niestety w przypadku Radeona HD 2600Pro DDR3 256MB @128Bit nie pomogło.

Zmieniłem kartę graficzną na GeForce 8800GT 512MB i działa wszystko wyśmienicie, włącznie z obróbką materiału HD.

Pozdrawiam i życzę wesołych świąt.


piątek, 21 marca 2008, 21:48
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 25 czerwca 2008, 15:03
Posty: 1
Post Re: Lekarstwo na nie działające Alpha Magic
A czy jest jakieś rozwiązanie dla karty HD 2600, bo mam ją w notebooku i nie mam jak za bardzo wymienić :P
Dajcie znać co da się zrobić żeby to zaczęło działać, bo bardzo mi zależy na tych przejściach.


środa, 25 czerwca 2008, 15:06
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 23 lutego 2007, 20:46
Posty: 11
Post Re: Lekarstwo na nie działające Alpha Magic
Witam,
Na początek:
Procesor: Intel Core 2 Quad CPU Q660 2,40 GHz
Płyta głowna: Asus P5K s. 775 p35 2xPCI
Grafika: Gigabyte ATI Radeon X600 Pro
Ram: Patriot DDR2 Dual Chanel 4 GB 800 4-4-4-
Dyski twardy:
- ST360021a 60 GB
- WD WD800JB 80 GB
Łącznie 4 partycje, na jednej system i inne oprogramowanie, na osobnej partycji Pinnacle 11 plus.

Mam problem z ps 11 plus, które dostałem od kolegi na testy. Mianowicie po zainstalowaniu programu mam do dyspozycji tylko i wyłącznie przejścia 2W - widok jak poniżej. Sugerując się wcześniejszymi postami postarałem się o inna-mocniejszą kartę graficzną-NVIDIA GeForce 8500GT 512 RAM . Niestety nie pomogło. Żeby było ciekawiej po instalacji NVIDIA zniknęły dotychczas niedziałające przejścia Alpha Magic. Jeśli ktoś wie, gdzie leży przyczyna tego błędu będę wdzięczny za pomoc. Przez wiele miesięcy walczyłem z błędem renderowania w PS 10 plus. Po zainstalowaniu (na czysty dysk) PS11 nie ma problemu z wyprowadzeniem filmu, ale teraz brakuje mi przejść.
Ps. u znajomego przejścia działają (nie znam konfiguracji kompa, ale na pewno grafikę ma inną niż dwie wyżej wymienione).


Załączniki:
przejscia.JPG
przejscia.JPG [ 65.96 | Przeglądane 137 razy ]
wtorek, 8 lipca 2008, 22:14
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: Lekarstwo na nie działające Alpha Magic
:?: masz partycje < :wink: > masz problemy :?:

jeśli pinnacle jest zainstalowane na dysku C czyli systemowym to pinnacle działa OK. możesz tylko materiał wideo dać na inny dysk/partycje oraz folder Renderowania .

p.s. a tak na marginesie jeśli wiesz gdzie co masz to wystarczy tylko usunąć blokadę obcych przejść :mrgreen: ( tak je teraz widzi pinnacle )a przejścia się pokażą i będą działać , ale kto zgadnie jaka partycja i jaki dysk ????

_________________
Obrazek


środa, 9 lipca 2008, 09:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 23 lutego 2007, 20:46
Posty: 11
Post Re: Lekarstwo na nie działające Alpha Magic
Bardzo dziękuję za szybka odpowiedź. Wieczorem spróbuje zdjąć blokadę a jeśli mnie to przerośnie :oops: to przeinstaluje program. Raz jeszcze dzięki.

Po zainstalowaniu PS11 na dysk C pojawiły się przejścia.
Ps Mam wrażenie, że teraz program działa minimalnie wolniej. Ale przynajmniej działa to co działać powinno.
Dzięki za pomoc.


środa, 9 lipca 2008, 10:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL