Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 21:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Pinacle studio 10 (titanium edition) - problem 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Pinacle studio 10 (titanium edition) - problem
Witam pięknie.
Mam dziwny problem na etapie tworzenia filmów (wszystkie typy kompresji - AVI, MPG inne ) Powiedzmy, że chcę stworzyć film o czasie trwania 30 minut. Program tworzy film i urywa na około 6,5 minucie ( przerabia tylko około 10000 klatek ). I informuje że proces jest zakończony. Historia powtarza się z różnymi projektami. Wygląda to tak, jakby program wprowadzał ograniczenie do danej maksymalnej długości trwania filmu i koniec. Z innymi funkcjami program działa mi bardzo dobrze. Nie wiesza się, przetwarza płynnie wszystkie efekty itd. Nadmienię że mam wersję oryginalną, zarejestrowaną a komputer to dosyć dobra maszyna z 2 mgb ramu twardymi około 200 mgb i prockiem 2 rdzeniowym.( program winda XP )
Grzebałem już w ustawieniach, sprawdzałem w samouczku itd, ale nigdzie nie ma śładu napisane na temat tego typu ograniczeń ( albo ja źle szukałem? )

Jeśli ktokolwiek jest mi w stanie pomóc, podpowiadając to i owo to będę bardzo wdzięczny.


wtorek, 18 marca 2008, 17:18
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinacle studio 10 (titanium edition) - problem
1 zrobiłeś defragmentacje dysku
2 zmieniłeś pozycję folderu do renderowania
3 masz mało miejsca na tym dysku/partycji > może być nawet 100G wolnego jak sobie pinnacle 10-ć coś ubzdura :P
4 projekt z dziurą w folderze renderowania

czyli zrób porządek w folderze rederowania usuń wszystkie stare projekty , foldery wynikowe renderowani i pliki co się tam znajdują dosłownie wszystko do zera . jeśli zmieniłeś pozycję folderu renderowania wróć do starej pozycji a nowy folder i kierunek do niego usuń i po porządkach wszystko wróci do normy .

_________________
Obrazek


wtorek, 18 marca 2008, 19:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Pinacle studio 10 (titanium edition) - problem
Witam ponownie.

:arrow: Zdefragmentowałem dyski
:arrow: Zmieniłem docelowy dysk tworzenia filmu
:arrow: Zmieniłem projekt ( sprawdziłem kilka.)
:arrow: Wywaliłem ( oryginalne ) studio 10 i zakupiłem oryginalne oraz zainstalowałem studio 11. (sic!)


Problem pozostał "niewzruszony" moimi rozpaczliwymi działaniami.

Dalej istnieje rodzaj blokady tworzenia filmu do 10333 klatek. Ani mniej , ani więcej. Wszystko chodzi jak w zegarku, płynnie, miejsca wolnego 20-krotnie więcej niż potrzeba do tego stworzenia filmu. Dzwoniłem chyba z 15 razy na informację po podany numer serwisowy pinacle studio, ale nikt nie odbiera i to o różnych porach dnia.( pon-pt 9.00- 16.00 ) Widac mają w "głębokim poważaniu" klientów.

Jestem pewien, że problem jest banalny, ale ja nie potrafię znaleźć i złamać blokady programu na stworzenie dłuższej niż 10333 klatek realizacji.
Jeszcze raz proszę o pomoc, bo na chwilę obecną zrobiłem chyba wszystko, co mogłem wymyślić a kolejnym krokiem jaki mi przychodzi obecnie do głowy to porąbanie komputera siekierą :wink:


środa, 2 kwietnia 2008, 19:29
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 18 marca 2008, 21:09
Posty: 23
Post Re: Pinacle studio 10 (titanium edition) - problem
zadaj pytanie na forum pinacle


piątek, 4 kwietnia 2008, 08:25
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 26 czerwca 2007, 14:16
Posty: 120
Post Re: Pinacle studio 10 (titanium edition) - problem
Cześć. :wink:
Zrób tak jak napisałem tu:
viewtopic.php?f=36&t=21513
i na 100% będzie wszystko działało.

ps. Dla ?nie wprawionych ? mało wiedzących o PS...? najlepiej ?format c:? ? rozwiązuje to naprawdę b. dużo problemów i potem komputer przeznaczyć tylko do montażu WIDEO a nie do gier, oglądania filmów czy innych różności z NETU- KODEKI.itp........ 8O

_________________
pozdrawiam Micia.
"Krótki okres życia jest dostatecznie długi na to, aby żyć dobrze i uczciwie".
"Nauczyliśmy się fruwać jak ptaki, pływać jak ryby, ale nie nauczyliśmy się żyć jak bracia"


piątek, 4 kwietnia 2008, 12:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Pinacle studio 10 (titanium edition) - problem
Witam ponownie. Uporałem się z problemem, ale było ciężko. Okazało sie, że program "ubzdurał" sobie maksymalną, określoną na 1,49 giga wielkość filmu jaki ma tworzyć.Ten parametr pozostał gdzieś tam zapisany na c: nawet jak podmieniłem wersje z 10 na 11 Zrobiłem totalną reinstalację wszystkiego i pomogło.

Dziękuję za zainteresowanie i pomoc w tej sprawie.

Pozdrawiam serdecznie!


czwartek, 10 kwietnia 2008, 22:14
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL