Teraz jest sobota, 19 października 2019, 01:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 przechwytywanie w Studio 11 plus 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 21 marca 2008, 16:29
Posty: 2
Post przechwytywanie w Studio 11 plus
Witam forumowiczów,

jestem tu nowy i jak wielu zgłaszam się po pomoc :? . Mam od paru dni kamerę Panasonica VDR-D310, a od wczoraj Studio 11 Plus. I nijak nie mogę dojść z tym do porządku: chodzi o przechwytywanie nagrań z kamery. Nie ma ona fire-wire (laptop ma), więc nie mogę przechwytywać nagrań cyfrowo. Laptop nie ma wejścia S-Video (kamera ma wyjście S-Video), więc (chyba?) nie mogę przechwytywać nagrań analogowo. Nie mogę też włożyć po prostu płytki do napędu w laptopie, bo to napęd szczelinowy (Toshiba Qosmio F30-140), który nie obsługuje małych płytek... Próbowałem użyć opcji [Importuj multimedia z urządzenia], ale program co prawda widzi kamerę podłączoną przez USB jako zewnętrzny napęd, ale nie widzi zawartości. Próbowałem użyć opcji [importuj tytuły DVD] przy tak samo podłączonej kamerze: ściągał, ale tak uzyskany materiał zawieszał program i nie nadawał się do edycji. Podobnie, kiedy próbowałem obrabiać materiał zaimportowany firmowym softwarem Panasonica (czuję, że firmowy soft jest zawsze do niczego) lub po prostu skopiowany na laptopa za pomocą exploratora.

Jednym słowem, co robić??? (przy założeniu, że nie zmienię kamery/komputera/softu.

Z góry dziękuję za pomoc. Aż wstyd przyznać, ale jestem reporterem telewizyjnym i chciałem spróbować sił także jako operator i motażysta. Trochę mnie przerosło. Pozdrawiam


piątek, 21 marca 2008, 16:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 5 grudnia 2006, 00:42
Posty: 240
Post Re: przechwytywanie w Studio 11 plus
Sfinalizuj płytkę w kamerze a potem w Pinnacle'u w menu File zrób Import.


sobota, 22 marca 2008, 10:53
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 26 czerwca 2007, 14:16
Posty: 120
Post Re: przechwytywanie w Studio 11 plus
Cześć.
Cytuj:
Nie mogę też włożyć po prostu płytki do napędu w laptopie, bo to napęd szczelinowy (Toshiba Qosmio F30-140), który nie obsługuje małych płytek...

Skopiuj zawartość "małej" plytki na "dużą" (u kolegi) i potem "importuj" nagrany materiał do laptopa, tak jak opisał viValdi. :D

_________________
pozdrawiam Micia.
"Krótki okres życia jest dostatecznie długi na to, aby żyć dobrze i uczciwie".
"Nauczyliśmy się fruwać jak ptaki, pływać jak ryby, ale nie nauczyliśmy się żyć jak bracia"


sobota, 22 marca 2008, 13:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 21 marca 2008, 16:29
Posty: 2
Post Re: przechwytywanie w Studio 11 plus
najprostsze rozwiązania są najlepsze :D . Dzięki kolegom! Po świątecznej przerwie zabieram się do roboty!


poniedziałek, 24 marca 2008, 19:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL