Teraz jest sobota, 19 października 2019, 21:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Czy jest ktoś szczęśliwy z wersji Pinnacle powyżej V 9 ? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 28 grudnia 2007, 17:55
Posty: 8
Post Czy jest ktoś szczęśliwy z wersji Pinnacle powyżej V 9 ?
To jest szok do tej pory pracowałem na Pinnacle v9 i zawsze było wszystko ok zero problemów czasami zadawałem pytanie jak i co w celu drążenia szczegółów ale nigdy nie miałem kłopotów z programem raczej system siadał renderowanie zawsze przechodziło bez kłopotu trwa to długo ale efekt jest ok raz miałem kłopoty z filmem ale jak się okazało po analizie moja wina przed załadowaniem klatek w dolne okno edytora za bardzo je podzieliłem ( na 5sek klatki komp nie dał rady i się zwiesił ) teraz chciałem się przesiąść na Pinnacle V10 na wyższy numer nie mam szans za słaby komp a tu czytam o samych problemach aż się boje i chyba sobie odpuszczę chociaż V10 ma jedną zaletę można wykorzystać plik DVD czego nie ma V9 czy się mylę ? niech mnie ktoś poprawi jeżeli nie mam racji .
to co jest z tą wersją V10 czy komuś to chodzi ??


sobota, 5 kwietnia 2008, 22:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 5 grudnia 2006, 00:42
Posty: 240
Post Re: Czy jest ktoś szczęśliwy z wersji Pinnacle powyżej V 9 ?
Mnie chodzi - Studio Plus v10.7 z materiałem HDV na laptopie 1.4MHz.

Ale:
- nie jest to przyjemne
- wszystko b. długo trwa
- stosuję tylko podstawowe przejścia i żadnych FXów
- a już zupełnie wykluczone Adorage'e czy inne tam które są w paczce
- trzeba też stosować "obejście" przy wrzucaniu klipa HDV na timeline bo producent blokuje tę akcję jeśli karta grafiki jest za słaba (drag-and-drop klipu nie działa)

Poza tym jest OK, zrobiłem już kilkanaście godzin filmów na DVD.

Podobno v11 lepsza jest.


niedziela, 6 kwietnia 2008, 08:33
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 26 czerwca 2007, 14:16
Posty: 120
Post Re: Czy jest ktoś szczęśliwy z wersji Pinnacle powyżej V 9 ?
Cześć. :wink:
Jak wgrasz patcha 9.4.3 to będziesz mógł importować tytuły DVD w PS-9, jednak nie wszyscy wypowiadają się na temat wersji 9.4.3 pochlebnie.

_________________
pozdrawiam Micia.
"Krótki okres życia jest dostatecznie długi na to, aby żyć dobrze i uczciwie".
"Nauczyliśmy się fruwać jak ptaki, pływać jak ryby, ale nie nauczyliśmy się żyć jak bracia"


niedziela, 6 kwietnia 2008, 23:03
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 28 grudnia 2007, 17:55
Posty: 8
Post Re: Czy jest ktoś szczęśliwy z wersji Pinnacle powyżej V 9 ?
MICIA Dzięki za info
Wgrałem już 9,4,3 teraz pora na testy faktycznie jest import z DVD czy będzie działać ok to się okaże na szybkiego chciałem za importować normalny film ale nie poszło (50% i okno znikło )więc zgrałem 2 minuty z kamery zrobiłem z tego DVD i import wszystko działa potem przyjdzie czas na testy całości jeżeli będzie jak w v9,4,2 to nie chcę nic innego


poniedziałek, 7 kwietnia 2008, 12:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 16 marca 2006, 22:01
Posty: 2
Post Re: Czy jest ktoś szczęśliwy z wersji Pinnacle powyżej V 9 ?
Oczywiście - wersja nr 12 jest ok (tylko wcześniej instaluję 11 a potem 12).


piątek, 21 listopada 2008, 15:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: Czy jest ktoś szczęśliwy z wersji Pinnacle powyżej V 9 ?
Działałem na PS 9.4.3 przez lata - po drodze chciałem przejść najpierw na PS10 a potem PS11 - niestety, zawsze okazywało się, że PS 9 było najlepsze (czytaj: najszybsze i najstabilniejsze); tak było do czasu PS12 - zainstalowałem, popracowałem i .... zostało - PS9 skasowane

nie montuję w HD więc na ten temat nic nie powiem - z SD PS12 radzi sobie doskonale i ma trochę więcej mozliwości niż PS9; niestety - zdecydowanie wymaga lepszego PC (ale co teraz nie wymaga?)

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


piątek, 21 listopada 2008, 16:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post Re: Czy jest ktoś szczęśliwy z wersji Pinnacle powyżej V 9 ?
oczywiście . 12 super . zero problemów

_________________
system windows 7
procesor dual core 8400 2x3giga.
ram 2x2giga ddr 2
płyta gigabyte GA-EP43-DS3L.
karta grafiki ati 4670 512 ram
trzy twardziele sata
kamera sony HDR-FX1000 i panasonic HDC-HS100


piątek, 21 listopada 2008, 22:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post Re: Czy jest ktoś szczęśliwy z wersji Pinnacle powyżej V 9 ?
Od momentu, gdy miałem możliwość pracy na wersji "10.8" skończyły się problemy z tym programem. A w wersji "9" zdarzały się nieprzewidywalne sytuacje. A wersji "8" - to dopiero się działo :o

W wersji ?10.8? nawet, gdy w czasie pracy zabraknie prądu (energii elektrycznej), w czasie ponownego uruchomienia program pyta się, czy kontynuować ostatnią sesję i bezbłędnie kontynuuje tą sesję, mimo, że np. nie zdążyłem zapisać ostatniego projektu.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


środa, 26 listopada 2008, 23:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 28 grudnia 2007, 17:55
Posty: 8
Post Re: Czy jest ktoś szczęśliwy z wersji Pinnacle powyżej V 9 ?
Witam wszystkich i dzięki za info chyba się przesiąde jednak na v10 z moim AMD Athlon 2500+1,82GHz to chyba jeszcze możliwe przekonał mnie "Romcio " a zwłaszcza zachowanie programu po zaniku prądu chociaż to teraz żadkość alle?
Dzięki dla wszystkich. dalej śledzę ten temat może coś jeszcze się dowiem ciekawego :D


czwartek, 27 listopada 2008, 00:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: Czy jest ktoś szczęśliwy z wersji Pinnacle powyżej V 9 ?
Taniej jednak dla zdrowia psychicznego oraz dostępnych mozliwości bedzie lekko podrasowac komputer i jednak sięgnąć trochę wyżej niż PS10...(prosze zwrócic uwagę jak szybko 10-tka została zastąpiona 11-tką przez producenta - to o czymś świadczy; zresztą 11-tka wiele dłużej nie funkcjonowała :))

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


czwartek, 27 listopada 2008, 12:38
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Czy jest ktoś szczęśliwy z wersji Pinnacle powyżej V 9 ?
Ileż to zależy od konfiguracji sprzętowej, szczęścia, wiedzy, czy czegoś tam jeszcze... Odwrotnie niż u Romcio wersja 8 Pinnacle Studio chodziła mi dobrze na "gpłym" XP, potem z SP1, a następnie z SP2. Poprawka - zdaje się 8,12,7 czyniła wersję 8 na prawdę stabilną (w moim wypadku). Natomiast zupełnie odwrotnie było z wersją 10,6. Wersja ta wyczerpała w krótkim czasie moje zasoby cierpliwości i została wyrzucona z komputera na zawsze.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 27 listopada 2008, 13:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post Re: Czy jest ktoś szczęśliwy z wersji Pinnacle powyżej V 9 ?
pgrzyb2 napisał(a):
Taniej jednak dla zdrowia psychicznego oraz dostępnych mozliwości bedzie lekko podrasowac komputer ....
pg


Zdecydowanie popieram, ostatnio na Allegro sprzedałem części w postaci
- płyta główna Abit AN7 - 145 zł
- procesor Athlon 2000+ (świetnie się kręcił - odblokowany mnożnik) - 57 zł
- RAM DDR (jedynka) - razem 2 GB - 105 zł
- karta pod AGP GF6600GT - 170 zł

I kupiłem na Allegro
- płyta Abit AB9 (stabilna jak skała, super dla dobrego OC) - 100 zł - na gwarancji
- procesor Dual Core - E2160 (pięknie leci na niemal 3 GHz) - 120 zł - na gwarancji
- karta GF8600GT - 120 zł
oraz kupiłem w sklepie nówka
- RAM - 2 x 1 GB (1066MHz) - 110 zł - oczywiście, że na gwarancji

Mała uwaga - dla OC płyta Abit AB9 jest nawet lepsza niż ABIT IP35 - wiem, bo mam obydwie płyty. Chwilowo miałem Gigabyte GA-P31-DS3L - nawet nie podskoczy do Abita AB9.

Jak widać z takiej zamiany zostało mi jeszcze 27 zł, ale nie liczyłem kosztów wysyłki. Wobec tego musiałem dopłacić do tego interesu około 20-30 zł.
Śmieszne? Ale prawdziwe. I nie piszcie mi, że należało kupić to, czy tamto (cztery rdzenie, itp.).
Chciałem wymienić sprzęt na płytę z podstawka 775 + niemal najtańsza karta na PCI-express obsługująca technologię Nvidii i swojskiej nazwie "CUDO"
I zależało mi na niedopłacaniu (!!!) do interesu - i udało się.

Obudowa, zasilacz, HDD, DVD-RW, itp - bez zmian.
Jeżeli chodzi o monitor - ciągle pracuję na zwykłym CRT.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


niedziela, 30 listopada 2008, 00:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL