Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 06:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Pinnacle Studio 12 Ultimate 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Pinnacle Studio 12 Ultimate
Kilka dni temu zakupiłem oprogramowanie Pinnacle Studio 12 Ultimate.

Moje wrażenia z korzystania z tego programu są jak najbardziej pozytywne.
Jedyne czego mi brakuje, to brak prostej możliwości dodawania clipów *.mov. Jednak jak zapewne niektórzy już wiedzą, można dodawać pliki *.mov za pomocą Edytora HFX FILTER.
Wtyczki: Adorage, Vitascene, Herogliph - działająbez problemu, Natomiast nowością jest wtyczka BORIS do bardzo efektownych napisów.

Uwazam ze program zasługuje na bardzo dobrą ocenę.

Czy ktoś korzystał już z tego programu ?


piątek, 20 czerwca 2008, 10:52
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 23 czerwca 2008, 13:26
Posty: 2
Post Re: Pinnacle Studio 12 Ultimate
Też mam :D , ale jeszcze dobrze nie testowałem... Zauważyłem natomiast, że nie nie można wgrać przejść z Hollywood FX. "Woła" o wersję 10....., Czy ktoś wie jak to obejść bo niektórych przejść często używałem?


poniedziałek, 23 czerwca 2008, 15:09
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinnacle Studio 12 Ultimate
Tranfer i nic więcej :P

_________________
Obrazek


poniedziałek, 23 czerwca 2008, 17:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 23 czerwca 2008, 13:26
Posty: 2
Post Re: Pinnacle Studio 12 Ultimate
Hm, a może tak łopatologicznie? Jak przetransferować?


poniedziałek, 23 czerwca 2008, 19:08
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinnacle Studio 12 Ultimate
ale tego nie da rady łatwiej napisać :P
1 jeśli jest pinnacle 10 lub 11-cie już na dysku to jak naciśniesz na transfer ( ContentTransferWizard ) to automatycznie przeładuje do pinnacle 12-cie czy chcesz czy nie chcesz :P
2 jeśli nie ma pinnacle 10-ć lub 11-cie na dysku >>> to wkładasz płytę bonus DVD od pinnacle 10-ć lub 11-cie do nagrywarki i naciskasz na transfer i pinnacle 12-cie samo sobie załaduje :P

p.s. a napis tranfer w 100% widziałeś i wiesz gdzie jest :P

p.s. 2 dla tych co kombinują :mrgreen: :oops: polecam transfer kiedy jest już pinnacle 10 lub 11 na dysku . :P

_________________
Obrazek


poniedziałek, 23 czerwca 2008, 21:30
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 14 lutego 2005, 20:04
Posty: 164
Lokalizacja: Toruń
Post Re: Pinnacle Studio 12 Ultimate
Mam od wczoraj jak dotąd działa bez problemowo. Ciekawe i działajace wytczki . Przy zabawie z Vitascene potrafi sie przytykać, ale to nie wina programu tylko wydajnosci kompa.Nie wiem jeszcze jak poradzi sobie z liczeniem płyty.


środa, 2 lipca 2008, 08:39
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post Re: Pinnacle Studio 12 Ultimate
Witam,

gdzie można znaleźć Edytor HFX FILTER ??

Pod jakim systemem działa Pinnacle Studio 12 ??


wtorek, 29 lipca 2008, 01:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 10:59
Posty: 47
Lokalizacja: Lubelskie
Post Re: Pinnacle Studio 12 Ultimate
Witam,

A kto powiedział, że Pinnacle nie obsługuje .mov? - obsługuje jak najbardziej, musi je tylko przeliczyć dlatego też nie zawsze wyświetla je w czasie rzeczywistym. dodając taki plik musisz ustawić w oknie dialogowym" pokaż wszystkie pliki" bo PS nie widzi .mov ale jak ustawisz wszystkie pliki to go zobaczy i możesz spokojnie wrzucać do projektu :)

_________________
Pozdrowionka
Tomcat


czwartek, 31 lipca 2008, 23:41
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 15 sierpnia 2008, 11:15
Posty: 2
Post Re: Pinnacle Studio 12 Ultimate
a gdzie sie znajduje ten przycisk Transfer bo sie nie mogę doszukać?;dd


piątek, 15 sierpnia 2008, 12:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 15 sierpnia 2008, 11:15
Posty: 2
Post Re: Pinnacle Studio 12 Ultimate
juz znalazłam ten Transfer ale dlaczego w programie nie ma przejść z tej płyty? inne rzeczy takie jak menu itp w większości są chociaż też nie wszystkie.


piątek, 15 sierpnia 2008, 13:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 22 sierpnia 2006, 10:16
Posty: 23
Post Re: Pinnacle Studio 12 Ultimate
Z tym programem miałem kłopot wielokrotnie opisywany na różnych forach. Mianowicie, podczas renderingu (tworzenie filmu) program "stawał" na klatce nr 16500 lub 45000 (z 65000). I tak za każdym razem.
Pomogła błahostka: zaznaczenie widoku klatek jako tekstu (ostatnia z 3 opcji), później kliknięcie tworzenie filmu, a następnie zrzucenie programu na pasek zadań :)
Bezsens, ale działa!

Co do programu: kapitalne wtyczki DAP (czy jakoś tak) - efekty rodem z teledysków czy kinowych produkcji. Przejścia raczej standardowe, bez szaleństw (w Ulead widziałem lepsze). Fajne ruchome menu i mniej "mulenia" podczas obróbki, ale to chyba zaleta mojego nowego kompa ;) Bardzo duże możliwości poprawy obrazu (ostrość, nasycenie, barwa, kontrast itp. itd)
Osobiście przyzwyczaiłem się do produktów Pinnacle, więc póki co zostanę przy wersji 12.

_________________
nie ważne czym - ważne JAK


piątek, 29 sierpnia 2008, 11:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 27 września 2008, 11:35
Posty: 1
Post Re: Pinnacle Studio 12 Ultimate
Witam mam pytanie. Przeniosłem sobie wszystkie animacje z pinnacle studio 11 do pinnacle studio 12 i wszystko gra, przeniosły się ale są zablokowane i nie mogę ich odblokować co robić? :(


sobota, 27 września 2008, 12:04
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 9 lutego 2007, 11:15
Posty: 1
Post Re: Pinnacle Studio 12 Ultimate
Dużo dobrych opinii czytełem odnośnie Pinnacle 12 i zastanawiam się nad kupnem, ale mój komp nie należy do najmłodszych. Intel M 1,8GHz i 512MB RAMu wystarczy aby płynnie działał przy obróbce 720x576? Do obróbki HD to na 120% za wolna maszyna.


poniedziałek, 7 grudnia 2009, 12:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL