Teraz jest środa, 16 października 2019, 20:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 W oknie podglądu nie odtwarza mi filmu z linii czasowej 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 4 lipca 2008, 14:19
Posty: 7
Post W oknie podglądu nie odtwarza mi filmu z linii czasowej
Czesc. Jestem początkujący i potrzebuje pomocy.Kupiłem PS 12 ultimate i jak wsadzam na linię czasową scenki to okno podglądu ustawia się na pierwszej klatce i nie odtwarza. Jeśli jednak stworzę film to wszystko jest ok. Problem w tym że nie mogę zbytnio poeksperymentowac nie mając podglądu. Z góry dziękuje za pomoc


piątek, 4 lipca 2008, 14:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 4 lipca 2008, 14:44
Posty: 11
Post Re: W oknie podglądu nie odtwarza mi filmu z linii czasowej
popatrz w ustawieniach czy czasem nie masz włączonego hd


sobota, 5 lipca 2008, 01:11
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: W oknie podglądu nie odtwarza mi filmu z linii czasowej
jaki to format klipu wideo ??? dv/avi , mpg ,tod , mov > itd. oraz najważniejsze pal < czy > ntsc

_________________
Obrazek


sobota, 5 lipca 2008, 08:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 4 lipca 2008, 14:19
Posty: 7
Post Re: W oknie podglądu nie odtwarza mi filmu z linii czasowej
w ustawieniach w źródle przechwytywania mam dla video i audio ustawioną kamerę DV a w standardzie TV jest PAL. Jeśli chodzi o klipy to są to mpg.

Co do pytania sharana to szczerze mówiąc nie wiem gdzie w ustawieniach zobaczyc czy to hd czy coś innego.


sobota, 5 lipca 2008, 11:21
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: W oknie podglądu nie odtwarza mi filmu z linii czasowej
pytania następne ;
1 czy to jest mpg2 czy mpg4 ????? polecam a wręczę zachwalam wgrywać w DV/avi no chyba że kamerka jakaś nowa powiedzmy na dyski DVD lub z twardy dyskiem , ale jeśli zwykłe kasetki to wgrywać w DV/avi >> lepsza jakość końcowa filmu , komputerek nie męczy się z kompresowanym materjałem mpg .
czyli ; jaka kamrka i jaki sprzęt ( komputerek ) bo może on za słaby na mpg ??????
p.s. czy masz zainstalowane odpowiednie sterowniki do karty i oby to nie była karta geforte z numerkiem 8000 czyli powiedzmy 8600 bo z nią wiele problemów .

2 materiał jest w formacie 4*3 czy 16*9 i czy jest w ustawieniach projektu zmienione na odpowiedni format ( inaczej jeśli nie jest to zgodne materiał 16*9 i ustawienia projektu 16*9 to pinnacle będzie renderować do ustawień projektu > zielony pasek na lini czasu > a jeśli masz odznaczone jeszcze renderowanie w tle ( nie aktywny zielony pasek na lini czasu )to pinnacle nic nie zrobi i taki też będzie efekt > brak podglądu .
p.s. orginalnie po wgraniu pinnacle jest format 16*9 i jeśli my chcemy męczyć materiał 4*3 to musimy przestwić ustawienia projektu na odpowiedni > no chyba , że jak kol. sharan pisze o HD ( wysoka rozdzielczość ) mpg4 to tak samo musimy przestawić ustawienia projektu na zgodne z materiałem .

p.s. po dokonaniu zmian w zakładce ustawienia projektu i zatwierdzeniu zamykamy pinnacle i otwieramy ponownie ( dopiero teraz będą zatwierdzone zmiany ) i pinnacle otworzy się z prawidłowymi zmianami wszystkich materiałów i efektami oraz menu itd.

_________________
Obrazek


sobota, 5 lipca 2008, 11:51
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 4 lipca 2008, 14:19
Posty: 7
Post Re: W oknie podglądu nie odtwarza mi filmu z linii czasowej
KAMERA z HDD Sony SR190 a materiał z niej jest mpg2

KOMPUTER chyba dobry - świeżutki z poczwórnym rdzeniem, 2GB pamięci RAM karta ATI Redeon HD 3870, dysk twardy 500 GB

materiał z kamerki mam w formacie 16/9 więc w ustawieniach pinnacla włączyłem opcje PAL panoramicznny

Po wczytaniu filmiku na linię czasu, pasek mam pomarańczowy....gdzie się ustawia renderowanie w tle? Może głupie pytanie ale początki bywają trudne


sobota, 5 lipca 2008, 16:18
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: W oknie podglądu nie odtwarza mi filmu z linii czasowej
moja odpowiedz :cry: nie mam pojęcia gdzie problem >> wszystko powinno śmigać . no chyba , że kamerka zapisuje w systemie ntsc ( zakupiona w USA ) a ty masz ustawione pal w pinnacle .
p.s. jeśli nie odznaczyłeś renderowania w tle to jest zaznaczone ( następna zakładka preferencje audio i wideo )
sugeruję się tym >>> Jeśli jednak stworzę film to wszystko jest ok. >>> czyli jak pinnacle sobie przerenderuje to jest ok. :P mam nadzieje , że importujesz z kamerki do pinnacle a nie wgrywasz czy coś innego na dysk twardy do komputerka a potem to otwierasz w pinnacle ( pinnacle uwielbia kamerki sony :P i ich materiał ( kodowanie )

p.s. mam nadzieje , że ktoś inny poradzi :P gdzie problem :P

_________________
Obrazek


sobota, 5 lipca 2008, 17:15
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 4 lipca 2008, 14:19
Posty: 7
Post Re: W oknie podglądu nie odtwarza mi filmu z linii czasowej
Dzięiki za podpowiedzi. Siedziałem parę godzin poprzeinstalowywałem co się da. Powgrywałem aktualizację gdzie się da, kodeki i inne dziwne rzeczy i nagle ......pinnacle się naprawił :lol: . Nie wiem w czym był problem ale najważniejsze że działa.

Jeszcze raz dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Bartek


niedziela, 6 lipca 2008, 11:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 4 lipca 2008, 14:19
Posty: 7
Post Re: W oknie podglądu nie odtwarza mi filmu z linii czasowej
No a adpowiadając jeszcze na pytanie dot. wgrywania materiału do pinnacla to faktycznie wgrywam go z kompa a nie z kamerki. Jak chciałem z kamerki to pinnacle nie widzi urządzenia. Nie wiem czy muszę miec jakiś specjalny kabel którego w zestawie z kamerką nie miałem (oprócz stacji dokującą) czy problem leży jeszcze w czymś innym.


niedziela, 6 lipca 2008, 11:05
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: W oknie podglądu nie odtwarza mi filmu z linii czasowej
podłączasz kamerkie za pomocą kabla usb >> a w pinnacle robisz import z multi mediów ( kamerka zgłosi się jako dysk twardy ) .> czyli szybko łatwo i przyjemnie .
a podział materiału to za pomocą funkcji w pinnacle > podziel ?????
p.s. supre , że działa OK. :P >> prawdopodobnie była to wina sterowników kary graficznej . ( też walczyłem z tą kartą :P ale teraz jest OK. ) nie jesteśmy jedyni co mieli problem ze sterownikami dostarczonymi do tej karty :P po zainstalowaniu sterowników ze strony producenta jest ok.

_________________
Obrazek


niedziela, 6 lipca 2008, 12:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 4 lipca 2008, 14:19
Posty: 7
Post Re: W oknie podglądu nie odtwarza mi filmu z linii czasowej
WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC. pOZDRAWIAM


niedziela, 6 lipca 2008, 21:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL