Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 20:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Alpha Magic - problem ponownie 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 marca 2005, 21:22
Posty: 31
Post Alpha Magic - problem ponownie
Witam!
Temat już sie pojawiał ale u mnie pozostał on nierowiazany pomimo wielu rad kolegów - jak uaktywnić przejscia Alpha Magic.
Wychodzi na to, ze musze zmienić kartę grafiki? Wszystkie rady tutaj umieszczone na nic się zdały:( Zanim wydam kolejną kase kilka informacji.
Posiadam PS 11 Ultimate śmigajacego na Intel Core 2 Duo 6650 2,33 Ghz, Pamięć 2 GB w dualu, system win xp sp2, directx 9c. Grafika Asus Radeon HD 2600 pro 512 mb, Płyta głowna Asus P5K 2 HDD sata 2 gdzie system i program umieszczony jest na tradycyjnej partycji "C" a zrzuty materiału na drugim dysku Zaznaczam, że program chodzi bez zadnych problemów poza tradycyjnymi dla niego sporadycznymi "zawieszkami".
Jesli ze swojego doswiadczenia jesteście pewni, ze moze to być wina źle dobranej grafiki lub oprogramowania do niej to prosze o rady na co się przesiąść? Moze trąci to fanatyzmem ale Asus jeszcze nigdy mnie nie zawiódł wiec mile widziane sprawdzone karty tej firmy:)
I jeszcze jedno przy okazji - czy kolejność instalacji poszczególnych płyt z programem ma jekieś znaczenie? Chodzi mi o Vitascene - jest zakodowany. W KSK powiedzieli mi, że nie jest zabezpieczony i nie jest potrzebna zadna rejestracja itp ceregiele aby go normalnie uzywać (PS 11 legalny)
Pozdrawiam i z góry dzieki na dobre rady


czwartek, 31 lipca 2008, 18:00
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Alpha Magic - problem ponownie
zacznę od tyłu >> vitascena nie jest zablokowana , ale w wersji ultima , jeśli masz ultime to włóż płytę utima > znajdz folder vitascena i uruchom instal. ręcznie .

sprzęt jest OK.

co to jest przejście HFX alpha - to jest zdjęcie ( jpg , png , tiff itd.itd ) czarno/białe czyli jesli wstawisz zdjęcie do folderu alpha > to pinnacle przy ponownym uruchomieniu doda plik przejścia i już jest dodatkowe przejście , ale to tak na marginesie .

nie piszesz w czym problem z przejściami ????????
czy są widoczne , ale źle działają ???? usuń pliki odczytu zdjęcia/przejścia z folderu RTFX oraz pliki editcech ( usuwanie blokady przejść ) > przy ponownym uruchomieniu pinnacle zrobi nowe te pliki .

usuń wszystkie pliki z tych dwuch lokalizacji , ale pliki z tych folderu a nie foldery

C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\Pinnacle\Program Files\Pinnacle\Studio 11\Programs\PlugIns\RTFx

C:\Program Files\Pinnacle\Studio 11\Plugins\RTFx\AlphaMagicXML

jak można uszkodzić te pliki;
1 defragmentacja dysku
2 przywracanie systemu
3 przeinstalowanie systemu lub pinnacle
4 odpalenie powtórne płyty bonus i doinstalowanie czego kolwiek z płyty .

a jeśli problem , że nie ma wogóle przejść ????? to przy okazji napiszę gdzie wkleić zdjęcia .

_________________
Obrazek


piątek, 1 sierpnia 2008, 23:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 marca 2005, 21:22
Posty: 31
Post Re: Alpha Magic - problem ponownie
Dziekuję za odpowiedz ale... wielokrotnie wcześniej identyczny wariant przerabiałem i bez pozytywnego rezultatu. Owszem przejścia Alpha Magic są ale nie działają. Po usunieciu plików o których wspomniałeś z obu lokalizacji ikonki poszczególnych przejśc zmieniają jedynie odcień z niebieskiego na zielony. Wgrałem tylko przejścia, które sa standartowo w programie więc nawet nie prubuję instalować ponoć swietnych AMT.
Dziekuje jednak Tobie za odpowiedz. Może jeszcze od kogoś jakas sugestia?


sobota, 2 sierpnia 2008, 00:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 marca 2005, 21:22
Posty: 31
Post Re: Alpha Magic - problem ponownie
Acha - żadne z tych czterech opcji o których można uszkodzić pliki nie "przerabiałem"


sobota, 2 sierpnia 2008, 00:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Alpha Magic - problem ponownie
a czy masz włączone renderowanie w tle ????? w pinnacle 11-cie obowiązkowe .

a może masz coś zainstalowane ( jakiś programik ) który utrudnia odczyt formatu Jpg lub zmieniłeś coś ?????? w odczycie ( odtwórz za pomocą ???????.

moja propozycja ;
zmień format zdjęcia jpg na png > powiedzmy w photoshopie i wstaw do folderu Alpha Magic nowe zdjęcia png i usuń pliki jak wcześniej aby pinnacle zrobiło sobie nowe pliki odczytu , ale dla zdjęć png .

jakaś przeglądarka internetowa chyba robi problemy z jpg i pinnacle > dlatego rada zamiany jpg na png . i mam nadzieje , że będzie po zamianie ok.

link po kilka zdjęć png do testu
http://rapidshare.com/files/134249756/png.rar.html

_________________
Obrazek


sobota, 2 sierpnia 2008, 09:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 marca 2005, 21:22
Posty: 31
Post Re: Alpha Magic - problem ponownie
Dzieki "Jurekwejh" za pomoc ale niestety niewiedziec czemu na nic sie ona zdała:( Nie jestem młokosem jesli chodzi o obsługe kompa i większosci oprogramowania ale nie dałem rady:(((
Aż tu nagle ...... pożyczyłem na weekend coś takiego http://www.komputronik.pl/Karty_graficz ... ,id,52572/
Zrobiłem formata, ponownie zainstalowałem te same programy z win xp sp2 na czele, ps 11 ultimate wraz z AMT Alpha magic i komp hula aż miło!!!!! Działają wszystkie przejścia:)))
Ale mimo wszystko nie daje mi spokoju dlaczego nie działały one wcześniej na wspomnianym wyzej Radeonie????? Wszak do zupełnych słabeuszy ona nie nalezy - odpowie mi ktoś na to pytanie?? Acha - płyta główna jest bez grafiki na pokładzie.
Jutro lecę oddać koledzie grafikę oraz zamówić identyczną już dla siebie
Pozdrawiam i ...... dalej będę myślał co ma wspołnego ATI Radeon 2600 pro z Alpha Magic wszak na PS 9,4 chodziły one bez problemu na tej grafice


piątek, 15 sierpnia 2008, 23:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL