Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 12:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Problem z przejściami 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 2 czerwca 2006, 00:47
Posty: 17
Post Problem z przejściami
Witam. Pinacle 10 Każde przejśćie, nawet te najprostrze wygląda tak, jakby klatka filmu była uszkodzona ( takie rysy na negatywie). Robiłem akurat pokaz zdjęć i pomiędzy każde ładowałem jakieś przejścia i każde jest z wadą. Klatka zdjęcia super - moment przejścia z rysami poziomymi - i następna klatka znowu dobra- i tak przy każdej klatce. Mam ten program od dawna i nie miałem żadnych problemów, być może po formatowaniu kompa i ponownej instalacji coś się porypało. Będę wdzięczny za wyjaśnienie tego zjawiska.
Pozdrawiam Darek


sobota, 6 września 2008, 11:03
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 23 września 2008, 22:49
Posty: 4
Post Re: Problem z przejściami
Mam identyczny problem :x jak przedmówca. Sam napis nie ma wpływu na jakoś obrazu dopiero jak się doda z zakłądki "POKAŻ PRZEJŚCIA" dowolnie wybrane przejście pojawiają się skazy na obrazie. Mam Pinnacle 11 Ultimate z zainstalowanym pathem StudioPatch11_1_1_5224h_light. Program pinnacle mam zainstalowany na dwóch dyskach (dwa systemy xp z sp2) i odziwo na jednym i drugim jest ta sam sytuacja. Naprawa programu poprzez płytę instalacyjną nic ni epomogła wręcz program się przestał uruchamia. Odinstalowałem i zainstalowałem i problem wciąż ten sam. CO ROBIĆ ???? PILNE gadu-gadu 1758257 email 210855@wp.pl


wtorek, 23 września 2008, 23:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 2 czerwca 2006, 00:47
Posty: 17
Post Re: Problem z przejściami
No dobra ! Problem rozwiązałem. Może rozwiązanie się komuś przyda- ( tobie "Piklop" napewno) :)
Rozwiązanie jest banalne --- należy zaktualizować sterowniki grafiki, najlepiej ze strony producenta Twojej karty graficznej.
Nie wiem czy konieczne jest przeinstalowanie Pinnacle po tej czynności, ponieważ ja to wszystko połączyłem z całkowitym formatem kompa.
Po samym formacie Pinnacle nadal źle działało, mimo, że załadowałem nr-12.
Pomogło dopiero zaktualizowanie grafiki. Na marginesie- powróciłem również do wersji 11 ultimate, bo 12-tka bardzo wolno działała . I teraz wszystko śmiga jak należy. :D
Pozdrawiam


środa, 24 września 2008, 01:07
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 23 września 2008, 22:49
Posty: 4
Post Re: Problem z przejściami
Wielkie dzięki za podpowiedź, odezwe się jeszcze jak mi poszło. :)


środa, 24 września 2008, 14:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 22 sierpnia 2006, 10:16
Posty: 23
Post Re: Problem z przejściami
Eghm... na pudełku Pinnacle 12 Ultimate jest napisane:
"Created for Windows vista"....
Mi chodzi pod XP-kiem, ale w razie kłopotów sprawdźcie na Viście.

_________________
nie ważne czym - ważne JAK


wtorek, 30 września 2008, 08:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 23 września 2008, 22:49
Posty: 4
Post Re: Problem z przejściami
Wszystko działa DOBRZE UFFFF !!! zainstalwoałem nowe sterowniki do karty graficznej oraz najnowszego patha do pinnacle StudioPatch11_1_2_5231b_light. Ciekawy jestem tylko dlaczego nie miałem problemu z programem wcześniej zaraz po zakupie pinnacle 11 zainstalowałem go i wszystko było ok aż do reinstalacji systemu hmmmm. Wielkie dzięki za pomoc. POZDRAWIAM


poniedziałek, 6 października 2008, 18:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 2 czerwca 2006, 00:47
Posty: 17
Post Re: Problem z przejściami
Piklop jak sam napisałeś "wszystko było ok aż do reinstalacji systemu" -- pewnie wcześniej miałeś nowsze sterowniki a po reinstalacji, system powrócił do starszych. Tak jak u mnie po formacie . :)


wtorek, 7 października 2008, 09:52
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 2 czerwca 2006, 00:47
Posty: 17
Post Re: Problem z przejściami
Ha ha . Niezły numer! Myślałem, że problem rozwiązany a tu niespodzianka-
Nadal mam rysy, i to nie tylko na zdjęciach ale na całym filmie.
Może ktoś miał podobny problem ?
Przypominam- Pinnacle 11 po kilkunastu sekundach od włączenia podglądu zaczynają sie pojawiać na filmie rysy ( taki "efekt" starego filmu) w odstępach dosyć regularnych trochę na górze, trochę na dole i tak bez końca. Czyli cała robota do kosza.
Ma ktoś jakiś pomysł??


środa, 22 października 2008, 10:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL