Teraz jest piątek, 18 października 2019, 21:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Problem po zgraniu materiału - Pinnacle Studio 12 ultimate 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 24 czerwca 2008, 09:41
Posty: 6
Post Problem po zgraniu materiału - Pinnacle Studio 12 ultimate
Witam!

Może ktoś wie co może być przyczyną "zacięć" w materiale zgranym z kamery Sony FX1. Na taśmie jest wszystko OK. Dopiero po zgraniu przez firewire materiału na dysk twardy, da się zauważyć "ciachanie filmu" Są to króciutkie zacięcia występujące w różnych momentach. (materiał zgrywany kilkakrotnie w celu porównania). Czasem dany fragment zgra się ok, a innym razem jest w tym momencie "ciach". Dodam, że podczas zgrywania materiału na dysk brak informacji o utraconych klatkach.
Kompa mam raczej Ok - 2 dyski Samsunga po 750 Giga każdy (oba świeżutkie), 4 giga ramu, Intel Core 2 duo E8400 @ 3GHz, Ati Radeon HD4800 wszystko pod Win XP. Oczywiście soft oryginalny.

Proszę o jakieś sugestie, bo szału już dostaję....


czwartek, 2 października 2008, 00:41
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Problem po zgraniu materiału - Pinnacle Studio 12 ultimate
może warto tobie przeczytać ten temat ?????? jest o czymś innym ale o twoim problemie .
viewtopic.php?f=30&t=25216

napisałeś ;
Cytuj:
Proszę o jakieś sugestie, bo szału już dostaję....
a nie to normalny objaw przy zabawie tym programikiem :mrgreen: już wiele razy opisywali jakie lekarstwa łykać , ile paczek papierosów itd. itd.
ale do rzeczy twój problem to problem dysku twardego na jakim jest materiał ;
może za duże ?????? idealnie u mnie chodzą 300 G

mała rada przenieś materiał na drugi dysk który masz ( przenieś nie wgrywaj od nowa ) czyli jeśli dobrze myślę to z dysku 2 > przeniesiesz na dysk 1 czyli systemowy i z pinnacle ( to nic że będzie wszystko na jednym dysku ) może dysk 2 tobie po prostu pływa ???? z przekazem danych .

w pinnacle wersji 8 , 9 ,10-ć był tester szybkości dysków i jak na dłoni mieliśmy wszystko .

p.s. mam nadzieje że materiał to dv/avi a nie mpg2 > wybacz za to co napiszę > przy słabych komputerkach ( mam na myśli dyski twarde ) załapiesz wszystkie problemy ( czy chcesz czy nie > pinnacle i tak to sobie renderuje i tworzy pliki mpg2 skompresowane ) całego materiału gdzie cokolwiek zmieniłeś , dodałeś jakiś efekt RTFx , HFX , tytuł , menu itd.

_________________
Obrazek


czwartek, 2 października 2008, 10:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 5 grudnia 2006, 00:42
Posty: 240
Post Re: Problem po zgraniu materiału - Pinnacle Studio 12 ultimate
A ja od dwóch lat robię edycję na dyskach zewnętrznych USB 2.5" za pomocą Pinnacle Studio Plus 10.7. Te dyski naprawdę się sprawdzają. Na mierniku szybkości Pinnacle'a osiągają 21,000kb/s - dyski Seagate 5400RPM 120 i 160GB.


czwartek, 2 października 2008, 14:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 24 czerwca 2008, 09:41
Posty: 6
Post Re: Problem po zgraniu materiału - Pinnacle Studio 12 ultimate
Na wstępie - dzięki za szybką odpowiedź :D .
Ponieważ kopiowanie na "C:" nic nie dało, wczoraj odinstalowałem pinnacla i zainstalowałem go ponownie. Pokasowałem wszystkie stare pliki powiązane z softem i tym razem przechwyciłem video z kamery bezpośrednio na dysk systemowy "C:" praktycznie bez żadnych strat (Tutaj też mały problem. Materiał mam HD i pinnacle wymusza przechwytywanie w HDV2. - mpg2) Poza dyskiem systemowym 320 giga, posiadam dwa dyski samsunga po 750 giga każdy - może połączenie je w raid przyniesie jakieś korzyści??


piątek, 3 października 2008, 13:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL