Teraz jest sobota, 19 października 2019, 02:04




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Pinnacle 10+ zamyka się w czsie wypalania filmu 16:9. 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 maja 2006, 11:32
Posty: 15
Post Pinnacle 10+ zamyka się w czsie wypalania filmu 16:9.
Witajcie,

mam nastepujący problem. Do tej pory jak kręciłem kamerą materiał 4:3 i potem go obrabiałem w Pinnacle 10+, praktycznie nie było problemów. Jakiś czas temu kupiłem sobie TV HD oczywiście jest 16:9. Przestawiłem w kamerze format na taki format i nagrywałem film na wakacjach.
Po powrocie zrobiłem film na kompie w formacie 16:9 już razem z menu, muzyką itd czyli cały gotowiec do wypalenia DVD. No i tu się zaczął problem, z którym nie umiem sobie poradzić. Zaczynam proces robienia filmu - przeliczyło sie menu, przejścia i zaczyna zapisywac klatki. Nagle w jakims tam miejscu program poprostu znika, wyłącza się i koniec. Ponowna próba dała takie same rezultaty:(
Serdecznie proszę o wsparcie, jakąś podpowiedź czy może coś nie tak robię. W ustawieniach też mam ustawione że projekt filmu jak pierwsza klatka.

Z góry bardzo dziękuje i Pozdrawiam
Robert


piątek, 3 października 2008, 13:09
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinnacle 10+ zamyka się w czsie wypalania filmu 16:9.
10+ i ???????? 10,01 , 10,52 , 10,60 ,10,7 , 10,8

jak dla mnie to i tak marnie to widzę pinnacle10-ć :mrgreen:

usuń menu > przerenderuj do pliku avi/dv lub mpg2/DVD i > nowy projekt wstaw ten klip wideo teraz dodaj menu i wypal płytę . na marginesie jeśli masz niżej niż 10,6 to ten program to bubel czyli zainstaluj jakiś patche przed następnym projektem .

_________________
Obrazek


piątek, 3 października 2008, 18:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 5 grudnia 2006, 00:42
Posty: 240
Post Re: Pinnacle 10+ zamyka się w czsie wypalania filmu 16:9.
mam 10.7 i dziarsko renderuję DVD w formacie 16:9. Natychmiast upgrade'uj swojego Pinnacle'a do 10.7 lub 10.8.

Istotnie Studio 10+ jest "bardzo delikatne" jak coś nie działa to trudno zgadnąć dlaczego. Generalnie ja zawsze robię DVD najpierw zapisując obraz na dysk a dopiero potem obraz z dysku, też w S10+, wypalam na płytkę, czyli robię ją w dwóch krokach - dział. Kiedyś próbowałem bezpośrednio palić płytkę ale coś nie szło i znalazłem taki sposób jak opisany i działa.


piątek, 3 października 2008, 21:40
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 maja 2006, 11:32
Posty: 15
Post Re: Pinnacle 10+ zamyka się w czsie wypalania filmu 16:9.
witajcie ponownie,

już myślałem, że się udało, a tu kicha:( Pinnacle zaczął zapisywać ostatni plik i się zamknął. Tak samo jak opisywałem poprzednio:(
W każdym razie dzięki za podpowiedzi, choć szkoda że nie wyszło. Apropo, to mam 10.7 +.
W sumie to już kiedyś miałem coś takiego. Wtedy projekt nagrany w 16:9, zrobiłem ustawiając w Pinnacle format 4:3. W czasie obrabiania obraz jest oczywiście rozciągnięty pionowo, ale na TV panoramicznym jest już ok.
Wtedy zrobiony film (ponag godzinny) spisałem klip po klipie - jego oznaczenie oraz początek i koniec i naniosłem na nowy projekt właśnie w formacie 4:3. I wyszło super. A teraz poprostu o tym zapomniałem i czeka mnie znów spisanie klip po klipie bo już nie chce mi się znów robić tego filmu...

Posumowując, za gapowe się płaci lub jak ktoś nie ma w głoqwie to musi więcej popracować hihihi, ale serdeczne dzięki za chęc pomocy. Będe oczywiście nadal zaglądał na mój post - może ktoś inny jeszcze zna złoty środek:)

Pozdrawiam
Robert


piątek, 3 października 2008, 22:09
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinnacle 10+ zamyka się w czsie wypalania filmu 16:9.
przecież jest kopiuj wklej :P czyli zaznacz wszystko > prawy przycisk myszki > kopiuj > nowy projekt > wklej :P a w między czasie zamień ustawienia projektu . > nowy projekt pod nową nazwą > to tak na szybkiego :P

a tak na prawdę to zmień w ustawieniach kodek na mpg2 > wklej do nowego projektu i poczekaj , aż się przerenderuje wszystko i powinno pomóc .

_________________
Obrazek


piątek, 3 października 2008, 23:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL