Teraz jest sobota, 19 października 2019, 21:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 PINNACLE STUDIO 12 ULTIMATE - BRAK PAMIECI ? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 18 października 2008, 13:42
Posty: 12
Post PINNACLE STUDIO 12 ULTIMATE - BRAK PAMIECI ?
Czesc.

Mam klopot, z ktorym mecze sie od 2 miesiecy. Probuje zrobic film mniej wiecej 120 minut w jakosci HD. Generalnie problem pojawia sie zawsze w tym samym miejscu ( pod koniec renderowania ) przy zapisywaniu ostatniego pliku. Wyswietla sie komunikat, ze brakuje pamieci z tym ze moj sprzet spelnia wszelkie wymagania tego programu. Kazdy inny rodzaj filmu z wyjatkiem tego w najwyzszej jakosci tworzy sie bez problemu. Probowalem tez skorocic ten film do 60 minut, ale nic z tego ten samo komunikat, ze brak pamieci, sprobuj zwiekszyc pamiec wirtualna, to tez nic nie daje. Generalnie nie da sie zrobic filmu w HD nie wiem czym to moze byc spowodowane ?
Wina sprzetu ?
Problem z programem ?

Bede wdzieczny za jakakolwiek pomoc

Pozdrawiam


sobota, 18 października 2008, 14:27
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: PINNACLE STUDIO 12 ULTIMATE - BRAK PAMIECI ?
Cytuj:
brakuje pamieci z tym ze moj sprzet spelnia wszelkie wymagania tego programu
no to do tych spełnień zainstaluj sterowniki :P

twoje pytanie to dosłownie wróżenie z fusów od kawy :mrgreen: problem to karta graf ????? lub sterowniki od niej , choć sterowniki kart audio też mają na to wływ .

_________________
Obrazek


sobota, 18 października 2008, 14:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 18 października 2008, 13:42
Posty: 12
Post Re: PINNACLE STUDIO 12 ULTIMATE - BRAK PAMIECI ?
Czesc.

Dzieki za odpowiedz, sterowniki instalowalem nowe sa z wrzesnia 2008, karta to NVIDIA Geforce 8600 GT z tym drobnym szczegolem, ze to garta graficzna w laptoie, moze w tym problem slyszalem, ze niektore karty maja cos takiego jak turbo cash, sugerowano mi zebym to sprawdzil ale nie wiem jak :(
nic innego mi nie przychodzi do glowy


sobota, 18 października 2008, 15:18
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: PINNACLE STUDIO 12 ULTIMATE - BRAK PAMIECI ?
to jest odpowiedź > Geforce 8600 GT > ta karta ma wiele problemów z pinnacle > przykro mi :oops: i to jest twój problem >>> spróbuj zainstalować najnowsze steroniki ze strony producenta , choć wątpię że pomoże .

_________________
Obrazek


sobota, 18 października 2008, 15:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 18 października 2008, 13:42
Posty: 12
Post Re: PINNACLE STUDIO 12 ULTIMATE - BRAK PAMIECI ?
tak myslalem ze to karta, kontaktowalem sie z dzialem technicznym Pinnacle i sugerowali, ze to karta ... zastanawiam sie tylko czemu filmy w jakosci dvd bez wzgledu na dlugosc przechodza przez caly proces renderowania natomiast te w HD zapisuja sie tylko te bardzo krotkie - probowalek po kilka klatek ) - coz dluzszego nie ma szans
gosc z dzialu technicznego wspominal cos o tym, ze mozna w BIOSie zwiekszyc wydajnosc karty wylaczajac turbo cash, czy ta karta ma cos takiego ? jak to sprawdzic ?
czy wchodzi w gre inny powod ?

np. 2 GB RAM lub procesor 2,1 ghz ?


sobota, 18 października 2008, 16:50
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: PINNACLE STUDIO 12 ULTIMATE - BRAK PAMIECI ?
na temat kart graficzny nic nie wiem :P zawsze z takimi pytaniami zgłaszam się do kol. ( wielkie podziękowania dla kol. Kotina :P )>> czyli spokojnie > napiszą w czym problem , ale chyba direx9 ???? może 10-ka pomoże ??? choć ważne też jest jaki windows ???? XP czy Vista . > osobiście zostałem na XP-ku . i jeszcze jedno jeśli XP to nigdy a prze nigdy nie instaluj SP3

_________________
Obrazek


sobota, 18 października 2008, 17:02
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 18 października 2008, 13:42
Posty: 12
Post Re: PINNACLE STUDIO 12 ULTIMATE - BRAK PAMIECI ?
ok dzieki

Pozdrawiam


sobota, 18 października 2008, 17:12
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: PINNACLE STUDIO 12 ULTIMATE - BRAK PAMIECI ?
Nie jestem całkiem obiektywny, bo spotkała mnie kiedyś przykra przygoda z kartą Nvidii w Pinnacle. Spróbuj faktycznie zainstalować najnowszy DX9, o ile Windows to XP.

_________________
最诚挚的问候


sobota, 18 października 2008, 18:43
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 18 października 2008, 13:42
Posty: 12
Post Re: PINNACLE STUDIO 12 ULTIMATE - BRAK PAMIECI ?
no wlasnie nie jest to XP tylko vista 32

da cos zainstalowanie nowych sterownikow ?


sobota, 18 października 2008, 18:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 18 października 2008, 13:42
Posty: 12
Post Re: PINNACLE STUDIO 12 ULTIMATE - BRAK PAMIECI ?
niestety :( .... sterowniki z pazdziernika ... bez zmian - sprobowalem zrobic film w HD 20 minutowy z menu, po zrenderowaniu wszystkich klatek pojawia sie informacja iz kompilowanie nie powiodlo sie i standardowy komunikat z Windowsa - brak pamieci dla programu studio program musi zostac zamkniety.....

CZY NAPRAWDE NIC NIE DA SIE ZROBIC ?
POWINIENEM WYMIENIC GRAFIKE ?
NIE DA SIE W ZADEN SPOSOB PRZESKOCZYC TEGO PROBLEMU ?


sobota, 18 października 2008, 22:32
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: PINNACLE STUDIO 12 ULTIMATE - BRAK PAMIECI ?
jenkins napisał(a):
Czesc.

... z tym ze moj sprzet spelnia wszelkie wymagania tego programu.

Pozdrawiam

No jeszcze podaj w takim razie jaki dokładnie masz sprzęt.
Chociaż raczej to już sprawa na jutro po wyscigu :wink: .

_________________
最诚挚的问候


sobota, 18 października 2008, 23:43
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 18 października 2008, 13:42
Posty: 12
Post Re: PINNACLE STUDIO 12 ULTIMATE - BRAK PAMIECI ?
proc. 2,1ghz
ram 2gb
hdd 2x200
graf nvidia geforce 8600gt


niedziela, 19 października 2008, 11:20
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: PINNACLE STUDIO 12 ULTIMATE - BRAK PAMIECI ?
jenkins napisał(a):
proc. 2,1ghz
ram 2gb
hdd 2x200
graf nvidia geforce 8600gt

Dalej trochę niewiadomych.
- Jaki procesor?
- RAM w sumie drogi nie jest, jeżeli pieniądze nie są przeszkodą, to dokup. Pewnie nie to jest przyczyną kłopotów, ale ogromne zapotrzebowanie Pinnacle na RAM jest faktem.
- Dyski dwa to super. Poczytaj jeszcze LINK.
- Karta - no poczekajmy jeszcze na opis procesora... (Może to on?)

Jeszcze próba odpowiedzi w tym pytaniu LINK
1 - Nie. To znaczy można, ale tylko wtedy kiedy jest to świadomy zabieg. Na razie chwilowo daj spokój, a potem zrób próby.
2 No to spróbuj, nie zaszkodzi na pewno.
3 Nie powinno być różnic w jakości. Wybieraj w zależności od potrzeb.

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 19 października 2008, 12:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 18 października 2008, 13:42
Posty: 12
Post Re: PINNACLE STUDIO 12 ULTIMATE - BRAK PAMIECI ?
procesor intel core duo2 T8100 2,1ghz

zastanawiam sie nad Twoja odpowiedzia dotyczaca jakosci zapisu w BDMV AVC lub BDMV MPEG2.

Pomijajac juz fakt c, to jednak zy u mnie film sie tworzy czy nie musi byc jakas roznica w jakosci gdyz po zapisaniu obrazu wiecej miejsca na dysku zajmuje obraz zapisany w BDMV AVC poza tym renderowanie materialu w HD 120 minutowego trwa okolo 18 godz, a w opcji BDMV MPEG2 okolo 7 godzin.

Z czego to wynika, po co tracic czas w takim razie i po co jest ta opcja skoro jakosc jest taka sama ???

Bede wdzieczny za szersza informacje w tej kwestii, gdyz uwazam ta za dosc istotne

Pozdrawiam


niedziela, 19 października 2008, 14:27
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: PINNACLE STUDIO 12 ULTIMATE - BRAK PAMIECI ?
piszesz różne ciekawe rzeczy ????? mam wrażenie , że nie poprzestawiałeś ustawień projektu na materiał w jakim walczysz ( ustawienia projektu oraz ustawienia renderowania ) sugeruję się twoimi czasami
Cytuj:
okolo 7 godzin.
i
Cytuj:
okolo 18 godz
jak dla mnie powinno być góra 3 godz i jeszcze jedno jak ??? gdzie chcesz 120 minut wypalić ????

jak dla mnie zdecyduj się jaki ma być efekt końcowy i tak ustaw ustawienia projektu i renderowania
( po co pinnacle ma ten sam materiał kilkakrotnie kompresować do różnych kodeków ) , inaczej pisząc masz automatyczne czyli avi/dv ( ten kodek jest walnięty w 12-ce lub Mjpg ten kodek też jest walnięty >> choć w patche 12,1 już się dopatrzyli i ustawili zgodnie 1024*576 :mrgreen: jak by nie było niepotrzebnie renderujesz wszystko ( no chyba , że za każdym razem > zapisujesz projekt pod nową nazwą > zmieniasz ustawienia projektu do zgodnych z efektem jaki chcesz uzyskać > i zamykasz pinnacle i otwierasz nowo zapisany projekt pod nową nazwą . a może masz poprostu wyłączone renderowanie w tle aby twoja karta radziła sobie z materiałem o wyższej rozdzielczości ??????? choć stawiam cały czas na kartę i jej słabiutką moc oraz wadę > ta karta jest super do gry a nie do programów > lecz chwali się to co się ma >>> czyli przeleć ustawienia i ustaw jak ma być materiał końcowy > zapisz projekt pod nową nazwą > zamknij pinnacle > odtwórz pinnacle i uruchom nowozapisany projekt ( kopia powiedzmy z literką A )

korci mnie polecić tobie zainstalowanie patcha 12,1 > coś właśnie majstrowali przy tym co twój problem , ale przed instalacją musiał byś ; coś zabezpieczyć , zastanowić się czy w projekcie są animki na kanale Alpha > spieprzyli to :mrgreen: , czy używasz smart sound i jeszcze kilka rzeczy .
coś naprawią coś popsują i jest patche :mrgreen:

tak na szybkiego co naprawiali ;

Cytuj:
Pinnacle Studio 12.1 Release Update for Pinnacle Studio version 12.0 users
Pinnacle recommends installing the 12.1 Update for all 12.0 or 12.0.1 versions of Pinnacle Studio, Studio Plus and Studio Ultimate.
Once installed, the Studio 12.1 Update cannot be uninstalled separately, but only with a complete uninstall of the full Studio 12 installation.
To get back to Pinnacle Studio 12.0 (or 12.0.1), this needs to be installed again after the full uninstall process is completed.
The Studio 12.1 Update contains major enhancements on supported file formats with the added support of the Quicktime .mov formats. In addition it contains usability improvements, improved performance in the Album for - but not restricted to - AVCHD editing, and various bugfixes.
Enhancements and Improvements are included as listed below:
Enhancements
Support for movies recorded on Digital Still Cameras or Digital Camcorders in QuickTime .mov formats.
Formats include AVC1, MPEG4, H.264 and MJPEG codecs.
The files can be accessed, like with other files, by browsing the Album to the location or by drag&drop to the Album.
Export to QuickTime .mov files in SD standard resolutions.
This enables exporting a project created in Pinnacle Studio to a QuickTime .mov file using DV, MPEG4 or MJPEG codecs and up to a resolution of 1024x576.
Click on the ?Files? button in the ?Make Movie? tab and select ?QuickTime mov?
Options for the Pinnacle Studio training video tutorials:
Direct online access to the training tips, show the actual training tip or receive update messages for new training tips.
Under ?Help? select ?Online Training? for these options.
Improvements
Montage themes:
- Improved trimming for outgoing video
- Updated Inlay at trimming
Improved M2T file support
Improved Sanyo Xacti support
Improved AVCHD editing
Improved Album performance for Picon display
Usability improvements:
- Workflow for Capture and Import
- At disc burn, the last selected folder for disc image is saved and restored

_________________
Obrazek


niedziela, 19 października 2008, 16:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL