Teraz jest wtorek, 23 lipca 2019, 18:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Jak akolejnosć podczas instalowania dv500 z pinnacle 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 23 maja 2008, 16:42
Posty: 120
Post Jak akolejnosć podczas instalowania dv500 z pinnacle
Mam pytanie jaka jest kolejność instalownaia poszczególnych składników podczas instalacji programiku pinnacle z karta pinnacle dv500.Jaka jest kolejność instalacji i wkładania karty.


sobota, 8 listopada 2008, 22:55
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 26 czerwca 2007, 14:16
Posty: 120
Post Re: Jak akolejnosć podczas instalowania dv500 z pinnacle
Cześć.
Na tej samej stronie tylko około 20 postów niżej napisano:
viewtopic.php?f=36&t=25802
Cytuj:
1 - Mam pytanie jaka jest kolejność instalownaia poszczególnych składników podczas instalacji programiku pinnacle z karta pinnacle dv500.
2 - Jaka jest kolejność instalacji i wkładania karty.

odp.1
Szczerze nie wiem o co chodzi z tym zapytaniem? :?:
- instalujesz obojętnie jako pierwszą kartę (sterowniki) a później Pinnacle lub na odwrót.
odp.2
- Najpierw wyłączasz kompa, otwierasz obudowę i wkładasz kartę delikatnie ale również nie za mocno dociskasz ja w wolnym slocie do oporu przykręcasz śrubką lub przy pomocy zacisku dociskasz do oporu. :wink:
- Potem robisz te czynności w odwrotnej kolejności (obudowa i zał. kompa).
- Po uruchomieniu Windy wkładasz płytkę ze sterownikami najlepiej 4.5 i instalujesz sterowniki, Podczas instalacji sterowników pojawi się informacja czy ma być jako plugin do Adobe Premiere dajesz tak itd.
- Restart, potem system wykryje nowe urządzenie i zatwierdzasz znalezione sterowniki (jeszcze raz restart i pytanie czy instalować Acrobat Reader):
W menadżer urządzeń - kontrolery dźwięku, wideo i gier - gdy pojawią się 2 wpisy:
Pinnacle system DV500E4
Pinnacle system DV500 Overlay
to oznacza że karta zainstalowała się pomyślnie.
- Potem uruchamiamy wcześniej zainstalowany PS-11 lub instalujemy go i w zakładce "przechwytywanie" zmieniamy źródło "wideo" z "kamery DV" na "Pinnacle ....." automatycznie źródło dźwięku przełączy się samo na Pinnacle.

ps. Sorki za żartobliwy tryb pisanego postu ale jestem po małej imprezie rodzinnej chyba to nie przeszkadza nikomu. :D

_________________
pozdrawiam Micia.
"Krótki okres życia jest dostatecznie długi na to, aby żyć dobrze i uczciwie".
"Nauczyliśmy się fruwać jak ptaki, pływać jak ryby, ale nie nauczyliśmy się żyć jak bracia"


niedziela, 9 listopada 2008, 00:21
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 23 maja 2008, 16:42
Posty: 120
Post Re: Jak akolejnosć podczas instalowania dv500 z pinnacle
Dzieki wielkie za tego posta


niedziela, 9 listopada 2008, 10:51
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 23 maja 2008, 16:42
Posty: 120
Post Re: Jak akolejnosć podczas instalowania dv500 z pinnacle
Mam jeszcze jedno pytanie.JAki system bedzie najlepszy pod Pinnacle Dv 500 z Systeem do obróbki Pinnacle.Xp z sp2 czy bez serivice packów.


niedziela, 9 listopada 2008, 13:29
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 26 czerwca 2007, 14:16
Posty: 120
Post Re: Jak akolejnosć podczas instalowania dv500 z pinnacle
vigro1000 napisał(a):
JAki system bedzie najlepszy pod Pinnacle Dv 500 z Systeem do obróbki Pinnacle.Xp z sp2 czy bez serivice packów.

Ja mam XP z sp3 i chodzi dobrze, jednak "mistrzunio" :D nie zaleca pracy na XP z SP3, może da sie namówić i napisze dlaczego, napewno coś jest nie tak, ale u mnie nie zauważyłem - ostatnio mało się bawię montażem - PS. :D

ps. Na 100% chodzi wszystko dobrze z XP i SP2.

_________________
pozdrawiam Micia.
"Krótki okres życia jest dostatecznie długi na to, aby żyć dobrze i uczciwie".
"Nauczyliśmy się fruwać jak ptaki, pływać jak ryby, ale nie nauczyliśmy się żyć jak bracia"


poniedziałek, 10 listopada 2008, 10:22
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: Jak akolejnosć podczas instalowania dv500 z pinnacle
eeech , ale mi się nie chce pisać :P >>>

tak więc vista i karta DV500 = Ta karta nie jest karta DirectShow i nie jest obsługiwany w systemie Windows Vista . choć można to zrobić za pomocą odpowiednich sterowników/Draiver < chyba to taka nazwa .

co do SP3 > po co inastalować coś co ma zły wpłym na pracę tego softu >> po zainstalowaniu i zarejestrowaniu systemu i pinnacle > odłączam internet od tego komputera .

a tak na koniec >> wchodzimy >> start/programy/studio11/Narzędzia/AM Capture i tu sprawdzamy jak sobie pinnacle radzi :P

a tak na marginesie >> rejestrujemy pinnacle > odsyłamy gwarancję i mamy pełen dostęp do serwisu pinnacle > gdzie otrzymujemy konkretne odopowiedzi na zadane pytania i nie eksperymentujemy różnych podpowiedzi .

pozdrowienia dla kol. Mici >> to mistrzuniu to chyba o mnie ????? :mrgreen: tak mnie zawsze nazywałeś jak chciałeś mnie ??????
:mrgreen:

p.s. do kol. Mici >>> to jaki programik teraz męczysz ????? :roll: ja też eksperymentuję :P

_________________
Obrazek


poniedziałek, 10 listopada 2008, 11:13
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 23 maja 2008, 16:42
Posty: 120
Post Re: Jak akolejnosć podczas instalowania dv500 z pinnacle
Mam jeszcze jedno pytanie gdy ściagam Pinnacle Studio 10 Plus materiał z VHS to nie ma głosu .Nie wiem czego to wina już wszystko sprawdzalem.Mieliście juz taki problem?


poniedziałek, 10 listopada 2008, 18:10
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 26 czerwca 2007, 14:16
Posty: 120
Post Re: Jak akolejnosć podczas instalowania dv500 z pinnacle
Cytuj:
materiał z VHS to nie ma głosu

W czasie przechwytu nie ma głosu ale w przechwyconym i zapisanym na twardym dysku materiale wszystko jest OK.
Cytuj:
eeech , ale mi się nie chce pisać :P >>>
Jak zawsze ..... :?
Cytuj:
co do SP3 > po co instalować coś co ma zły wpływ na pracę tego softu
można prosić bardziej szczegółowo np. w podpunktach. ( może być też na priwa-mniej się będę denerwował :mrgreen: )
Cytuj:
pozdrowienia dla kol. Mici >> to mistrzuniu to chyba o mnie ????? :mrgreen:
a znasz innego "mistrzunia"
Cytuj:
tak mnie zawsze nazywałeś jak chciałeś mnie ??????:mrgreen:
"pieszczotliwie" wywołać" :mrgreen: czy to nie miłe :D
Cytuj:
p.s. do kol. Mici >>> to jaki programik teraz męczysz ????? :roll: ja też eksperymentuję :P
testuję nową zanętę w niedzielę zawody-wiadomo o co chodzi :mrgreen:
ps. Pozdrawiam "mistrzunia" - jak widzę nic się nie zmieniłeś. :wink: - zresztą ja też. 8)

_________________
pozdrawiam Micia.
"Krótki okres życia jest dostatecznie długi na to, aby żyć dobrze i uczciwie".
"Nauczyliśmy się fruwać jak ptaki, pływać jak ryby, ale nie nauczyliśmy się żyć jak bracia"


poniedziałek, 10 listopada 2008, 20:54
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: Jak akolejnosć podczas instalowania dv500 z pinnacle
Cytuj:
testuję nową zanętę w niedzielę zawody-wiadomo o co chodzi
w taką pogodę co zapowiadają na niedzielę w twoich stronach to mam nadzieje , że zawody pod dachem :P .
>>>> a jak się dowiem , że wygrałeś >>> to zniszczę swój sprzęt >>> a mam teraz jego ogromną ilość > po ojcu .

_________________
Obrazek


poniedziałek, 10 listopada 2008, 22:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL