Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 19:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Jak zrobić menu? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 5 marca 2008, 14:57
Posty: 72
Lokalizacja: Pabianice
Post Jak zrobić menu?
:? Mam Pinnacla 12. Zrobiłem film, dodałem własne menu z 4 okienkami, umieściłem znaczniki do każdego z nich. Po zrenderowaniu menu owszem jest, tyle że nieaktywne (tak jakby to było zdjęcie). Co robię źle? Słyszałem, że najpierw trzeba zrobić sam film, przeliczyć go np. do mpg-a i dopiero później dodać menu i jeszcze raz przeliczyć całość. To jest powód??? A jak w menu robi się np. z głównego okna z np. "odtwórz film" i "wybór scen" kolejne okno z tymi scenami do wybory????


poniedziałek, 10 listopada 2008, 01:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: Jak zrobić menu?
To co zrobiłeś to zrobiles dobrze. Opowieści, że najpierw film a potem menu do mpg/avi wloz miedzy bajki. Nie jest to konieczne, aczkolwiek jest stosowane ze wzgledu na wygodę - sam byś do tego doszedł po 3-4 projekcie. Aby menu było aktywne musisz oglądać swój projekt w opcji DVD, czyli na dole po prawej stronie ekranu podglądu "wcisnąć" odpowiedni znaczek :)))) Co do menu podrzędnych ? Zaden problem - zrobileś menu głowne i odsyłacze do scen (+powroty) zrobisz i menu podrzedne - ta sama zasada.

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


piątek, 14 listopada 2008, 14:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 5 marca 2008, 14:57
Posty: 72
Lokalizacja: Pabianice
Post Re: Jak zrobić menu?
Nic nie rozumiem, POMOCY!!!!!! Zrobiłem w końcu to menu, na podglądzie DVD w Pinnaclu wszystko jest OK, miniaturki działają, wszystko gra! A jak zaczyna renderować (oraz już w gotowym materiale) to do menu podstawia zupełnie inne okienka!!!! Odsyłacze na timelinie do rozdziałów są tam gdzie chcę, innych nie ma! Robiłem menu jeszcze raz od nowa i to samo! Co jest????? Jest OK do momentu jak zaczyna renderować. W pierwszej kolejności zaczyna renderować menu i przejścia i wtedy cyk, i w miejsce moich miniaturek pojawiają się jakieś inne obrazki z filmu i w gotowym folderze Video_ts menu już ma właśnie te. Nic nie kapuję co jest grane


środa, 19 listopada 2008, 20:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: Jak zrobić menu?
słuchaj - z opisu wynika, ze wszystko robisz dobrze, jezeli efekt jest do kitu i oprogramowanie jest legalne to zapakuj problem i odeslij do helpdesku; jezeli to pirat to.... poszukaj innego (może na Karaibach :))); PS naprawde radzi sobie bez problemu z ruchomym menu

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


środa, 19 listopada 2008, 21:52
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 22 sierpnia 2006, 10:16
Posty: 23
Post Re: Jak zrobić menu?
Chyba chodzi o to, zeby PRZED renderingiem wybrać opcję DVD, a nie AVI czy MPEG.
Jak zrobisz AVIka z filmu z menu, to będzie ono niewidoczne.

_________________
nie ważne czym - ważne JAK


wtorek, 25 listopada 2008, 15:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL