Teraz jest wtorek, 16 lipca 2019, 10:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Problem z audio przy montażu....! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 24 listopada 2005, 23:57
Posty: 14
Lokalizacja: Kraków
Post Problem z audio przy montażu....!
Kupiłem nowy komputer HP Pavilion m9353pl (Vista Premium) i zamontowałem Pinnacle Studio plus 11. Mam problemy z dżwiękiem :oops:
w momencie przesłuchiwania audio (efekty,muzyka) nie moge rozróznić co tam gra. Takie szumy i zniekształcenia,że ...hej!!!?...... Po próbie nagrania przykładowego filmiku po zrenderowaniu podkład audio po zgraniu na dysk komputera czy na płytkę jest dobry. to tak dla przykładu. Ale jak tu cokolwiek nagrywać kiedy podkłady muzyczne czy efekty przy e d y c j i są nie do rozróżnienia przez znaczne szumy...Dalej, np; kiedy otworzę Pinnacla nie mogę odtworzyć audio w W.M.Player gdzie pojawia się komunikat;(...PROGRAM W.M.PLAYER NAPOTKAŁ PROBLEM PODCZAS ODTWARZANIA PLIKU....)
Po wyłączeniu programu Pinnacle muzyczka w WMP ..hula jak potrzeba.
Sprawdziłem wszystkie urządzenia w maszynie, sterowniki itp, i nic nie wykazuje błędu w urządzeniach komputera. Aktualizacje na bieżąco.
Ten problem nie istnieje w tworzeniu filmików w Win.MOVIE MAKER...tam wszystko gra jak potrzeba.
Bardzo proszę o pomoc. Prześledziłem fora i nie znalazłem podobnego przykładu. CZEGO SIĘ CZEPIAĆ...? Opcji programu PINNACLE czy komputera..?
Bardzo prosze o pomoc.


sobota, 20 grudnia 2008, 01:37
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: Problem z audio przy montażu....!
objawy jak byś nie zainstalował całego pinnacle ?????? brak programików jak;
1 ???????????
2 ???????????
na orginalnej znajdują się na 2 płycie , a na pirackiej wersji znajdują się one chyba na 4 płycie DVD ( dodano/zastąpiono na nowsze wersje ) > ale to nie forum pirackie więc >> jeśli masz orginał to odinstaluj pinnacle > usuń folder Pixie , po odinstalowaniu ( w czasie nowej instalacji zarejestruj w tym czasie strona wgra tobie kilka rzeczy ) na koniec doinstaluj patch 11,1 ( zastąpi plik R3 , usunie problem z przesterem , ponoć poprawi pracę z vistą itd. ) i powinno być wszystko OK.

_________________
Obrazek


sobota, 20 grudnia 2008, 13:44
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 24 listopada 2005, 23:57
Posty: 14
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Problem z audio przy montażu....!
BARDZ O DZIĘKUJĘ ZA SZYBKĄ POMOC.Zasiądę do odinstalowania i powtórzę jeszcze raz jak radzisz.
Jest w sumie 6 płyt ; 1-instal DVD,2-bonus DVD PAL,3-4 Premium Pack i 5-6 RTFX. Tak instalowałem...ale po wspomnianych problemach przez kilka dni robiłem różne....pewnie dziwne rzeczy z moją maszynką i pewnie coś poknociłem. NO CÓŻ DO DZIEŁA...powtórka z rozrywki.

Ps; jesli chodzi o ew, PIRATA ...to nie w moim stylu bowiem moi przodkowie ponad 60 lat temu uczyli mnie porządku i uczciwości.I tak juz na zawsze pozostało.
Dziękuje za pomoc i życzę pogodnych i wesołych Świąt.


niedziela, 21 grudnia 2008, 00:15
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: Problem z audio przy montażu....!
robiłeś różne rzeczy ????? to może odinstalowałeś ??????

pod napisem ;

1 ??????????? = Quicktracks
2 ??????????? = QuickTime
warto też zainstalować mediaplayr 11

po zainstalowaniu tych programików problem powinien ustąpić , choć jednak zalecam > odinstalowanie pinnacle i usunięcie obowiązkowo folderu Pixie i ponowną instalcję i rejestrację w czasie instalacji ( możemy to robić non stop > to jak aktywacja )

_________________
Obrazek


niedziela, 21 grudnia 2008, 01:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 24 listopada 2005, 23:57
Posty: 14
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Problem z audio przy montażu....!
:oops: ..no nie!..niestety!!!.. wyczyściłem dokładnie program z komputera jak proponowałeś. QuickTime i Media Player 11 jest zamontowany.Ponownie zamontowałem Pinnacla z rejestracją i ulepszeniem do wersji Studio 11.1...i niestety nie pomogło.!
Coś mi się zdaje,że będzie format. Cholerka...tylko tyle roboty...?!
Może jeszcze ktoś ma jakąś opcję...co można zrobić...?!
Zmęczony...POZDRAWIAM..! :idea:


poniedziałek, 22 grudnia 2008, 02:22
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: Problem z audio przy montażu....!
ściągnij > zainstaluj >>> Quicktrak do pinnacle

http://www.smartsound.com/support/Quick ... er3060.exe

a teraz pytania ;

1 czy tylko problem z podkładem audio ????? czy audio które jest przy filmie z kamery jest dobre ??????
2 jeśli tylko podkład to > jakie efekty ( wiele z nich jest zablokowane - szum jak wstawimy na linię czasu )
3 jeśli muzyczki ???? jaki format pliku ????

p.s. jeśli bawisz się w Pixie to klucze są przypisane do paszportu oraz są na XP i Vistę

p.s.2 cały czas mnie zastanawia ????? > to co napisałeś
Cytuj:
kiedy otworzę Pinnacla nie mogę odtworzyć audio w W.M.Player gdzie pojawia się komunikat;(...PROGRAM W.M.PLAYER NAPOTKAŁ PROBLEM PODCZAS ODTWARZANIA PLIKU....)


mile widziane inne rady > forumowiczów > może ktoś już miał taki problem ???

_________________
Obrazek


poniedziałek, 22 grudnia 2008, 11:04
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 24 listopada 2005, 23:57
Posty: 14
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Problem z audio przy montażu....!
HURRRRRA...!
Udało się zupełnie przypadkowo. Po powrocie ze świąt (jak prawie co miesiąc jeden raz).. rozpocząłem zabawę na komputerze uruchomieniem "Ccleaner"
najpierw czyszczenie historii a pózniej w rejestrze SKANUJ ABY ZNALEŻĆ PROBLEMY.... było tego MNOGO !!!!..czytaj problemów..(min; dot Pinnacle) --po poleceniu NAPRZW PROBLEMY . Poza innymi zająłem sie znowu Pinnaclem. I o dziwo....?! wszystko chodzi jak należy.
Audio jest super...!
Nie wiem co rzeczywiście pomogło, pewno naprawa rejestru...!?

Dziękuję uprzejmie za pomoc i życzę wszystkim forumowiczom wesołego Sylwestra i dobrego wypoczynku w Nowym Roku.


poniedziałek, 29 grudnia 2008, 18:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post Re: Problem z audio przy montażu....!
Wygląda na to, że autor wątku rozwiązał problem.

Być może moje spostrzeżenia pomogą innym osobom rozwiązać podobne kłopoty.
Swego czasu zainstalowałem odtwarzarkę/grajka "BS.Player" i w czasie instalacji pozwoliłem mu automatycznie ściągnąć odpowiednie(wg tego programu)/brakujące dekodery audio. I to zrobiło mi takie zamieszanie, że nie mogłem się z dźwiękiem połapać. Równie szybka i automatyczna deinstalacja tego programu z tym nieszczęsnym balastem naprawiła problem. Zainstalowałem go ponownie, tym razem bez pozwolenia na automatyczne ściąganie dekoderów - wszystko jest OK.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


poniedziałek, 29 grudnia 2008, 20:19
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: Problem z audio przy montażu....!
Romcio napisał ;
Cytuj:
Być może moje spostrzeżenia pomogą innym osobom rozwiązać podobne kłopoty.

Dopiszę coś takiego >>> Skype to wielki problem z audio > tylko i wyłącznie ręczne włączanie na przemian .

_________________
Obrazek


czwartek, 1 stycznia 2009, 13:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL