Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 19:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Pinnacle 12.1 Ultimate - słaba jakość menu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 13 stycznia 2009, 13:55
Posty: 6
Post Pinnacle 12.1 Ultimate - słaba jakość menu
Witam,

wykonałem sobie krótki filmik, podzieliłem go na trzy rozdziały i stworzyłem menu. Do tego na początku filmiku wprowadziłem tytuł [pełnoekranowy], podobnie jak i na poczatku każdego z rozdziałów. Problem z jakim nie potrafię sobie poradzić dotyczy już samego wyglądu menu, po konwersji do DVD [nie ważne czy z wypaleniem płytki czy nie].
Otóż, pomimo tego, że tytuły filmu i rozdziałów mają to samo tło, czcionkę itd co menu, tylko menu wygląda strasznie nieostro, podczas gdy reszta filmu [w tym też i tytułu rozdziałów] wyglądają całkiem znośnie.
Czy możecie wskazać na co powinienem zwracać uwagę, aby uniknąć takich błędów ?

z góry dzięki.

Pozdrawiam


piątek, 16 stycznia 2009, 12:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post Re: Pinnacle 12.1 Ultimate - słaba jakość menu
a to tło to jest jpg?. jeśli tak to przekonwertuj np. w photoshopie na rozdzielczość 75 pikseli na cal i zapisz jako png lub bmp


Załączniki:
scren.jpg
scren.jpg [ 286.07 | Przeglądane 177 razy ]

_________________
system windows 7
procesor dual core 8400 2x3giga.
ram 2x2giga ddr 2
płyta gigabyte GA-EP43-DS3L.
karta grafiki ati 4670 512 ram
trzy twardziele sata
kamera sony HDR-FX1000 i panasonic HDC-HS100
piątek, 16 stycznia 2009, 12:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 13 stycznia 2009, 13:55
Posty: 6
Post Re: Pinnacle 12.1 Ultimate - słaba jakość menu
Dopiero zaczynam, więc na początek tło brałem z zasobów pinnacla dla menu. Dzięki za wskazówkę na przyszłość. ;-)

pozdr.


piątek, 16 stycznia 2009, 12:41
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 13 stycznia 2009, 13:55
Posty: 6
Post Re: Pinnacle 12.1 Ultimate - słaba jakość menu
err.. zorientowałem się, że nie dość precyzyjnie się wypowiedziałem:
chodzi mi o to, że w menu, wszelkie napisy oraz zdjęcia oznaczające rozdziały są bardzo niewyraźne. Samo tło jest ok.
sorry za nieprecyzyjność...

pozdr.


piątek, 16 stycznia 2009, 14:56
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL