Teraz jest piątek, 19 lipca 2019, 10:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Full HD - problem z nagraniem na BluRay 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 4 lutego 2009, 14:04
Posty: 1
Post Full HD - problem z nagraniem na BluRay
Witam.

Mam Pinnacle Studio 12 Ultimate

Czy ktoś obrabia film Full HD?
Mam pytanie? Jak idzie z nagraniem stworzonego filmu na płytę BluRay?
Czy komputer renderuje obraz i czy się nie zawiesza?

Mi się udało nagrać jedynie 25 minut filmu FullHD na BluRay, dłuższy film zawiesza program. A nagranie 3 godzin filmu FullHD na płytę BluRay 25Gb uważam za nierealne.

Mam Intel Q9550 2,8 GH, WinXP 32 bit, 4 GB Ram, Gtx 260.

Jeśli komuś z Was udaje się nagrywać i montować filmy FullHD to proszę o informację na jakim sprzęcie i na jakim systemie?

Dzięki


środa, 4 lutego 2009, 15:41
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 11 lutego 2009, 16:28
Posty: 1
Post Re: Full HD - problem z nagraniem na BluRay
WinXP 32 bit nie obsługuje 4 GB Ram
tu może być Twój problem,wyrzuć 2GB ramu
pozdrawiam


środa, 11 lutego 2009, 16:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post Re: Full HD - problem z nagraniem na BluRay
Win XP 32bit obsługuje 4GB Ram tyle tylko, że nie wykorzystuje 4GB tylko +/- 3GB w zalezności od płyty głównej. U mnie np. widzi tylko 2,93GB Ram :(

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


czwartek, 12 lutego 2009, 00:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4749
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Full HD - problem z nagraniem na BluRay
imidi napisał(a):
Jeśli komuś z Was udaje się nagrywać i montować filmy FullHD to proszę o informację na jakim sprzęcie i na jakim systemie?

Dzięki

Nie używam już Pinnacle, ale z tego co pamiętam było łase na RAM. Płyty główne Gigabyte pozwalają na to żeby XP 32bit widział 3,5 GB z 4 GB RAMu. Jeżeli i to nie pomaga, to stosuj dwa osobne dyski twarde (i tak w Studio, jak też w wielu innych programach do edycji jest to zalecane). Nie oznacza to wszystko jednak że Pinnacle Ci bez kłopotów pozwoli płytkę bluray utworzyć. Ten wspaniały program ma też niestety swoje narowy. :mrgreen: Faktycznie poczekajmy na któregoś z kolegów któremu się udało...

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 12 lutego 2009, 19:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL