Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 20:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Pinnacle 12 co 3 min. wywala 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 14 listopada 2006, 13:59
Posty: 108
Lokalizacja: warszawa
Post Pinnacle 12 co 3 min. wywala
Witam
Zainstalowałem na próbę Pinnacle12, ale ten program doprowadza mnie do szału. Co 3 - 4 min wywala się całkiem. Pinnacle 11 działa bez problemu.
Są na to sposoby ?


czwartek, 26 lutego 2009, 14:36
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinnacle 12 co 3 min. wywala
Tak zakup orginalnego . Po zainstalowaniu tej wersji pirackiej > aby wszystko wróciło do normy > tylko format zostaje no i chyba naprawa biosa .

_________________
Obrazek


czwartek, 26 lutego 2009, 14:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post Re: Pinnacle 12 co 3 min. wywala
jurekwejh napisał(a):
Tak zakup orginalnego . Po zainstalowaniu tej wersji pirackiej > aby wszystko wróciło do normy > tylko format zostaje no i chyba naprawa biosa .

Bzdura - różne wersje Pinnacle (od 8 do 12) mają różne "widzimisię".
A na co dokładniej ? Nie wiem, może nawet na kolor obudowy - hehe.

Czytając te forum, a także i inne - różne wersje jednym osobom działają OK, a innym źle.

jurekwejh - po czym wnioskujesz, że to pirat ? Po takim objawie ? Widzę, że masz cienkie doświadczenia z Pinnaclem.

jurekwejh napisał(a):
.... no i chyba naprawa biosa .
Jestem pod wrażeniem, u nas na wsi pod kościołem baby różne bzdury gadają, ale takiej bredni jeszcze żadna nie wypowiedziała.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


czwartek, 26 lutego 2009, 15:17
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinnacle 12 co 3 min. wywala
Najbardziej popularna piracka wersja pinnacle 12-cie w necie to wersja rosyjska . Sciągnij , zainstaluj i napisz jakie skutki uboczne powstały i co sadzisz o prawidłowym działaniu tego podkręconego pinnacle ???? .
Prosta rada jak się uratować prowizorycznie > zmniejsz w biosie procesor o,5 Ghz > wysypywanie/restart zniknie , ale inne problemy dalej zostaną . Na orginalnym pinnacle12 tego objawu oraz innych problemów też nie ma .
p.s. Chętnie pogadał bym o tym , ale z tymi pięknymi kobietami pod kościołem . Nawet mogę się zapisać do kółka różańcowego .
miłego dnia

p.s2 W patche 12,1 producent podkręcił też pinnacle , ale tu działa poprawnie ta zmiana . O podkręceniu szybkości pracy powiadomił w opisie poprawki co ona wnosi .

_________________
Obrazek


czwartek, 26 lutego 2009, 16:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post Re: Pinnacle 12 co 3 min. wywala
jurekwejh napisał(a):
Najbardziej popularna piracka wersja pinnacle 12-cie w necie to wersja rosyjska . Sciągnij , zainstaluj i napisz jakie skutki uboczne powstały....
No to trochę chylę czoła wobec tego, ale nie miałem do czynienia z tą "rosjańską" wersją.
Swoją wypowiedź oparłem na na własnych doświadczenia z legalami oraz na wypowiedziach innych osób z różnych stron internetowych.
A także na obserwacji działania wersji 8.xx w sklepie firmowym Sony w we Wrocławiu kilka lat temu. Należy sądzić, że na 100% to był legal !!! W każdym razie ja nie pozwoliłbym sobie na instalację pirata w sklepowym komputerze. Chciałem kupić kamerę, ale przedtem chciałem sprawdzić, czy działa. Czyli kilka minut nagrania , zrzut na HDD itp.
Jako, że już znałem niestabilność tej wersji (8.xx), to pierwsze moje pytanie sprzedawcy na temat programu było na temat stabilności. A on na to : program super, stabilny itp., itd.. Jednak za chwil kilka okazało się, jak wygląda ta stabilność. To co powinno trwać kilka minut, trwało chyba z pół godziny. Gość dość mocno napocił się, tym bardziej, ze patrzyłem mu na ręce.

W dalszym ciągu, na podstawie doświadczeń, wierząc w legalność wersji kolegi "pytającego" napiszę mało optymistyczne stwierdzenie, że być może na jego sprzęcie (płyta główna ???) ta wersja nie zadziała stabilnie

jurekwejh - na zakończenie: sorry za kilka cierpkich słów w poprzednim poście. Spodziewałem się pyskówki, ale widzę, ze jesteś gość z klasą - mam naprawdę szacunek dla Ciebie.
Małe usprawiedliwienie z mojej strony:
Na tym forum jestem dość długo i od czasu do czasu czytam różne wypowiedzi, które na "dzień dobry" bez żadnego dowodu przypinają "pirackie" łatki kolegom z problemami. Od razu doprowadza mnie to do szewskiej pasji. Nie raz walczyłem z niedorobionymi legalami różnej maści, które miały drażniące błędy. Pomoc telefoniczną itp. ze strony producenta/dystrybutora można było sobie w buty wsadzić. Myślałem sobie, czy ja głupi jestem, że zapłaciłem własnymi pieniędzmi za ten bubel? Przecież mogłem spiracić i co najwyżej do śmietnika wywalić płytkę za 1-2 zł.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


czwartek, 26 lutego 2009, 17:22
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinnacle 12 co 3 min. wywala
Pinnacle 11-cie a 12-cie to ten sam program ( a nasz kol. nie ma problemu z 11-ką ) . Dokonane zmiany w 12-ce to tylko kosmetyka i kilka drobnych napraw oraz polepszenie pracy pod viste . Tak więc > przepraszam naszego kol.kosor za tak szybką odpowiedź może to problem sprzętu i sterowników karty graf.

p.s. A co do głównego tematu lepiej napisz czy kobietki mnie przyjmą do kółka plotkarek :P tylko czy aby na 100% gadają o pinnacle ???? o robótkach ręcznych mnie nie wciąga rozmowa :wink: no chyba , że te robótki ręczne :oops: :lol: .

_________________
Obrazek


czwartek, 26 lutego 2009, 18:28
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 14 listopada 2006, 13:59
Posty: 108
Lokalizacja: warszawa
Post Re: Pinnacle 12 co 3 min. wywala
Mam wersję 30 dniową.
problem pojawiał się kiedy przed Pinnacle używałem inne programy.
Kiedy zaraz po uruchomieniu komputera włącze Pinnacle to działa normalnie


czwartek, 26 lutego 2009, 20:25
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4859
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Pinnacle 12 co 3 min. wywala
Romcio napisał(a):
Swoją wypowiedź oparłem na na własnych doświadczenia z legalami oraz na wypowiedziach innych osób z różnych stron internetowych.
A także na obserwacji działania wersji 8.xx w sklepie firmowym Sony w we Wrocławiu kilka lat temu. Należy sądzić, że na 100% to był legal !!! W każdym razie ja nie pozwoliłbym sobie na instalację pirata w sklepowym komputerze. Chciałem kupić kamerę, ale przedtem chciałem sprawdzić, czy działa. Czyli kilka minut nagrania , zrzut na HDD itp.
Jako, że już znałem niestabilność tej wersji (8.xx), to pierwsze moje pytanie sprzedawcy na temat programu było na temat stabilności. A on na to : program super, stabilny itp., itd.. Jednak za chwil kilka okazało się, jak wygląda ta stabilność. To co powinno trwać kilka minut, trwało chyba z pół godziny.

No to doszliśmy do Twojego doświadczenia z Pinnacle Studio 8 :wink:
Dziwiłem się kiedyś Twojej opinii o tej wersji Studia. Ja korzystałem kilka lat z wersji 8,12,7 i zapewniam że była całkowicie stabilna i funkcjonalna, poza pewną nerwowością w zetknięciu z mp3. Natomiast Jacek na KSK, a tu jako jurekwejh udowodnił nie raz doskonałą znajomość i dalszych wersji Studia. Poczytaj choćby z ciekawości te odpowiedzi. Żeby nie było że trafiłeś na jakiegoś fanboya Studia w mojej osobie, to na koniec powiem że jego wersja 10 ta zniechęciła mnie do Pinnacle na długo i skutecznie. Tak że nie używam teraz programów tej firmy,mimo że 11 i 12 są podobno znacznie lepsze, chociaż na pewno nie idealnie stabilne. Wzorem stabilności został dla mnie Let'sEDIT. Po nim już żaden program na miano idealnie stabilnego nie zasługuje. Nawet te sporo droższe.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 26 lutego 2009, 21:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL