Teraz jest środa, 16 października 2019, 12:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 instalacja pinnacle 10 na vista 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 21 lutego 2009, 20:22
Posty: 1
Post instalacja pinnacle 10 na vista
Witam, kupiłem nowego laptopa hp pavilion 9700 z zainstalowanym windows vista i zainstalowałem na nim studio pinnacle 10, które służyło mi cały czas na wcześniejszym kompie z windowsem xp. Już na początku instalacji pojawił się problem i musiałem uruchomić instalatora ręczne z folderu dla instalacji na vista. Poszło. Potem płytka bonus dvd pal i tu dwa komunikaty error brak jakiegoś OS czy czoś, ale też poszło. PO instalacji odpalam program i testuję szybkim montażem z systemowego materiału...jakieś cięcia, efekty i zwolnione tempo razem z moją muzyką. Od razu widzę, że coś nie tak, bo już samo okno programu nie jest na cały ekran, tylko zwężone od góry i u dołu...jak renderuje efekty, to zielony pasek postępu nie jest nad kadrem który ma obliczać i gdy chcę odtworzyć ten projekt to startuje i słyszę podkład muzyczny tylko przez dwie sekundy a obraz jest odtwarzany tylko do pierwszego efektu, potem już nic się nie dzieje. Jak chcę zamknąć program to nie odpowiada, tylko zawiesza cały system i to dość solidnie. Czy czegoś potrzebuję do mojego kompa ?? Jakieś codeki, inne programy ? Chyba nie muszę przechodzić do najnowszej wersji ?? Proszę pomóc.


niedziela, 1 marca 2009, 18:46
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4860
Lokalizacja: Tczew
Post Re: instalacja pinnacle 10 na vista
Studio Pinnacle jest jednym z niewielu do tej pory wydawanych programów do edycji, które zawsze wykorzystywały kartę graficzną. Co prawda nie do renderowania głównego kodeka, a "tylko" do renderowania przejść 3D i podglądu w "real time", ale zawsze. Czasami udaje się ustawić pracę Studia na laptopie z kartą graficzną poniżej wymagań programu (znam takie opinie kolegów, ale pracujących na XP), ale zawsze to loteria i wyższa szkoła jazdy w posługiwaniu się tym programem. Nie spełniasz po prostu jego wymagań sprzętowych. Nawiasem mówiąc w tych wymaganiach obok minimum 256MB pamięci własnej karty graficznej, jest też prawidłowe rozłożenie pracy miedzy dwa osobne dyski twarde. Zobacz czy renderowanie każdego przejścia przed ukończeniem projektu coś da.
EDIT
Dzięki Micia. Nie przyszło mi do głowy że do pracy na Vista kolega sobie nie zaktualizuje Studia. Mój błąd. :wink:

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 1 marca 2009, 20:12
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 26 czerwca 2007, 14:16
Posty: 120
Post Re: instalacja pinnacle 10 na vista
Cytuj:
Czy czegoś potrzebuję do mojego kompa ?? Jakieś codeki, inne programy ? Chyba nie muszę przechodzić do najnowszej wersji ?? Proszę pomóc.

Niczego nie potrzebujesz, dla PS-10 i Visty jest stworzony patch 10.8 i powinieneś go wgrać są w nim poprawki dla "prawidłowej" pracy na Viście.
http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/u ... =documents

_________________
pozdrawiam Micia.
"Krótki okres życia jest dostatecznie długi na to, aby żyć dobrze i uczciwie".
"Nauczyliśmy się fruwać jak ptaki, pływać jak ryby, ale nie nauczyliśmy się żyć jak bracia"


niedziela, 1 marca 2009, 20:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL