Teraz jest sobota, 19 października 2019, 22:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 URWANE MENU W PINNACLE 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 16 sierpnia 2006, 19:14
Posty: 5
Lokalizacja: Stargard Szczeciński
Post URWANE MENU W PINNACLE
Witam wszystkich
Mam problem z czasem trwania menu w Pinnacle (10,11,12).Często się zdarza że robiąc własne menu od podstaw łacznie ze wstawieniem ruchomego tłą głównego program w procesie renderowania do DVD ucina mi menu jak chce mimo iż w projekcie jest wszystko czysto,jak należy czasy trwania podkładu muzycznego i menu ustalone konkretnie ? w podglądzie DVD w programie wszystko śmiga aż miło a po zrenderowaniu wtopa uciąte za każdym razem inaczej mimo że bitrate dobrany ok. (mieści się wszystko na krążku DVD).
Pozdrawiam i proszę o wsparcie.


sobota, 7 marca 2009, 00:54
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 16 sierpnia 2006, 19:14
Posty: 5
Lokalizacja: Stargard Szczeciński
Post Re: URWANE MENU W PINNACLE
Dodam jeszcze że dzieje się tak głównie z menu o dłuższym nieco czasie trwania np: półtorej minuty


sobota, 7 marca 2009, 01:18
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: URWANE MENU W PINNACLE
Cytuj:
Mam problem z czasem trwania menu w Pinnacle (10,11,12).
Tylko z wielkiej ciekawości ?????? te 3 wersje były/są zainstalowane ?????

_________________
Obrazek


sobota, 7 marca 2009, 02:03
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 16 sierpnia 2006, 19:14
Posty: 5
Lokalizacja: Stargard Szczeciński
Post Re: URWANE MENU W PINNACLE
Wersja 10 zainstalowana na innym kompie.
Wersje 11 i 12 można używać na jednym ale nieobliczalne zachowanie przy renderingu menu zdarza się przy wszystkich możliwych konfiguracjach - nie ma reguły


sobota, 7 marca 2009, 02:25
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: URWANE MENU W PINNACLE
Dlaczego się pytałem ? .
Takie dziwaczne objawy miałem na 10-ce . Tak sobie myslę ? może wcześniej była zainstalowana 10-ka i tylko odinstalowano ją przed instalacją 11 i 12-ki .
Jedno jest pewne > w 12-ce nie ma takiego problemu , lecz instalujemy 12-kie na czysty system po formacie aby nie było śmieci po wcześniejszych wersjach ( inaczej nie poznamy prawidłowego działania 12-ki ) .

p.s. Na płycie 12-ki dano oddzielnie instalator programu Instantcopy jeśli nie używasz tego programiku to nie instaluj on lubi wprowadzać zamieszanie .

Pisząc krótko w pinnacle 12-cie importuję przeciętnie od 3 do 7 minut podkład do menu i jest OK. Mam nadzieję , że importujesz plik wideo w edytorze menu , a nie wstawiasz na linię czasu i budujesz nakładkie menu ? .

_________________
Obrazek


sobota, 7 marca 2009, 09:14
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL