Teraz jest środa, 13 listopada 2019, 20:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Problem z menu w Pinnacle Studio 12 
Autor Wiadomość
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1475
Post Re: Problem z menu w Pinnacle Studio 12
Naciśnij na pilocie od odtwarzacza DVD przycis Menu u mnie tu jest przypisana ta funkcja .

Osobiście jestem zwolennikiem wielu menu i łączenia ich ( ta metoda nigdy mnie nie zawiodła ) lecz wypalam w nero folder zapisany przez pinnacle ) > wszystkie mi znane i dostępne odtwarzacze DVD bez problemu czytają taką płytę .

_________________
Obrazek


piątek, 17 kwietnia 2009, 09:41
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 31 lipca 2006, 23:14
Posty: 14
Post Re: Problem z menu w Pinnacle Studio 12
Wiem, z wieloma menu nie ma problemu, działa wszystko OK. Ale zrobiłem teraz menu wielostronicowe i dodałem przyciski typu "następny" i "poprzedni" i za pomocą tych przycisków da się przenosić pomiędzy stronami. Więc to chyba też jest jakieś rozwiązanie.


sobota, 18 kwietnia 2009, 16:19
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 29 maja 2010, 18:27
Posty: 1
Post Re: Problem z menu w Pinnacle Studio 12
Co zrobić żeby komputer odczytywał pliki zarejestrowane w systemie full HD. Proszę o radę


sobota, 29 maja 2010, 18:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 21 sierpnia 2010, 22:15
Posty: 1
Post Re: Problem z menu w Pinnacle Studio 12
jurekwejh napisał(a):
Bardzo ładnie to opisałeś i tak się robi :P
Wstawiasz dwa menu jedno za drugim > w pierwszym odtwórz film i wybór scen powiedzmy a w drugim menu też jak pisałeś miniaturki a w nich części bajek . ale teraz uwaga Pierwsze menu w odtwórz film wstawiasz pierwszy klip wideo a otwórz sceny wklejasz menu 2 . w menu 2 robisz podział na C1 C2 itd. i tu dajesz powrót do menu , ale menu 2 ( po każdym rozdziale lub filmu > jak chcesz ) powrotu do menu1 nie szukaj > to będzie funkcja na pilocie od dvd .
Czyli jak odpali się płyta w odtwarzaczu DVD i naciśniesz odtwórz film > cały film poleci a jak naciśniesz na wybór scen napis to wejdziesz w menu dwa i tam wybór scen jak chesz i teraz co będzie robić film ? czy wracać po odcinku czy po całości ( od tego jest pole do zaznaczenia ) .
Zawsze możesz też wstawić menu z podstronami ( gotowce ) Czyli jest tak dokładnie jak chcesz nic dodać nic ująć .

Witam
Stworzyłem 2 menu:
1 z opcją "odtwórz film" i "wybór scen"
2 z kilkoma scenami do wyboru
Chciałbym mieć możliwość albo odtworzenia wszystkich filmików w ciągu poprzez Menu 1 ("odtwórz film") albo pojedyńczo przez Menu 2.
Niestety jeśli po pojedyńczym filmiku wstawiam "znak ustaw powrót" opcja "odtwórz film" nie zdaje egzaminu ponieważ wraca do menu.
"Odtwórz film" działa bez przeszkód jeśli po żadnym filmiku nie zaznaczam "ustaw powrót" ale wtedy nie mogę oglądć pojedyńćzych filmików z menu 2 gdyż wyświetlają się one ciągiem.

Mam nadzieję że nie zagmatwałem;) Jakieś rady?


sobota, 21 sierpnia 2010, 22:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL