Teraz jest czwartek, 18 lipca 2019, 07:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 zgranie projektu z kamery do pinnacle 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 marca 2009, 13:14
Posty: 9
Post zgranie projektu z kamery do pinnacle
Mam pytanie?Jak mam przechwycić film z kamery cyf. SONY HDR-SR10.
Kamere moge tylko podłączyć przes USB.Starszą kamere sony mogłem podłączyć tylko przes kartę faier łaier bo miało odpowiednie wejście i spisywało się świetnie.Naraziemam pinna...... 9 ale mam zamiar kupić 12 i niewiem czy warto jak będzie miała problem z przechwytem.


wtorek, 10 marca 2009, 13:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: zgranie projektu z kamery do pinnacle
Funkcję dostępna od wersji pinnacle 11-cie czyli w 12-ce nie będzie problemu . Pinnacle 9-ć to stary program > jeszcze nie było takich kamer więc i funkcji . Możesz zaimportować innym programem ( nawet windowsm move maker powiniem mieć tą możliwość ) a taki plik wideo bez problemu edytujesz w pinnacle 9-ć . Zawsze jest programik od kamery .

_________________
Obrazek


wtorek, 10 marca 2009, 17:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 marca 2009, 13:14
Posty: 9
Post Re: zgranie projektu z kamery do pinnacle
dzięki kolego.-do kamery dołączyli jakiś progtam ale to badziew.Zainstalowałem go i nawet działa ale jest tak badziewny że masakta i w dodatku nie po polsku.Mam tesz ulead 12 narazie testowy i jak nanim chcę przechwycić film to wyświetla mi że naiprawdopodobnie brak jest w systemie sterownika przechwytywania wideo.
jak moge ściągnoć taki stwrownik i gdzie go szukać i może jakaś nazwa.Z GÓRY DZIĘKUJE ZA JAKOM KOLWIEK POMOC.


środa, 11 marca 2009, 15:09
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: zgranie projektu z kamery do pinnacle
Cytuj:
do kamery dołączyli jakiś progtam ale to badziew
Ale do zgrania/zaimportowania jest idealny > a plik ten wideo bez problemu zaimportujesz do pinnacle do dalszej zabawy w montaż .

_________________
Obrazek


środa, 11 marca 2009, 15:15
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 marca 2009, 13:14
Posty: 9
Post Re: zgranie projektu z kamery do pinnacle
jak capisuja film przes ten program to on zapisuje go na dysku c ale jako plik MTS i nieda się go otworzyć. Coto za plik i gdzie go moge znależć.
nNa dołączonym programie mogę odtworzyć film ale po importowaniu na twardziela dzieje się j\w. Może to wina kompa ale niesądze.
Mam tylko nadzieje że jzk kupię pinnacle 12 to będzie wszystko ok. POZDRAWIAM .


piątek, 13 marca 2009, 14:02
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: zgranie projektu z kamery do pinnacle
Cytuj:
Mam tylko nadzieje że jzk kupię pinnacle 12 to będzie wszystko ok. POZDRAWIAM .
Bez problemu .

_________________
Obrazek


piątek, 13 marca 2009, 14:06
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 marca 2009, 13:14
Posty: 9
Post Re: zgranie projektu z kamery do pinnacle
A czy do PINNACLE 12 przesyła się film bezpośrednio z kamery za pośrednictwem kabła usb czy trzeba najpierw zgrywać na twardziela .


piątek, 13 marca 2009, 14:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 marca 2009, 13:14
Posty: 9
Post Re: zgranie projektu z kamery do pinnacle
KOLEGO A JAKI POLECASZ PROGRAM PINNACLE STUDIO12
PLUS za 249 zł
czy ULTIMATE ZA 333 ZŁ


piątek, 13 marca 2009, 14:39
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: zgranie projektu z kamery do pinnacle
Może któryś ? z posiadaczy takiej kamery i pinnacle 12-cie się wypowie . jak to wygląda w 12-ce .

A co do pinnacle poszukał bym jeszcze taniej :P . W podanych przez ciebie cenach to nawet w media mark kupisz .

Różnica między plus a ultima to w ultimie mamy 3 pluginy więcej Magic , Borys i Vitascena > sprawdż czy się tobie podobają > na wielu stronach ( nawet pinnacle ) jest opisene oraz filmik co to jest . Choć jak dla mnie to dość przyjemna cena za te dodatki . No i to super płótno zielone :lol: do kluczowania za free .

http://pinnaclesys.com/images/redesign/ ... &width=891

_________________
Obrazek


piątek, 13 marca 2009, 15:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 marca 2009, 13:14
Posty: 9
Post Re: zgranie projektu z kamery do pinnacle
Mam kompa troszke wiekowego o param....
intel(R)CORE(TM)2 CPU
6300 @ 1,86 GHz
2,05 GHz, 1,00 GB RAM
KARTA GRAF-GeFORCE 7600GS
W-XP
i teras mam pytanko czy on da rade z pinnacle12
Amoże kusze go troszke dofinansować a może nowy np.laptop.
Jeśli wystarczy zainwestować w podzespoły to w co ?
P O Z D R A W I A M


niedziela, 15 marca 2009, 21:24
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: zgranie projektu z kamery do pinnacle
Jeśli myślisz tylko o plusie to jest OK. , jeśli o ultimate to zmiana karty graficznej wystarczy . Oczywiście piszemy o materiale SD nie HD .

p.s. Nikt z forumowiczów nie napisał > więc dopiszę > bez problemu > są specjalnie do tego przygotowane funkcje .

_________________
Obrazek


niedziela, 15 marca 2009, 21:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 marca 2009, 13:14
Posty: 9
Post Re: zgranie projektu z kamery do pinnacle
A jak bym chciał w HD jakiego kompa musze mieć
MYŚLE O LAPTOPIE.
jakie parametry
jaka cena mniej więcej w sklepach TYPU MEDIA MARK.
CO MYŚLISZ O SKLEPACH VOBIS


niedziela, 15 marca 2009, 22:50
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: zgranie projektu z kamery do pinnacle
Przeczytaj opis dotyczacy pinnacle 12-cie i sprzętu potrzebnego do obróbki materiału HD . Mała podpowiedź Avid te same wymagania .

_________________
Obrazek


niedziela, 15 marca 2009, 23:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL