Teraz jest sobota, 19 października 2019, 21:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 motywy montazu w pinnacle 12 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 1 kwietnia 2009, 09:06
Posty: 12
Post motywy montazu w pinnacle 12
Witajcie. mam prośbe o pomoc. w pinnaclu przygotowuję moje filmy od wersji 9 i wydawało mi się , że już wiele wiem. Musze jednak przyznać , że mimo wielokrotnych prób nie potrafię sobie poradzic z ....konkretnie..
Chciałbym aby motyw montazu "Dziecko 3 gładkie przejście B" łączył dwie sąsiadujące zesobą sceny. na razie robię tak'
- motyw przeciągam na oś czasu
- pojawia się nowe okno ze początkową i końcową strefą zrzutu
- dwie sceny które chcę połaczyć motywem przeciągam i nakładam na okna stref zrzutu w prawej cząści
W tym momencie efekt jest taki że po odtworzeniu motywu w oknie podglądu pierwsza scena mimo iż w orginale trwa 18 sekund odtwarza się przez 2-3 sekundy po czym / zgodnie z ideą efektu / wchodzi druga scena która już prawidłowo leci do końca. ja oczywiście chciałbym aby obie sceny były w całości połączone tym motywem.

Próbowałem oczywiście dodawać te dwie sceny na oś czasu / prawy przycisk myszy - "Dodaj do osi czasu" jednak efekt jest taki że sceny po dodaniu z jednej lub drugiej strony odwarzają się normalnie natomiast w momencie dojścia do samego efektu montazu odtwarza się on jak napisałem wyżej.
bardzo bym prosił o jakąś radę w tym zakresie, być może jest jakiś drobiazg o którym nie wiem. pozdrawiam. Zusia


środa, 1 kwietnia 2009, 12:13
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 1 kwietnia 2009, 09:06
Posty: 12
Post Re: motywy montazu w pinnacle 12
Pozdrowienia dla moderatorów ! czy naprawdę nikt nie jest w stanie mi pomóc ?
Pozdrawiam


czwartek, 2 kwietnia 2009, 11:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: motywy montazu w pinnacle 12
motyw montazu to nie przejście - mylisz te pojecia i dlatego nie zdajesz sobie sprawy, ze Twoje wysiłki sa bezkuteczne; przejscie słuzy do łączenia scen; motyw to gotowy szablon, do którego wkładasz swoje clipy i tym samym akceptujesz jego konstrukcję (masz tylko minimalne mozliwości ustawień); chcesz byc twórcza - daj sobie spokój z motywami; chcesz być wygodna - stosuj motywy, ale zbyt wiele nie wymagaj

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


czwartek, 2 kwietnia 2009, 12:08
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 1 kwietnia 2009, 09:06
Posty: 12
Post Re: motywy montazu w pinnacle 12
Dzięki za reakcję. Oczywiście wezmę sobie do serca twoje uwagi lecz...gdybym chciała byc od czasu do czasu mniej twórcza to czy postepuję dobrze z motywami.../ Moje kroki są opisane w pierwszym poście. Jezeli postępuję prawidłowo to dlaczego z tego pierwszego klipu pojawia mi się tylko kilka sekund materiału a drugi biegnie cały? Pozdrawiam


czwartek, 2 kwietnia 2009, 12:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: motywy montazu w pinnacle 12
bo tak jest skonstrułowany ten motyw !!!!!

weź inne i potestuj sobie - przekonasz się na czym polegają ich ograniczenia; w niektórych mozesz decydowac o czasie, ale nie poszczególnych składowych tylko całości

najlepsza metoda to jednak próby i błedy

jeszcze raz - to nie jest przejście do łączenia clipów

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


czwartek, 2 kwietnia 2009, 13:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL