Teraz jest sobota, 20 lipca 2019, 18:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Zgranie muzyki z obrazem 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 25 lutego 2009, 22:06
Posty: 25
Post Zgranie muzyki z obrazem
Chciałbym dowiedzieć się - ewentualnie może ktoś ma jakieś sugestie,jak zgrać muzykę(w zasadzie jej rytm).Chodzi mi o to jak nadać dynamizm teledyskowi.
Żeby muzyka korespondowała po prostu z filmem...

Np. jak tu :
http://www.youtube.com/watch?v=7ZbYUadgwfk&feature=channel_page

Czy zna ktoś może sposób aby zrobić to w Pinnacle?(nie chodzi mi o to aby zrobić dokładnie jak w przykładzie)
Pozdrawiam.

_________________
kliknij sobie--->http://www.pajacyk.pl<--- kliknij sobie


czwartek, 2 kwietnia 2009, 16:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: Zgranie muzyki z obrazem
W Pinnacle jest na to metoda - nazywa się MONTAŻYSTA, czyli TY. Masz muzykę i dopasowujesz cięcia i dynamizm filmu do ściezki audio - to naturalne.

To na YouTube to beznadzieja jeśli chodzi o montaż, tutaj własciwie jest wyświetlony surowy obraz z kamery w okienku generowanym przez jakiś automatyczny szablon, ktoregoś z programów edycyjnych. W PS tez cos takiego masz - nazywa się chyba SmartMovie, czy coś takiego.

Jeżeli cię kręcą takie automaty ściagnij sobie Muvee Reveal (trial 15 dni w pełni funkcjonalny). Tam wrzucasz materiał wideo i adudio, wybierasz styl oraz suwakiem określasz stopień zalezności jednego od drugiego - naciskasz MAKE i za kilkanaście minut masz - tylko PO CO?

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


sobota, 4 kwietnia 2009, 08:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 25 lutego 2009, 22:06
Posty: 25
Post Re: Zgranie muzyki z obrazem
Cytuję:
''Jeżeli cię kręcą takie automaty ściagnij sobie Muvee Reveal (trial 15 dni w pełni funkcjonalny). Tam wrzucasz materiał wideo i adudio, wybierasz styl oraz suwakiem określasz stopień zalezności jednego od drugiego - naciskasz MAKE i za kilkanaście minut masz - tylko PO CO?''


No właśnie nie chcę robić tego w automacie żadnym tylko proszę o jakąś radę co do "techniki montażu",jakieś ewentualne praktyczne wskazówki...
Sam próbowałem zrobić coś patrząc na przebieg wykresu ścieżki audio i robiąc cięcia w odpowiednim miejscu na ścieżce video i zamieniając miejscami,dodając efekty.itp.Wyszło ok,tylko bardzo to czaso i pracochłonne...ale może aby efekt był ciekawy o oryginalny trzeba poswiecic temu trochę czasu...Ja nie wiem dopiero zaczynam z montażem...
Pozdrawiam.

_________________
kliknij sobie--->http://www.pajacyk.pl<--- kliknij sobie


sobota, 4 kwietnia 2009, 18:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL