Teraz jest środa, 23 października 2019, 15:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Jaki ustawić kodek do renderu w tle? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 25 lutego 2009, 22:06
Posty: 25
Post Jaki ustawić kodek do renderu w tle?
Jak w temacie - ustawić najlepszy do "wyprowadzenia na dysk" ,czy zostawić AviDv?
Projekt ma być potem nagrany na płytę więc sądzę że powinien być mpeg2,ale chcę się upewnić.

I jeszcze jedno - czy miałoby sens zapisać projekt jako AviDv i wrzucić taki plik do nero i wypalić płytkę?Czy jakość będzie lepsza?
Mam dylematy bo wydaje mi się że projekt zostaje :
1.Zrenderowany w Pinnacle do mpeg2
2.Przetworzony na vob(przy tworzeniu obrazu płyty),
3.Potem jeszcze "przemielony" przez Nero przed nagraniem płyty.
Nie wiem czy to nie za wiele i czy jakość wynikowa na tym nie cierpi za bardzo.
Pozdrawiam.

_________________
kliknij sobie--->http://www.pajacyk.pl<--- kliknij sobie


sobota, 25 kwietnia 2009, 11:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: Jaki ustawić kodek do renderu w tle?
mpg2 = vob

nero nic nie będzie "mielił' jezeli podstawiasz mu struktrę płyty do nagrania (video_TS lub iso) - tylko nagra bez ingerencji

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


niedziela, 26 kwietnia 2009, 13:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 25 lutego 2009, 22:06
Posty: 25
Post Re: Jaki ustawić kodek do renderu w tle?
Ok.
Dziękuję & Pozdrawiam
A co z renderem w tle? mpeg2 czy AviDv?

_________________
kliknij sobie--->http://www.pajacyk.pl<--- kliknij sobie


niedziela, 26 kwietnia 2009, 14:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: Jaki ustawić kodek do renderu w tle?
niezbyt rozumiem ?! czy to nie zalezy od formatu plików w projekcie? masz łączone clipy avi jakim przejsciem to PS renderuje w tele do avi; jezli co innego miałes na mysli to zasada jest zawsze jedna - zgrywasz materiał i montujesz w najmniej stratnym formacie (w tym wypadku avi) - wyprowadzasz go na nosnik/format wyjsciowy na końcu, w wymaganym w danym momencie formacie

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


poniedziałek, 27 kwietnia 2009, 17:35
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 25 lutego 2009, 22:06
Posty: 25
Post Re: Jaki ustawić kodek do renderu w tle?
Ok.
Chodzi mi tylko o to jaki ma być ustawiony render w tle w menu ->Ustawienia->Preferencje audio i video->Renderowanie w tle - czy ustawić tu mpeg2 czy Dv ?
Pozdrawiam.

_________________
kliknij sobie--->http://www.pajacyk.pl<--- kliknij sobie


wtorek, 28 kwietnia 2009, 22:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: Jaki ustawić kodek do renderu w tle?
taki jak montowany materiał

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


środa, 29 kwietnia 2009, 13:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 25 lutego 2009, 22:06
Posty: 25
Post Re: Jaki ustawić kodek do renderu w tle?
Rozumiem.
Ustawiam więc na ''wybierz kodek automatycznie'' i powinno być ok...
Pozdrawiam

_________________
kliknij sobie--->http://www.pajacyk.pl<--- kliknij sobie


czwartek, 30 kwietnia 2009, 14:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL