Teraz jest piątek, 18 października 2019, 03:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Edycja dźwięku w Pinnacle Studio 12 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 1 czerwca 2009, 00:07
Posty: 5
Post Edycja dźwięku w Pinnacle Studio 12
Witam wszystkich serdecznie.
Kupiłem Pinnacle Studio 12 Ultimate i pomimo ogromnych zalet tego programu mam kilka uwag i pytań.
1. Podczas tworzenia pliku Divx OPCJE zaawansowanych ustawień są niedostępne - czy tak ma być?
2. Ustawienie Typu pliku na AVI - Kompresja Divx - niemożna ustawić Kompresji Audio, czy tak ma być, czy trzeba coś dodatkowo uaktywniać?
3. Robię film instruktażowy i chcę wyciąć część ścieżki audio z przypadkowym głosem. W puste miejsce wstawiam kilkukrotnie skopiowany kawałek ścieżki (jednostajny szum urządzenia). Podczas odtwarzania w miejscach połączeń słychać jakby pulsowanie - w jaki sposób się tego pozbyć? Próbowałem na różne sposoby łącznie z wstawieniem ROZPROSZENIA między pocięte kawałki.

Program jest zarejestrowany i ma aktywowane wszystkie standardowe dodatki.

Za pomoc serdecznie dziękuję a jeśli moje wątpliwości były już kiedyś omówione w innym poście to przepraszam, starałem się jak mogłem cokolwiek znaleźć ale nie znalazłem.


poniedziałek, 1 czerwca 2009, 00:27
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Edycja dźwięku w Pinnacle Studio 12
Tak nie ma być ??? po zarejestrowaniu powinno być wszystko OK. może masz pinnacle na partycji ? lub innym dysku ? ( instalatory są na dysk C ) . A czy wprowdziłeś klucze które dostałeś na e-mail ? . Wejdź na stronę producenta i sprawdź czy klucz nie jest w cenie 0,00 $ < jeśli tak to kup :lol: cena odpowiednia :P .

p.s. Divix w pinnacle woła o pomstę do nieba > lepszy efekt jakości uzyskasz robiąc w pinnacle Avi/DV a przekonwerterować na Divix w innym programiku .

_________________
Obrazek


poniedziałek, 1 czerwca 2009, 07:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 1 czerwca 2009, 00:07
Posty: 5
Post Re: Edycja dźwięku w Pinnacle Studio 12
Dziękuję za pomoc.
Pinnacle zainstalowałem na dysku C.
Z tą konwersją do Divx to faktycznie lipa.
Korzystam z AutoGK.
Rejestracja z poziomu programu wyświetla informację o błędzie.
Avid Liquid Chrome wyświetla info że mam wersję DEMO :):)
Spróbuję odinstalować i zainstalować jeszcze raz, może rejestracja w końcu się uda.
Pewnie mam coś namieszane i szukam winnego ;)
Poinformuję o sukcesach i porażkach.
Jeszcze raz dziękuje za pomoc.


poniedziałek, 1 czerwca 2009, 10:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 1 czerwca 2009, 00:07
Posty: 5
Post Re: Edycja dźwięku w Pinnacle Studio 12
Dale słyszę "trzaski". Wyraźnie słyszę przejścia między wklejonymi kawałkami audio.
Masakra.
W małych wycinkach słychać wręcz terkot. Ścieżka zamiast płynnie się odtwarzać terkocze jak ?karabin maszynowy?. :) :)
Nie wiem jak zamienić ścieżkę z rozmową na kilka wyciętych kawałków jednostajnego szumu.
Help!


czwartek, 4 czerwca 2009, 16:36
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Edycja dźwięku w Pinnacle Studio 12
Chyba masz problem kilku programów na jednym komputerze > po prostu nadpisały się te programy na siebie .
Sprawdź > odłącz audio od materiału i przenieś na linię podkładu > pinnacle sobie ten dźwięk przerenderuje . Choć jak dla mnie to po prostu zdecyduj się na jeden program . Jeśli było by tylko Pinnacle to polecił bym instalację Quictracka lub patch 12,1 ( też instaluje Quictrack ) . Lecz jak masz Avida , Pinnacle może jeszcze Liquida > to te programy łączą się i zaśmieczasz je wzajemnie .

_________________
Obrazek


czwartek, 4 czerwca 2009, 16:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 1 czerwca 2009, 00:07
Posty: 5
Post Re: Edycja dźwięku w Pinnacle Studio 12
Tak dla jasności jak wygląda ten mój przypadek to podaję link do ścieżki audio
http://kettle2.wrzuta.pl/film/5YJ1OChPK ... w_pinnacle

Mniej więcej od połowy zaczynają się szmery najery :)


czwartek, 4 czerwca 2009, 17:19
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Edycja dźwięku w Pinnacle Studio 12
Piszemy o audio które jest przy klipie wideo ??? . Jeśli tak to odłącz audio od wideo i wstaw na linię podkładu > niech uruchomi się renderowanie audio do waw > reszta klipów powinna się automatycznie sprawdzić .
p.s. czy restart komputera nic nie pomaga ??? .

p.s.2 Ciężko cokolwiek radzić kiedy się nie wie co jeszcze jest zainstalowane ?? powiedzmy Skype to można sobie żyły popodcinać > tyle problemów będzie z audio w pinnacle .

_________________
Obrazek


czwartek, 4 czerwca 2009, 17:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 1 czerwca 2009, 00:07
Posty: 5
Post Re: Edycja dźwięku w Pinnacle Studio 12
Audio jest w klipie wideo.
Restart nie pomaga.
Ścieżki audio przenosiłem na ścieżkę efektów i ścieżkę muzyczną ale zawsze wychodziła lipa.
Nawet jeśli ciąłem ją od nowa na danej ścieżce.
Skype mam 9chyba jak każdy :) ) i nie chciałbym go wywalać z systemu.
Jak myślicie odinstalowanie Skype coś pomoże?
Postaram się zrobić wideo z moich wypocin i jak tylko będę coś miał to wstawię na forum.

Jeśli to pomoże to mam coś takiego w systemie:


Załączniki:
Komentarz: 2
Przechwytywanie2.JPG
Przechwytywanie2.JPG [ 79.37 | Przeglądane 145 razy ]
Komentarz: zdjęcie moich kodeków
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG [ 69.07 | Przeglądane 110 razy ]
czwartek, 4 czerwca 2009, 18:15
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Edycja dźwięku w Pinnacle Studio 12
1 - A jak jest ?? jeśli ten pechowy klip wideo wstawisz na linię czasu w nowym projekcie ??? .

2 - I jeszcze raz pytanie ?? czy piszemy o audio które jest z klipem wideo ??? czy piszemy o samym audio ( podkład dźwiękowy > mp3 , waw itd. ) który dodajesz do projektu .

3 - A to już tylko z wielkiej ciekawości :P Uruchomiłeś Skype > uruchamiasz teraz pinnacle i pytanie > czy słyszą ciebie w Skype ??? < jeśli taki objaw będzie to wiesz gdzie szukać rozwiązania problemu pinnacle .

_________________
Obrazek


czwartek, 4 czerwca 2009, 20:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL