Teraz jest środa, 23 października 2019, 17:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Znak wodny Pinnacle-proszę o pomoc! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Znak wodny Pinnacle-proszę o pomoc!
Witam,

mam oryginalną wersję Pinnacle Studio 10.6. Jak zaczynałem tworzyć swój projekt uaktywniłem sobie różne przejścia i dodatki, jak obraz w obrazie, czarno-biały obraz itp. Działało mi prawidłowo bez znaku wodnego, jednak jak kolejny raz otworzyłem ten projekt by go dokończyć znak wodny się pojawił i nie mogę sobie poradzić by znów go wyeliminować. Proszę o pomoc bo sam już nie mam pomysłu jak sobie poradzić.


czwartek, 25 czerwca 2009, 10:01
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post Re: Znak wodny Pinnacle-proszę o pomoc!
Efekty wideo o których piszesz są darmowe w Pinnacle więc nie ma prawa być tu znak wodny ? chyba , że coś sam kombinowałeś ? i źle to zrobiłeś :mrgreen:

_________________
Obrazek


czwartek, 25 czerwca 2009, 10:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Znak wodny Pinnacle-proszę o pomoc!
cholera no ale jest. Jak tworzę obraz w obrazie czy choćby przy wyświetlaniu fragmentu filmu jako czarno-biały. Oto przykład.


Załączniki:
znak1.JPG
znak1.JPG [ 65.57 | Przeglądane 186 razy ]
czwartek, 25 czerwca 2009, 11:36
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post Re: Znak wodny Pinnacle-proszę o pomoc!
Widzę kuferki > więc zablokowane .
Napisz dokładnie jaka wersja startowa ?? Pinnacle 10,xx i tu cała nazwa ( czy jest Plus ? lub inna nazwa ? ) jakie patchy doinstalowałeś na swoje 10,xx ? 10,6 .

p.s. Jeśli coś kombinowałeś ?? to mam nadzieję , że zabezpieczyłeś folder Pixie .

_________________
Obrazek


czwartek, 25 czerwca 2009, 12:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Znak wodny Pinnacle-proszę o pomoc!
wersja to: Pinnacle Studio 10.6.0.3834. Jeśli chodzi o jakieś patche to tylko to co oryginalnie w opakowaniu dostałem. Z katalogiem Pixie nic nie robiłem :( a powinienem?


czwartek, 25 czerwca 2009, 14:27
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post Re: Znak wodny Pinnacle-proszę o pomoc!
To ważne > czy pełna nazwa to Pinnacle Studio Plus 10.6 Titanium i tu są 4 płyty z dodatkami , czy tylko Pinnacle 10,6 kupione z jakąś kartą ??? . To dwa różne programy co do zawartości no i oczywiście dostęp do tych efektów które masz teraz zablokowane .

p.s. Folder Pixie to inaczej klucze > jeśli coś kombinowałeś i wklejałeś kogoś klucze to właśnie taki efekt .

p.s. Jak by na to nie spojrzeć to właśnie problem z folderem Pixie , no chyba że masz gołą wersję 10,6 bez dopisku Plus , to w takim układzie w gołej wersji te efekty są zablokowane znakiem wodnym .

_________________
Obrazek


czwartek, 25 czerwca 2009, 16:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Znak wodny Pinnacle-proszę o pomoc!
Moje wersja to: Pinnacle Studio Plus 10 na bank, więc co może być przyczyną wyświetlania się tego znaku?? :(
I tak dodatkowo chciałbym zapytać jak uruchomić dodatkową ścieżkę bym mógł korzystać z opcji PIP. Wydaje mi się że coś mam wyłączone ale nie bardzo mogę sobie z tym poradzić. No i ten cholerny znak wodny :(

Proszę o pomoc !


Załączniki:
pinnacle2.JPG
pinnacle2.JPG [ 42.42 | Przeglądane 131 razy ]
pinnacle.JPG
pinnacle.JPG [ 47.02 | Przeglądane 130 razy ]
piątek, 26 czerwca 2009, 10:40
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post Re: Znak wodny Pinnacle-proszę o pomoc!
Właśnie cały czas chodziło o potwierdzenie czy to jest Plus .
Pinnacle w wersji Plus ma ; dodatkową linię wideo którą szukasz , efekty wideo > obraz w obrazie , kluczowanie , ruchome miniatury w menu itd. .
Tak więc jest problem Twoje pinnacle nie jest teraz Plus tylko zwykłe ? gdzie tego szukać ? co zrobiłeś ? nie mam pojęcia ? to nie ma prawa się zdarzyć samo ( musiałeś zaingerować w folder Pixie i podmienić sobie Swój klucz instalacyjny na inny i w tym przypadku gorszy ) . Metoda nielegalna rozwiązania tego problemu zajmuje około 2 sek. , ale napiszę jak to zrobić legalnie .

Zabezpiecz sobie dwa pliki projektu ( aby nic nie stracić z tego co zrobiłeś ) > przenieś je powiedzmy na pulpit . Odinstaluj teraz Pinnacle > usuń obowiązkowo folder Pixie > zainstaluj ponownie Pinnacle oraz zarejestruj w czasie instalacji > uruchom teraz plik projektu ( ten na pulpicie ) i poczekaj cierpliwie aż się przerenderuje wszystko .

p.s. przeinstalowanie nic tu nie pomoże , tylko ponowna instalacja . W tym wszystkim tak jak ciągle piszę > problem to folder Pixie i jeden plik ( Twój numer instalacyjny Pinnacle czyli wersja klucza na Plus )

_________________
Obrazek


piątek, 26 czerwca 2009, 11:56
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL