Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 05:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 przeniesienie projektu na inny dysk 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 1 marca 2009, 17:08
Posty: 93
Post przeniesienie projektu na inny dysk
Hej
mam taki problem mam 2 systemu zainstalowane ( 1 na dysku c drugi na dysku E wiem że to żle że tak nie można no ale musiałem tak zrobić) na dysku E mam również zainstalowany Pinnacle 12 i robię w nim edycje zdjęć ale wyświetla mi się komunikat że dysk jest zapełniony. Czy jest jakaś możliwość żeby ten projekt przenieść na jakiś inny dysk?


poniedziałek, 29 czerwca 2009, 14:10
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4858
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Ludzie Pomocy!!!!!!!!
Witaj jankes188. Twoja obecność na forum już przyniosła wiele dobrego, ale proszę o to żebyś:
- nie zadawał w miarę możliwości pytań zamiast przeczytania instrukcji programu. (Linki dostałeś).
- żebyś nadawał postom które piszesz sensowne tytuły.
- i w reszcie na koniec żebyś mimo wszystko nie tracił entuzjazmu :wink:

PS Mówisz o dyskach, czy partycjach?

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 29 czerwca 2009, 14:44
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 1 marca 2009, 17:08
Posty: 93
Post Re: Ludzie Pomocy!!!!!!!!
2 systemy
jeden na jednym systemie na dysku C
drugi na drugim systemie dysk E

jak się włącza komputer to pyta który system wybrać

ale są ze sobą powiązane tam gdzie system na E to ma wszystkie pliki i foldery tak jak ten na dysk C tylko że tu jest system na E tu na C. Nie wiem czy zrozumiałeś jak coś to napisz :)

to nie są partycje tylko oddzielne systemy


poniedziałek, 29 czerwca 2009, 15:44
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Ludzie Pomocy!!!!!!!!
Ledwo tu wszedłem już się zdenerwowałem, a czym?:
- tytułem postu ze słowem pomocy, a tyle o tym już trąbimy, żadnych Pomocy, Ratunku, Dlaczego, jak to zrobić itp, z tytułu ma wynikać o co chodzi w wątku!
jankes188 napisał(a):
to nie są partycje tylko oddzielne systemy

obawiam się, że Ty nic nie zrozumiałeś, systemy nie mają nic wspólnego z pytaniem o partycje, bo albo ma się kilka dysków fizycznych i na tych niezależnych są różne systemy, albo ma się jeden dysk podzielony na partycje i na nich są niezależne systemy.
Zarówno w pierwszym, jak i w drugim przypadku także będą nazywały się: C, D, E itp.
Jesteś bardzo słabiutki z tematu systemów i konfiguracji komputerów, dlatego pewnie nie wiesz, że większość programów pozwala w ustawieniach określić położenia poszczególnych tworzonych za jego pomocą plików.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 29 czerwca 2009, 16:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 1 marca 2009, 17:08
Posty: 93
Post Re: Ludzie Pomocy!!!!!!!!
jeden system partycja c drugi dystem partycja e
masz rację jestem słaby z tych plików NTS czy jakoś tak itp :)


poniedziałek, 29 czerwca 2009, 16:39
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post Re: Ludzie Pomocy!!!!!!!!
jankes188 napisał(a):
(...)Czy jest jakaś możliwość żeby ten projekt przenieść na jakiś inny dysk?

A czy masz gdzieś jakieś wolne miejsce na którejś z partycji ?
Jeśli tak to większość programów edycyjnych ma możliwość ustawienia na którym dysku a nawet w jakim katalogu ma zapisywać pliki wynikowe lub pliki tymczasowe renderingu. Nie znam Pinnacla ale poszukaj - powinienieś znaleźć gdzieś taką opcję.
Innym rozwiązaniem jest otworzenie pliku projektu z innego systemu (z innej partycji) - pewnie otrzymasz komunikat o relinku plików źródłowych ale to nie problem wskazać nową ścieżkę do plików źródłowych. No chyba, że leży ich na TL kilkaset. Ale o to Cię nie podejrzewam :-D

Pozdrawiam

PS:
jankes188 napisał(a):
mam taki problem mam 2 systemu zainstalowane ( 1 na dysku c drugi na dysku E wiem że to żle że tak nie można

A czemu źle ? Sam mam dysk podzielony na 3 partycję i na każdym jeden XPek (jeden do netu i pierduł, drugi do NLE a trzeci do testów). Wszystko elegancko działa tylko nie wiem czy Bill byłby zadowolony, że używam potrójnie jego softu :-)

_________________
Pytania na PW - tylko osobiste, nie związane z forum!.


poniedziałek, 29 czerwca 2009, 16:56
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 1 marca 2009, 17:08
Posty: 93
Post Re: Ludzie Pomocy!!!!!!!!
Teraz się pojawił nowy błąd, kiedy chcę otworzyć projekt by dołączć kilka zdjęć występuję komunikat:

Runtime Error

Program:E:\PROGRA~`1/PINNACLE/STUDIO~`1 Programs/Studio.exe

wygląda jakbym coś skasowałem ale ja nic nie robiłem, chyba że przez pomełkę


poniedziałek, 29 czerwca 2009, 17:37
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: przeniesienie projektu na inny dysk
Takie ważne pytanie :P a w temacie " Ludzie Pomocy !!!!!!! "

Odpowiedź > jeśli widniał taki komunikat Eksport nie powiódł się ponieważ dysk ma mniej niż 1MB wolnego miejsca a powiedzmy mamy wolnego 500 G :mrgreen:
To problem użycia w nazwie projektu przycisku spacja :lol:
Dobrze > Flim1
Źle > Film 1
Lub masz zainstalowane patche 12,1 i już na nim wypaliłeś 1 płytę :mrgreen: mimo tego głupiego komunikatu zawartość folderu TS jest 100% zgodna do wypalenia .

p.s. Brak naprawy tego głupiego problemu przez nowy patch > sugeruje , że chyba niedługo nowa wersja się pojawi > oby nie numer 13 :mrgreen: .

TERAZ P.S. 2
Projekt składa się z dwóch plików > ty przeniosłeś 1 :P

_________________
Obrazek


poniedziałek, 29 czerwca 2009, 17:49
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 26 czerwca 2007, 14:16
Posty: 120
Post Re: przeniesienie projektu na inny dysk
Witam.
Odzyskanie projektu

_________________
pozdrawiam Micia.
"Krótki okres życia jest dostatecznie długi na to, aby żyć dobrze i uczciwie".
"Nauczyliśmy się fruwać jak ptaki, pływać jak ryby, ale nie nauczyliśmy się żyć jak bracia"


wtorek, 30 czerwca 2009, 09:59
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 1 marca 2009, 17:08
Posty: 93
Post Re: przeniesienie projektu na inny dysk
Nadal nie rozumiem co mam zrobić?
Dysk mam cały zapełniony pokazuję się komunikat że jest zapełniony a na nim mam właśnie pinnacle.

Wyskakuję ten błąd, co mam zrobić jak , gdzie przenieść itp żeby to włączyć?


wtorek, 30 czerwca 2009, 12:09
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4858
Lokalizacja: Tczew
Post Re: przeniesienie projektu na inny dysk
To masz spację w nazwie projektu, czy nie?

PS Kliknij na - mój komputer / kliknij na E: prawym przyciskiem myszy / kliknij na właściwości / podaj ile miejsca jest zajętego, a ile wolnego.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 30 czerwca 2009, 13:27
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 1 marca 2009, 17:08
Posty: 93
Post Re: przeniesienie projektu na inny dysk
zajęte 24,8 Gb
wolne 0!!!!!!!!!!!!

ale znalazłem jakieś pliki na E chyba niepotrzebne to je skasuje :)
jak będzie miejsce na dysku to się włączy ?
aha i potem jak chcę nagrać na płytę to jest jakieś rendowanie czy coś takiego to on mi to znowu zapisze na E? to znowu nie będe miał miejsca


wtorek, 30 czerwca 2009, 14:02
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4858
Lokalizacja: Tczew
Post Re: przeniesienie projektu na inny dysk
jankes188 napisał(a):
zajęte 24,8 Gb
wolne 0!!!!!!!!!!!!

...to znowu nie będe miał miejsca

Mało miejsca do filmów. Powoli zbieraj pieniądze na drugi dysk. Przepraszam że się wtrącam w Twoje wydatki, ale w tym wypadku na prawdę nie ma innego wyjścia.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 30 czerwca 2009, 14:31
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 1 marca 2009, 17:08
Posty: 93
Post Re: przeniesienie projektu na inny dysk
a jak coś odinstaluje? bo ja mam 2 systemy jeden na partycji D drugi na C i to może jakoś jest podwójnie zainstalowane? jak będzie miesjce to się włączy? i to jest tak że włąćzam jeden system na partycji D i widzę tam co jest zainstalowane na tym systemie i na tamtym na partycji C, jak włącze system C to widzę to co na C i to co mam zainstalowane na partycji D


wtorek, 30 czerwca 2009, 14:39
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4858
Lokalizacja: Tczew
Post Re: przeniesienie projektu na inny dysk
jankes188 napisał(a):
a jak coś odinstaluje?...

Walcz. :wink: przynajmniej się czegoś nauczysz, ale z drugi dysk w komputerze do montażu filmów to dobry pomysł. Nawet jeżeli nie tak zaraz. :wink:

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 30 czerwca 2009, 15:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL