Teraz jest piątek, 19 lipca 2019, 11:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Konfiguracja kompa z XP pod Pinnacla Studio 12 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 5 marca 2008, 14:57
Posty: 72
Lokalizacja: Pabianice
Post Konfiguracja kompa z XP pod Pinnacla Studio 12
Wiem, że temat był już wałkowany ale jak potrzebuję to jakoś nie mogę znaleźć. Temat niby prosty ale wolę poradzić się fachowców. Zainstalowałem jeszcze raz system Windows XP Professional z SP 2, bo mi się posypał. Pinnacla mam na C:/oczywiście. Jak powinienem poustawiać prawidłowo żeby działał w miarę sprawnie, bo teraz coś mi muli program? Czyli na osobnym dysku rendering, a na osobnym trzymać projekty??? I czy te osobne dyski mogą być np. pod USB? Ponoć to istotne żeby nie chodziło wszystko razem na C:/ Dzięki za pomoc z góry!


poniedziałek, 6 lipca 2009, 19:07
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 26 czerwca 2007, 14:16
Posty: 120
Post Re: Konfiguracja kompa z XP pod Pinnacla Studio 12
Odpowiedź

_________________
pozdrawiam Micia.
"Krótki okres życia jest dostatecznie długi na to, aby żyć dobrze i uczciwie".
"Nauczyliśmy się fruwać jak ptaki, pływać jak ryby, ale nie nauczyliśmy się żyć jak bracia"


wtorek, 7 lipca 2009, 07:59
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4749
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Konfiguracja kompa z XP pod Pinnacla Studio 12
mw71 napisał(a):
Wiem, że temat był już wałkowany ale jak potrzebuję to jakoś nie mogę znaleźć.

No bo po co ręcznie?
Wystarczy wpisać w "szukaj". Jest po prawej patrząc od Ciebie, na górze strony.
Wyskakują linki do tego co podał micia i inne:
http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=30&t=27305
http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=30&t=25943&p=121619
http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=8&t=26378
http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=30&t=21345

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 7 lipca 2009, 08:47
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: Konfiguracja kompa z XP pod Pinnacla Studio 12
W tak szanownym gronie > dorzucę swoje 3 grosze .
Przy tak zadanym pytaniu napisał bym jaki materiał obrabiasz ??? to ważne . A co do dysku na USB > mam 3,5"HDD Enclosure na który zgrywam materiał , reszta ( pliki renderowania itd. ) są na dysku systemowym z pinnacle i taki układ działa mi znakomicie . Mierząc szybkość/wydajność przekazywania danych między dyskiem na USB a dyskiem systemowym ( użyłem miernika z pinnacle 9-ć ) dysk pod USB wypadł około 50% lepiej . Tak więc moim zdaniem dysk pod USB jest wart przemyślenia .

p.s. A co do mulenia Pinnacle ? jest wiele powodów główny powód to co instalujemy dodatkowo ??? .

_________________
Obrazek


wtorek, 7 lipca 2009, 09:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL