Teraz jest czwartek, 17 października 2019, 10:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Projekt filmu na Pendrive 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 1 marca 2009, 17:08
Posty: 93
Post Projekt filmu na Pendrive
Muszę wyczyścić komputer a mam na nim projekt pinnacle(jeszcze nie dokończony) :arrow: czy jeśli zapisze go na pendrive, wgram nowy system XP zainstaluję znowu pinnacle to czy ten film otworzy mi jako projekt do dalszej kontynuacji?
(Jeśli tak to co mam jeszcze zapisać sam projekt? Plik-----> Zapisz jako ------> Pendrive? Czy mam tam jeszcze coś wrzucić? bo zdjęcia i muzyka tam używana to i tak czy5ta z płyty


czwartek, 9 lipca 2009, 14:25
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4860
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Projekt filmu na Pendrive
Projekt to nie film. Projekt to zestaw instrukcji - gdzie znaleźć odpowiednie fragmenty przechwyconego filmu, zdjęcia, muzykę. Gdy zachowasz sam projekt na pendrive, to Pinnacle po otworzeniu tego projektu, zgłosi Ci że nie widzi w ustalonych miejscach potrzebnych składników. Zapyta Cie gdzie są. Będziesz musiał je mieć wgrane z powrotem na dysk i skierować program w nowe miejsca ich składowania.
Druga możliwość - zapisanie nie projektu, a filmu - funkcją zapisz na dysk, wymaga dużo miejsca i będzie to film gotowy. Nie da sie juz w nim przeprowadzić niektórych zmian, powracać do stanu wczesniejszego niż moment zapisu.
Dlatego zapisz projekt, przechwyć film na nowo na dysk i pomóż programowi odbudować / utworzyć nowe ścieżki dostępu do materiałów z których pierwotnie powstał.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 9 lipca 2009, 17:15
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Projekt filmu na Pendrive
Zrób sobie nowy folder i do tego folderu wklej ;

1 Te dwa pliki projektu co są na zdjęciu ( pliki noszą nazwę jaki Ty chcesz zachować projekt ).
2 Wszystkie materiały jakie są wykorzystane w tym projekcie ( W Twoim przypadku to chyba zdjęcia ? ) .
a zdjęcia
b klipy wideo
c podkłady audio

I teraz taki folder przenieś w całości na Pendrive .
Jak już będziesz po formacie itd. możesz ten projekt odpalić z Pendrive lub skopiować ten folder na dysk twardy . Przy pierwszy uruchomieniu Pinnacle będzie prosić o wskazanie plików ( pliki te będą oczywiście w tym folderze ) do wskazaniu > poczekaj cierpliwie aż się projekt przerenderuje ( zielony pasek na lini czasu ) i już gotowe :P .
Jeśli w folderze umieścisz to co napisałem to bez problemu wszystko zadziała OK.


Załączniki:
bez tytułu.JPG
bez tytułu.JPG [ 16.93 | Przeglądane 154 razy ]

_________________
Obrazek
czwartek, 9 lipca 2009, 18:10
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 1 marca 2009, 17:08
Posty: 93
Post Re: Projekt filmu na Pendrive
dzięki za odpowiedź :)
wszystko kapuję tylko że ten zielony pasek wogóle się nie rusza ( raz się wszysko ładnie wczytało, oprócz zdjęć które miały jakiś dodatek -- nad nimi cały czas był zielony pasek) kiedy włączyłem drugi raz projekt zielony pasek stoi.

Aha jurekwejh mówiłeś żebym przesłał te zdjęcia na pendrive które są używane, ale ja i tak kładam tą płytę do napędu bo to zniej czyta (więc tu tych zdjęć na pendrive nie przenosze :)


czwartek, 9 lipca 2009, 21:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Projekt filmu na Pendrive
Witam!
Wg mnie jeśli na pena wgrasz katalog z projektem, a potem po przeinstalowaniu komputera umieścisz go z powrotem w tym samym miejscu, w którym znajdował się przed przeinstalowaniem, to oprogramowanie Pinnacle nie zauważy żadnej zmiany i powinno poprawnie działać. Warunkiem tego jest to, żeby wszystkie lokalizacje danych były takie same, jak poprzednio. Ponieważ z tego co piszesz, zdjęcia i muzyka są wczytywane z płyty, więc interesuje Cię tylko położenie projektu. Jeśli przywrócisz go w to samo miejsce, wszystko powinno działać OK.


piątek, 10 lipca 2009, 07:38
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 08:12
Posty: 537
Lokalizacja: Lipsko
Post Re: Projekt filmu na Pendrive
A teraz trochę gderania :mrgreen:
Przede wszystkim powinieneś mieć przynajmniej dwie (!) partycje: system i dane. Na C: zainstaluj system i programy. Przenieś sobie od razu folder Moje dokumenty na inną partycję (np. D:). Wszelkie projekty, filmu, muzyka zdjęcia zapisuj na innej niż systemowa partycji (jeśli przeniesiesz Moje dokumenty to jest duże prawdopodobieństwo, że sporo rzeczy od razu będzie Ci się na np. D: zapisywać) Po zainstalowaniu systemu, potrzebnego softu i skonfigurowaniou wszystkiego skorzystaj z jakiegoś programu typu Ghost, Acronis True Image lub innego (obecnie jest ich sporo) i zrób obraz partycji systemowej.
Od tej pory jak coś nagryzmolisz w systemie i nie będzie Ci pracował prawidłowo to go w każdej chwili przywrócisz do pierwotnej postaci w ciągu kilku minut z kompletem oprogramowania bez kombinowania z zapisywaniem projektów na pendrive itp...
Pozdrawiam

_________________
Kliknij koniecznie http://www.pajacyk.pl
A tu też możesz zaglądnąć :-) http://www.sylwekkuna.com aktualizowana 14.06.2016
Panasonic GH2, ZOOM H2, STEADYCAM,
KRAN 6m auto AIM


piątek, 10 lipca 2009, 12:38
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 1 marca 2009, 17:08
Posty: 93
Post Re: Projekt filmu na Pendrive
Nowy problem :oops:

Poczekałem aż zielony pasek zniknie nad każdym przejściem, wreszczie po godzinie wszystko ładnie klikam utwórz film i wyskakuję okienko:

Segment wideo jest zbyt krótki. Ustaw długość wszystkich segmentów wideo na co najmniej pół sekundy, a następnie spróbój ponownie.

MOże to przez to że pierwsza długość sceny którą dałem do MENU trwa 7 sekund bo jak usunąłem MENU to wszystko było dobrze, ale jak wcześniej tworzyłem film (ten sam) to było MENU i wszystko było dobrze.
Czy to wina tego MENU, że pierwsza scena jest zbyt krótka?


piątek, 10 lipca 2009, 18:09
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Projekt filmu na Pendrive
Komunikat ten tyczy się czegoś ??? co masz przed menu .
Źle usunęło się poprzednie menu ? , jakieś zdjęcie itd. Jak rozciągniesz linie wideo na max to zobaczysz pionową kreskę i to właśnie ją usuń > choć często jest brak możliwości usunięcia tego ? .
Moja rada > zrób z tego projektu plik wideo AVI/DV > ten plik wideo wstaw do nowego projektu i teraz dodaj menu i będzie wszystko OK. .

p.s. Ten komunikat też będzie jeśli na początek lub koniec menu wstawisz przejście HFX .

_________________
Obrazek


poniedziałek, 13 lipca 2009, 07:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL