Teraz jest czwartek, 24 października 2019, 02:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Pinnacle 12 - odczytać projekty 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 7 maja 2009, 01:20
Posty: 53
Post Pinnacle 12 - odczytać projekty
Cześć.
Mam zrobionych na kompie parę projektów w PS 12 (torrent).
Kupiłem oryginalne oprogramowanie PS 12 ultimate na płycie DVD i chcę je zainstalować na kompie.
Czy będe mógł później odczytać i pracować na projektach zapisanych wcześniej?
Jeśli nie, to jak to zrobić, żeby nie stracić poprzednich projektów?


sobota, 18 lipca 2009, 17:03
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post Re: Pinnacle 12 - odczytać projekty
Jak zabezpieczyć projekty > jest opisane w niżej temacie > ja swoje trzymam na dysku twardym pod USB , ale nie o tym chciałem napisać > jak pozbyć się pirackiego Pinnacle > tylko i wyłącznie format :P nic nie zrobisz przez jakiekolwiek inne czynności .
p.s. Obowiązkowo rejestruj swoje Pinnacle w czasie instalacji .

_________________
Obrazek


sobota, 18 lipca 2009, 17:30
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 7 maja 2009, 01:20
Posty: 53
Post Re: Pinnacle 12 - odczytać projekty
OK.
Ja wszystko też trzymam na zewnętrznym twardzielu 1TB, tam też zainstalowałem sobie poprzednie PS12 ;-)
Pytanie:
1. Kopiuję pliki projektów
2. Formatuję partycję na której mam PS12
3. Instaluję nowe PS12 na wyczyszczonej partycji
4. Z powrotem przekopiowuję projekty do nowego PS12
5. Otwieram nowym PS12 poprzednio zapisane projekty

Czy to zadziała?


sobota, 18 lipca 2009, 17:51
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post Re: Pinnacle 12 - odczytać projekty
Zadziałać zadziała , ale dalej będziesz mieć pirata , oraz orginalne Pinnacle nie zainstaluje starszych wersji podprogramów jak QuickTime , QuickTrack itd. > nowe nie znaczy lepsze dla Pinnacle :P
p.s. Pinnacle instalujemy na C > systemowy a nie na partycje .

_________________
Obrazek


sobota, 18 lipca 2009, 18:06
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Pinnacle 12 - odczytać projekty
jurekwejh napisał(a):
Zadziałać zadziała , ale dalej będziesz mieć pirata , oraz orginalne Pinnacle nie zainstaluje starszych wersji podprogramów jak QuickTime , QuickTrack itd. > nowe nie znaczy lepsze dla Pinnacle :P

Pogubiłem się w tak długim, złożonym zdaniu. :wink:
Pewnie zadziała, (o ile poprzednio nie miałeś wyższej wersji), ale na wszelki wypadek projekty dokończ w starym.
Nowe Pinnacle postaw na nowy system, na partycji C:
Dobrze rozumiem Jacku?

_________________
最诚挚的问候


sobota, 18 lipca 2009, 18:54
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post Re: Pinnacle 12 - odczytać projekty
Małe wytłumaczenie :P choć kol. Marceli Szpak chyba wie o czym piszę ??? .
W pirackim a zarazem rosyjskim pinnacle (torrent) zostało podmienione kilka instalatorów na nowsze oraz na system windowsa rosyjskiego . Dla tego jest wiele postów z problemami z pinnacle 12-cie ( w postach z zapytaniem > widać kto na jakim pinnacle pracuje ) . Często o tym piszę > to dwa różne programy choć jedna i ta sama nazwa > najnowsze rosyjskie Pinnacle 12-cie nazwano > Pinnacle Studio 12 EXTREM .

Nasz kol. przesiada się z pirata na orginalne i dla tego tyle problemów > bez formatu się nie obejdzie aby pozbyć się śladów po piracie i naprawy drobnych problemów .

A co do projektów to bez problemu wszystko zadziała OK. choć jeśli w projektach są animacje mov to może być malutki problemik jeśli został zrobiony projekt na 12,1 to mov prawidłowo odtworzy się też tylko na 12,1 ( tu zostały wzbogacone kodeki w patche 12,1 ) .

_________________
Obrazek


sobota, 18 lipca 2009, 19:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 7 maja 2009, 01:20
Posty: 53
Post Re: Pinnacle 12 - odczytać projekty
OK.
Pliki projektowe przenoszę sobie gdzie indziej.
Dysk formatuję jak wlezie.
Na C instaluję program.
Dodaje brakujące pluginy.
Wklejam pliki projektowe do nowego PS-a.
Otwieram projekty.
I...
Zobaczymy ;-)

P.s.
Ktoś mi poradził, abym lepiej jeszcze przerenderował projekty do pliku DV i wtedy będzie już full safe option.


sobota, 18 lipca 2009, 20:39
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post Re: Pinnacle 12 - odczytać projekty
A co za pluginy ???? mam nadzieję , że wiesz o transferze > nie instaluj innego pinnacle XX.XX tylko transfer bonusa .

p.s. To co to za projekty które mogą być plikami wideo ???? .
p.s.2 Plików nie musisz wklejać > odpal z dysku projekt , a po uruchomieniu w pinnacle zapisz pod nową nazwą i już masz wszystko w pinnacle .

_________________
Obrazek


sobota, 18 lipca 2009, 20:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 7 maja 2009, 01:20
Posty: 53
Post Re: Pinnacle 12 - odczytać projekty
Pluginy z wersji PS 12.1
W takiej zapisywałem projekty.
Kupione mam PS12.

Nie wiem o transferze.
Co to oznacza?

Projekty normalne, nawet bez specjalnych efektów.
Filmy bez zdjęć, przejścia, obraz w obrazie, standardy.


sobota, 18 lipca 2009, 20:57
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post Re: Pinnacle 12 - odczytać projekty
Zapomnij o tamtym Pinnacle > zniszcz > wyrzuć itd. cokolwiek zaczniesz z tamtym robić to Twoje orginalne stanie się pirackim > tam instalatory automatycznie podejmą czynność i już po ptakach .
A co do patcha 12,1 to bez problemu pobierzesz od angoli po zarejestrowaniu .

_________________
Obrazek


sobota, 18 lipca 2009, 21:08
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 7 maja 2009, 01:20
Posty: 53
Post Re: Pinnacle 12 - odczytać projekty
OK.
Nie zależy mi na tamtym PS, chce zainstalować nowy PS i móc dokończyć projekty.


sobota, 18 lipca 2009, 21:31
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post Re: Pinnacle 12 - odczytać projekty
Będzie wszystko dobrze :P jeśli dobrze zabezpieczyłeś projekty ( te dwa pliki projektu > a o materiał Pinnacle będzie się upominać komunikatami ) .

Pamiętaj o rejestracji w czasie instalacji > trwa to kilka sekund > możesz sobie potem zabezpieczyć ( kopia ) folder Pixie lub zawsze rejestrować po ponownym formacie . Rejestracja Pinnacle 12-cie jest obowiązkowa bo inaczej zacznie nam się rozpadać nasze Pinnacle lub napis Game Over :mrgreen: czyli końcowy napis > masz wersję piracką .

p.s. Nie wiesz co to za funkcja Transfer to poczekamy jak zainstalujesz orginał i czy będą wszystkie pluginy/efekty które używałeś ? W orginalnym robimy Transfer > tu nie ma instalek które same ładują już do folderów > tylko czasami i tak źle ładowały na Polski system windowsa > ale to już inna bajka .

p.s.2 Może zaboleć jeśli miałeś full wersję rosyjską a teraz będzie orginał 12-ka > chodzi o zawartość efektów i pluginów :cry:

_________________
Obrazek


niedziela, 19 lipca 2009, 10:12
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 7 maja 2009, 01:20
Posty: 53
Post Re: Pinnacle 12 - odczytać projekty
Wyczyściłem dysk zewnętrzny i sformatowałem (ten, na którym miałem wcześniejsze Pinnacle), wkładam płytkę instalującą, a tu wyskakuje mi komunikat: nieprawidłowy dysk G.
I nie mogę zainstalować programu normalnie na dysku C.

Mam jakąś pozostałość na C/WINDOWS, że chce mi instalować program PS12 za każdym razem, gdy otworze jakiś folder z plikami multimedialnymi...
A następnie wyskakuje błąd: dysk G niedostępny.


środa, 22 lipca 2009, 12:26
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post Re: Pinnacle 12 - odczytać projekty
Użyj programu do czyszczenia pozostałości po Pinnacle > programik do pobrania ze strony producenta ( nie jestem pewien czy w poście kol. Mici nie ma tego programiku ??? )
p.s. Piszę o poście kol. Mici "Prawie wszystko" o Pinnacle Studio

_________________
Obrazek


środa, 22 lipca 2009, 13:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 7 maja 2009, 01:20
Posty: 53
Post Re: Pinnacle 12 - odczytać projekty
Wyczyściłem, instalacja się uruchamia, ale w trakcie instalacji prosi o włożenie dysku 1, który przecież jest w kompie.
Wyjmuję więc płytkę, wsadzam raz jeszcze i znów ten sam komunikat...


środa, 22 lipca 2009, 15:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL