Teraz jest poniedziałek, 14 października 2019, 23:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Pinnacle wariuje 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 7 maja 2009, 01:20
Posty: 53
Post Pinnacle wariuje
Mam od niedawna oryginał PS12.1 ULT i jak włączam program i popracuję coś z 2 minuty, to pojawia mi się komunikat, którego nigdy wcześniej nie miałem, zarówno pracując na wersji trial jak i na rosyjskim torrencie - to chyb jakiś błąd?

KOMUNIKAT:
Za mało pamięci.

Brak pamięci dla programu Studio i program musi teraz zostać zamknięty.

1. Zamknij wszystkie inne programy.
2. Zwiększ rozmiar pamięci wirtualnej i upewnij się, że na dysku twardym jest co najmniej kilkaset megabajtów wolnego miejsca
3. Rozważ dodanie pamięci RAM do systemu.



Co jest całkowicie bez sensu, gdyż wcześniej miałem otwarte też inne programy i było OK, pamięć wirtualna mam ustawioną na wyższą niż zwykle custom, ramu mam 2,5GB. Z resztą, to i tak bez znaczenia, bo wcześniej program hulał bez zarzutu, a teraz schody.


czwartek, 23 lipca 2009, 21:18
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinnacle wariuje
Pracują dwa Pinnacle na raz :P ( brak formatu ) śmieci dalej są .
p.s. Sprawdź czy na nowym projekcie też będzie ten problem , ale na nowym całkowicie .

_________________
Obrazek


czwartek, 23 lipca 2009, 21:29
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4858
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Pinnacle wariuje
Podaj konfiguracje komputera, bo inaczej będzie szarpanina jak w tym wątku: LINK. :wink:

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 23 lipca 2009, 21:34
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 7 maja 2009, 01:20
Posty: 53
Post Re: Pinnacle wariuje
No i zupełnie nowy projekt jakoś jedzie do przodu!
No to kicha z moimi projektami???


czwartek, 23 lipca 2009, 21:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 7 maja 2009, 01:20
Posty: 53
Post Re: Pinnacle wariuje
Komp
XP Media Center SP3
Intel T2400 @ 1.83Ghz
2,5 GB RAM
ATI X1600
Dysk C 8GB, D 8GB
Dysk zewn 1TB, cztery partycje


Ale rzeczywiście może być tak, że niby chodzą 2 Pinnacle, gdy otwieram stare projekty!!!


czwartek, 23 lipca 2009, 21:42
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinnacle wariuje
Spróbuj metody kopiuj/wklej .
Odtwórz stary projekt > zaznacz wszystko na liniach czasu > kliknij kopiuj> odtwórz nowy projekt i wklej . Po przerenderowaniu zapisz projekt pod nową nazwą > tylko pamiętaj w 12,1 nie używamy przycisku Spacja w nazwie projektu ( choć co któryś raz nas Pinnacle poinformuje o tym problemie ) .

_________________
Obrazek


piątek, 24 lipca 2009, 06:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 7 maja 2009, 01:20
Posty: 53
Post Re: Pinnacle wariuje
Da się zaznaczyć wszystko, da się skopiować, ale nie da się wkleić tego do nowego projektu. Po prostu nowy projekt zamyka niejako pracę projektu nad którym się pracuje, i w momencie otwarcia nowego projektu nie ma co wklejać.
Nie ma takiej możliwości.


piątek, 24 lipca 2009, 10:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: Pinnacle wariuje
w PS normalnie działa schowek Win - czyli spróbuj ctr-C / ctr-V

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


piątek, 24 lipca 2009, 11:55
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinnacle wariuje
Dwa różne ustawienia projektów i dla tego problem z wklej .

_________________
Obrazek


piątek, 24 lipca 2009, 16:08
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 7 maja 2009, 01:20
Posty: 53
Post Re: Pinnacle wariuje
A może problem jest taki, że program mam aktualnie zainstalowany na dysku C, gdzie mam tylko 8 GB miejsca wolnego, a wcześniej to był dysk zewnętrzny bardzo duży.
Gdy ma się film ok. 60-70 minut, to materiał nieobrobiony ma co najmniej 15 GB (w GZ-HD7 dysk ma 60GB i w wersji FHD mieści się tam 5 godzin materiału).
Oczywiście surówkę i wszystkie materiały wideo, które obrabiam Pinnacle zainstalowanym na C, mam na dysku zewnętrznym.


piątek, 24 lipca 2009, 20:21
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinnacle wariuje
Ja się poddaję :P .

p.s. Sprawdziłeś ? ustawienia projektu ? Pal < > NTSC .

_________________
Obrazek


piątek, 24 lipca 2009, 21:57
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 7 maja 2009, 01:20
Posty: 53
Post Re: Pinnacle wariuje
Nagrałem program na dużym dysku zewnętrznym i na razie chodzi na krótkich metrażach. Niedługo sprawdzę, jak się zachowuje na pełnym metrażu.
Czyli te 20 GB wolnego (bo tyle ostatecznie zwolniłem), to było dla PS12 za mało (jak na moje projekty).
Dzięki wielkie za pomoc.


wtorek, 28 lipca 2009, 13:36
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinnacle wariuje
Bardzo mocno przepraszam za żart , ale muszę to napisać :P
Zdejmij temu przemiłemu kotkowi to coś z głowy i może bez tego uwierającego myśli hełmu kotek przemyśli pewne rzeczy ???? i w końcu załapie ???? .

Co to jest ?????
1 - Śmietnik a nie komputer ?
2 - Na czym polega podział pracy Pinnacle ?
3 - Co szkodzi Pinnacle jeśli zainstalujemy ?
Wszystko jest w różnych wątkach opisane .

p.s. Sprawdzona metoda kiedy nie stać nas na oddzielny komputer pod Pinnacle lub jeśli jest to komputer rodzinny > dyski twarde w szufladach na kluczyk , kolejność podłączenia ? dysków i nagrywarki > praca tylko na wybranym dysku oraz wspomaganie/podział pracy na dysku USB. Stosuję taką metodę już kilka lat i nie mam pojęcia co to są problemy z Pinnacle ??? a to tylko cena około 80 zł > dodatkowy plus to chłodzenie dysków pracujących .
Bez urazy , ale to co piszesz , że robisz ??? nie ma dosłownie sensu i tylko wywołuje problemy z którymi Twoje Pinnacle nie ma sił walczyć .
Nie pisał bym tego , ale zajmujesz się wideo-filmowaniem zawodowo tak więc podstawy z konfiguracji sprzętu oraz przeczytania instrukcji obsługi Pinnacle jest Twoim priorytetem .
Jak dla mnie to nie masz jeszcze pojęcia jak chodzi orginalne Pinnacle12-cie prawidłowo zainstalowane na komputerze a nie śmietniku .

_________________
Obrazek


wtorek, 28 lipca 2009, 16:36
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3288
Post Re: Pinnacle wariuje
to jest zabawne. ja mam 3 lata ten sam system, instaluję dziesiątki triali, gier, freewarów, kodeki, mieszam na kompie na maksa, przegrywam windowsa na żywca na inny dysk, mam jednocześnie zainstalowanego ubuntu, podpięte wszystko pod sieć, cztery dyski HDD, nic nie konfiguruję, wpinam karty czy zmieniam komponenty jeśli mam ochotę i w ogóle żadnych nigdy problemów. nie tylko z tym kompem ale i z poprzednimi było tak samo. czy ten pinnacle jest naprawdę tak źle napisany, że jemu wszystko przeszkadza? ciekawe czy by się w ogóle zainstalował u mnie!
:lol:

pozdrawiam
PS. aha, jakby co to stać mnie na oddzielny komputer pod pinnacle ;)

_________________
Obrazek


wtorek, 28 lipca 2009, 16:46
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinnacle wariuje
Problem ten tyczy się przejścia z rosyjskiej wersji Pinnacle12-cie na orginalną 12-kie .

Kiedy chcemy instalować inną wersję Pinnacle ( piszę inną bo w rosyjskiej wersji są podmienione programiki współpracujące na inne wersje ) to czyścimy specjalnym programikiem > ten programik nam wyczyści automatycznie wszystkie ślady > tylko kliknąć i już po problemie ( do pobrania na stronie producenta ) lub robimy format i sprawa rozwiązana > problem ten tyczy się też wcześniejszych wersji Pinnacle .
To prawda jest mały problem > Pinnacle instalujemy na dysk C > to tu są kierunki dla wszystkich instalek programu . Czy Pinnacle jest nadwrażliwe ?? na inne programy itd. > tak samo jak inne programy ( o czym inni użytkownicy innych programów też piszą ) nie wszystko co najnowsze jest najlepsze ? a może jeszcze Mediaplayera 12 zainstalować :mrgreen: przecież to nowość :mrgreen: to nic , że wyżera pliki mp3 > i tak będzie wina zwalona na Pinnacle :lol: .

p.s. Główny problem to zainstalowanie najnowszego QuickTime i QuickTracka > to to jest ten problem . Jeśli mamy orginalne Pinnacle i instalujemy patch 12,1 to mamy najbardziej odpowiednią wersję tych programów dla Pinnacle . Jak dodamy Pixie rosyjskie ( w kpl. wchodzą od wersji 8 po 12-cie oraz wszystkie pluginy jakie istnieją łącznie z kluczami na Liquida ) to ładny już śmietnik > jak wiadomo ta piracka wersja jest tępiona przez producenta i dostajemy różne prezenty od producenta :mrgreen: > kto to wie ? ile komunikatów wysyła nasze Pinnacle bez naszej wiedzy > nawet zawartości naszych projektów ( jakie pluginy użyliśmy w danym projekcie ) po co to komuś ??? ale takie pliki Pinnacle też tworzy do wysłania.

Co do podziału pracy Pinnacle na Dyski > wiadomo Pinnacle sobie wszystko kompresuje i tworzy pliki renderowania ( zielony pasek ) aby przyśpieszyć tą czynność oraz zapobiec zatrzymaniu się renderowania ( potocznie zwane > wysypaniem się Pinnacle ) wystarczy tylko przenieść folder plików renderowania na inny dysk niż C >>> dysk nie partycję . Choć nie jest to musowe , można też pracować tylko na jednym dysku , ale nie na krańcach dysku 20G wolnego miejsca to nic dla Pinnacle a jak jeszcze materiał to HD .

_________________
Obrazek


wtorek, 28 lipca 2009, 17:14
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL