Teraz jest czwartek, 17 października 2019, 10:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Pinnacle Studio 12 muzyka w Menu!!! 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 12:58
Posty: 112
Post Pinnacle Studio 12 muzyka w Menu!!!
Mam oryginalny Pinnacle Studio 12.Zaktualizowane do wersji 12.1 I praktycznie cały czas jakieś problemy z tym programem.W tym roku utworzyłem ok 20 filmów 1godzinnych do ISO (folder TS) i jakoś dawałem radę, ale tym razem mam problem nie do przeskoczenia.
Mam menu główne (start filmu i wybór scen), jest OK.
Jak wejdę do podmenu "Wybór scen"(2-3 strony)program pokazuje że wszystko jest OK, a jak wyrenderuję i nagram płytę DVD tylko na pierwszej stronie jest muzyka, lub 1 i 3. Na drugiej już nie ma!!!
Obojętne skąd wezmę muzykę czy jest ona z Mp3, czy z samego programu.
Te problemy wcześniej miałem co jakiś czas, teraz za każdym razem.
Płyta DVD działa w komputerze prawidłowo, a w odtwarzaczy NIE.
A może to wina programu nagrywającego? (Ashampoo Burning 8) i trzeba by użyć innego???
I jeszcze jedno- komunikat w końcowej fazie renderowania-raz jest"obraz utworzony został pomyślnie" albo "Eksport został zatrzymany ponieważdysk jest prawie zapełniony(zawiera 1MBwolnego miejsca) nie wiem co to znaczy??? I jak mam to rozumieć Folder z plików pomocniczych jest co jakiś czas opróżniany.
Z góry dziękuję za pomoc!!!


poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 13:26
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinnacle Studio 12 muzyka w Menu!!!
Już wielokrotnie o tym pisałem > patche 12,1 i problem przycisku Spacja .
Po pierwsze > po co robisz ?????do ISO ?????
Utwórz zawartość folderu TS i wypal tą zawartość w nero ( jak to się robi w nero wielokrotnie opisane na forum > zakładka format DVD Video ) .

p.s. Pokazał się komunikat o 1mb i braku miejsca ???? ( problem spacji ) > nie wychodź nigdzie > tylko > Zapisz projekt > uruchom ponownie utworzenie zawartości > po kilku sekundach masz utworzony folder z ostatnim plikiem i jest wszystko OK. ( Pinnacle szybko sprawdzi drugie 50% tworzenia zawartości i dorobi ostatni plik oraz znajdzie miejsce :lol: ) .

Spacja i problem ;
mój film >>>> źle :mrgreen:
mójfilm >>>> dobrze
mój_film >>>> dobrze

_________________
Obrazek


poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 13:54
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 12:58
Posty: 112
Post Re: Pinnacle Studio 12 muzyka w Menu!!!
Dziekuję jurekwejh za pomoc.
Zanim dostosuję się do Twoich wskazań, pozwolisz że zadam parę pytań
----Spacja.Rozumiem że jak utworze nowy projekt mam go zapisać:
> plik > zapisz projekt jako > mójfilm3 ???

----"Trwa zapisywanie ostatniego pliku" przy filmie 1h, z menu gł. i podmenu 2-3strony z 4 odnośnikami każdy trwa 15min, albo.... no właśnie, po 4 godzinach tracę cierpliwość i zaczynam wszystko od początku.Program dość szybko tworzy folder Video_TS (u mnie zawsze na pulpicie) i tam umieszcza 5 plików VTS_01.VOB, natomiast na pozostałe trzeba czekać i nie wiadomo jak długo.Procesor nic nie robi?!Nie wiadomo czy się program zawiesił?
A może jest jakiś sposób żeby "podejrzeć"lub sprawdzić czy coś się dzieje.

---A może to wina plików pomocniczych? Jak często trzeba je usuwać?
---Na forum wyczytałem że do "tworzenia filmu"należy widok ustawić na "klipy"(pierwsza pozycja z prawej i to pomaga) co o tym sądzisz?
Pozdrawiam Piotr


wtorek, 11 sierpnia 2009, 13:25
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinnacle Studio 12 muzyka w Menu!!!
Odpowiedź na ;
1 - Po zainstalowaniu patcha 12,1 i uwaga > zaczyna się on od drugiego projektu > pokazuje się nam mały komunikat o treści > wystąpił problem w nazwie przez użycie przycisku spacja ( coś takiego ) przeciętnie go ignorujemy i zamykamy pokaże się on mam dopiero przy ???? którymś znowu projekcie i zapisaniu projektu .
Jeśli wyczyścimy wszystkie pliki renderowania i pliki projektu do zera problem ten znowu się naprawia do chwili kiedy znowu w nazwie projektu klikniemy na Spacje .

2 - Czy cierpliwie poczekałeś aż się przerenderowało menu ??? nie zamykaj edytora końcowego , aż do chwili końca renderowania .
Opisz punkt 2 bo coś tu mieszasz ???? wszystko jest bardzo proste ???? > może gdzieś robisz mały problem sobie ????? .
p.s. moja płyta ma 10 plików ??? .

3 - Zapis składa się z 2 etapów i jest widoczny ( niebiesko/biała linia postępu ) czas filmu 1 godz. to przy słabym sprzęcie 1,5 godz. i już zawartość folderu gotowa > więc co za 4 godz ???????? .

4 - porządki robimy po każdym gotowym projekcie > kiedy już mamy płytę OK. >>> obowiązkowo . > A ile miejsca wolnego ???? przez to .

5 - Tak to prawda , ale zależy od materiału ??? AV/DVI , MPEG2 , DVix , mov , mpe4 itd. > nie wszystkie pliki/kodeki Pinnacle dzieli na sceny oraz nie wszystkie pliki chcemy zmienić format 4*3 na 16*9 . Tak więc zależy co chcemy ?? i z jakim plikiem pracujemy >>> dobrze jest jak wiemy , że taka jest możliwość przejścia a nie tłumaczymy sobie > a to gówno to Pinnacle nawet mov nie czyta itd.

_________________
Obrazek


wtorek, 11 sierpnia 2009, 14:03
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 12:58
Posty: 112
Post Re: Pinnacle Studio 12 muzyka w Menu!!!
1.Dalej nie rozumiem w którym momencie robię spację?
Gdy utworze nowy projekt, a potem go zamykam "x" program sam mnie pyta "zapisać zmiany w pliku mój film 3 stx" i sam robi sobie spacje!!! Czyli sam siebie psuję! Jak mam więc zapisywac jak chcę z niego wyjść:
> plik > zapisz projekt jako > mójfilm3 ? (pytam o to po raz drugi)czy taka forma będzie OK?

2.Trochę się nie zrozumieliśmy, napiszę więc jeszcze raz.Za każdym razem w programie robię to samo.
Zgrywam z kasety DV 1h materiału. Mój projekt ma też 1godz, i jest podzielony na 5minutowe kawałki z przejściami "rozproszenie".
Menu główne i podmenu tytułowe 2-3 stronne z 4 odnośnikami ruchomymi każde.
Renderowanie (całości to na moim sprzęcie 1h)składa się z dwóch etapów:
-zapisywanie klatek (ok. 80000) 50minut
-zapisywanie ostatniego pliku 10-15minut i w tym momencie program tworzy folder Video_TS do którego wrzuca pliki do wypalenia DVD.(pasek postępu jest już cały czas na samym końcu).
Jak już jest komunikat potwierdzający, że wszystko zakończyło się pomyślnie :) wypalam płyte i okazuję się że:
-nie wchodzi druga strona podmenu, albo
-niema w niej muzyki, albo
-nie można przejść do trzeciej, albo pierwsza trwa 30sekund, a druga 4sekundy,a trzeciej nie ma???
Jeśli tą samą płytę włoże spowrotem do komputera wszystko jest OK,a DVD nie czyta (sprawdzałem na wielu żeby wykluczyć uszkodzenie mojego odtwarzcza DVD). Załączam więc renderowanie od początku, nie wychodąc z programu.Dając miejsce tworzenia inny folder.
Program "przaleci"menu i odrazu przechodzi do "zapisywania ostatniego pliku" i w tym momencie nie jestem pewiem-czy skończy za 10minut,1 godzinę, czy wogóle skończy i jak będzie wyrenderowana płyta "chybił-trafił-loteria" i le będę musiał zniszczyć płyt zanim program zechce którąś nagrać dobrze (czasami zrobi to od razu,a czasami....ech) Musi być jakaś zależność!

3. W moim Pinnaclu 12.1 mogę tworzyć film w fonii 5.1.
Następny problem polega na tym że przy opcji "Dialog"nie mam fonii,albo w prawym, albo w lewym froncie.W programie jest rysunek i tam ustawia się położenie miejsca odsłuchu Nie wiem w jakiej pozycji mam już ustawić tą kamerkę żeby mieć dzwięk w obydwóch frontach. Tylne głośniki i center grają poprawnie. W opcji "dżwięk rozszezrzony" też jest OK


środa, 12 sierpnia 2009, 23:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL